Για να μη σβηστεί η μνήμη μας............


Όλοι γνωρίζουμε πλέον την προσπάθεια ελέγχου της διατροφής των πολιτών του πλανήτη μας από τους λίγους και ισχυρούς αυτής της Γης.............
Όλοι θα έχετε δει συσκευασίες λαχανικών που αναγράφονται όλα τα στοιχεία μεν αλλά και η απαγόρευση χρήσης του λαχανικού αυτού για καλλιέργεια. 
Δεν είναι όμως σημερινός στόχος αυτός. Δεν είναι μόνον της εποχής μας η προσπάθεια ελέγχου όλων των σπόρων που καλλιεργούνται, με το πρόσχημα της διαφύλαξης της υγείας.
Το 1928, οι ισχυροί της Γης απαγόρευσαν τη καλλιέργεια της ζειας στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα, όπως μας ενημερώνει ο κ.Κ.Θ. Μπουχέλος, Ομότιμος Καθητητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τι ήταν όμως η ζεια;  Ήταν το δημητριακό που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Με τη ζεια, ή ζείδωρος, ή βρίζα, ή όλυρα έφτιαχναν το ψωμί τους.  Να θυμήσουμε ότι η πόλη Αθήνα ονομαζόταν και Ζείδωρος δηλ. ζωή+δώρον, γιατί στο έδαφός της δεν φύτρωνε μόνο η ελιά αλλά και η ζεια που χαρίζει ζωή.
Επίσης να πούμε ότι το στάρι οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν ως τροφή για τα ζώα και το ονόμαζαν πυρρό!!!!!!!!
Το ψωμί τους λοιπόν γινόταν από ζεια ή κριθάρι ανάμικτο με στάρι  αλλά μόνο αν αναγκάζονταν, για διάφορους λόγους.
Στο στάρι υπάρχει άφθονη γλουτένη που χρησιμοποιείται ως φυσική κόλλα (αλευρόκολλα) και δημιουργεί περιορισμένη μνήμη, επειδή συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες από όσες απαιτούνται και περιορίζει το απόθεμά τους. Η γλουτένη επίσης επικολλάται στα τοιχώματα όλων των αγγείων από τα οποία διέρχεται και επιβαρύνει την υγεία.
Η πρωτεΐνη όμως της ζειας διασπάται από τα ένζυμα και αφομοιώνεται από τον οργανισμό.
Ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε το στράτευμά του μόνο με ζεια για να είναι οι άντρες του υγιείς και στο σώμα και στο πνεύμα.
Τη ζεια φορτοεκφόρτωναν από ένα λιμάνι του Πειραιά που πήρε το όνομά του Ζέα και έτσι ονομάζεται έως σήμερα.
Τι περιέχει η ζεια; Περιέχει ενέργεια, υδατάνθρακες, λίπος, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, βιταμίνη Α11, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, νάτριο, μαγγάνιο και ενδείκνυται για μείωση χοληστερόλης, πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, πρόληψη καρκίνου, διαβήτη, εμμηνόπαυση, την υγεία του πεπτικού συστήματος και την απώλεια βάρους.
Την απαγόρευσαν λοιπόν το 1928 εδώ στη χώρα μας και μάλιστα εξαφανίστηκε από τη βιβλογραφία η ζεια ώστε να εξαφανιστεί από τη μνήμη των Ελλήνων και αυτό με εντολή του τότε πρωθυπουργού!!!!!!!! Έκτοτε τα λεξικά αναφέρουν τη ζεια ως ζωοτροφή, βλαβερή για τον άνθρωπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όλα αυτά γιατί εδόθη εντολή από τους  ισχυρούς αγνώστους που ορίζουν τις τύχες των λαών, επειδή διάβασαν, όπως λέγεται, το πρώτο σύγγραμμα μιας ομάδας επιστημόνων που έφτασε το 1922 στην Θεσσαλονίκη και που εκεί ζούσαν άνθρωποι από  όλες τις  φυλές. Το σύγγραμμα αυτό αφορούσε τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες κάθε φυλής. 
Έτσι λοιπόν οι κοσμοκράτορες αυτοί απαγόρευσαν σε εμάς και μόνο στη χώρα  μας την καλλιέργεια της ζειας.....μια και οι Έλληνες ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή, όπως ήταν μαθημένοι, και η βασική τους τροφή ήταν το ψωμί από ζεια...Αυτό τους έδινε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τόνιζε το σύγγραμμα των επιστημόνων...........

Μέσα σε διάστημα 4 ετών δεν υπήρχε σπόρος ζειας στη χώρα μας..............
Σήμερα εισάγουμε αλεύρι ζειας από ...................τη Γερμανία με τιμή 10 φορές ακριβότερη από το σταρένιο. Ονομάζεται dinkel ως μη περιέχον γλουτένη.....
Ευτυχώς εγκρίθηκε η εισαγωγή σπόρων FARRO- όπως λέγεται η ζεια στην Ιταλία,  για καλλιέργεια 2.000 στρεμμάτων στη χώρα μας!!!!!!!!!!!!!!
Κάπως έτσι περνά ο έλεγχος στους ισχυρούς της γης με τη συμμετοχή των δικών μας ισχυρών που η ιστορία τους μνημονεύει για πολλά καλά ή κακά ενώ περνούν απαρατήρητα κάποια σημαντικότερα που στοχεύουν στο μέλλον μας, για ευνόητους λόγους.
Η εποχή της κρίσης είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε σκέψεις και τα πιστεύω μας, να αναπροσαρμόσουμε τις ανάγκες μας αλλά και τις αξίες μας, τους στόχους μας, να βρούμε τις ρίζες μας και να ψάξουμε να μάθουμε πολλές πτυχές της ιστορίας μας που επιμελώς τις κρύβουν ή τους έχουν αλλάξει φορά! 
Αυτή η χώρα που πολύ σωστά θα μπορούσε να ονομάζεται Ζείδωρος, πρέπει να ξαναβρεί ό,τι της στέρησαν και πρώτα από όλα τους πολίτες που της αξίζουν!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου