Παράνομη υλοτομία στο ζενίθ!!!!!!!!!


Πριν λίγο καιρό διάβαζα στις ειδήσεις για πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, που πήγαιναν για τις ελιές τους στα κτήματά τους και τις έβρισκαν κομμένες μέχρι τη ρίζα!
Πρόσφατα διάβασα και καταγγελία συμπολίτη μας για παράνομη κοπή δέντρων που στολίζουν τους δρόμους σε πόλη της Αττικής.
Το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης περιγράφεται σήμερα εδώ, και αναφέρονται και οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχαν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην ειδική γραμματεία Δασών, κατά το 2012 κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων. Ε ....λοιπόν κατασχέθηκαν. Υποβλήθηκαν και μηνύσεις!
Και;  Τα δέντρα πλέον έχουν κοπεί και θα αργήσει να αποκατασταθεί- αν χωράει αποκατάσταση- η ζημιά στο περιβάλλον από την κοπή των δέντρων.
Σε πολλές περιοχές έχει καταγγελθεί ότι οι ίδιοι οι υπάλληλοι των δασαρχείων, απειλούνται από αυτούς που έρχονται νύχτα, πανέτοιμοι με εργαλεία και άντρες, για να κόψουν τα δέντρα του κόσμου. Δέντρα ελιάς που δίνουν λάδι, δέντρα δάσους που δίνουν οξυγόνο και συγκρατούν έδαφος και νερό, γλυτώνοντας τις κατοικημένες περιοχές από κατολισθήσεις και δίψα!
Η λαθραία υλοτόμηση έχει ξεκινήσει πάνω από ένα χρόνο και απλά συσκέψεις έγιναν σε πολλούς νομούς. Τώρα φυσικά η αιθαλομίχλη πιέζει για λύσεις.  Γι αυτό από το υπουργείο Περιβάλλοντος δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τη λαθροϋλοτομία.

Να ...λες....τώρα θα ακούσουμε τις αναμενόμενες λύσεις...
Όμως η κυβέρνηση εμμένει στη μη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης... αλλά σκέφτηκε -λέει- τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πώς; Μα με κίνητρα για τη μετατροπή του τζακιού σου σε ενεργειακό!
Λες και με όποιο κίνητρο, ο κόσμος έχει χρήματα για να κάνει τέτοιες αλλαγές έστω και αν πριμοδοτούνται. Γιατί δεν μιλάμε για τους έχοντες γεμάτο πορτοφόλι. Αυτοί δεν ζεσταίνονται μόνο με καυσόξυλα που καίνε στο τζάκι τους σε ένα δωμάτιο μόνον.
Τι κίνητρα θα δοθούν όμως για τις ξυλόσομπες δεν μπορώ να φανταστώ. Ή μήπως θα ασχοληθεί κανείς με τους άστεγους που καίνε σε βαρέλια βαμμένες παλιές πόρτες και σκουπίδια όλων των ειδών και ντουμανιάζει ο τόπος; Και ας λάβουμε υπόψιν ότι οι άστεγοι πλήθυναν τελευταία!
Αιθαλομίχλη λοιπόν και κάνει κακό στην υγεία μας.
Παγωνιά επίσης κάνει κακό στην υγεία μας........Και ο χειμώνας είναι βαρύς φέτος.
Και τα ξύλα ακριβαίνουν ενώ η παράνομη υλοτομία έγινε μάστιγα!
Τουλάχιστον αν κοπούν όλα τα δάση δεν θα έχουμε φωτιές το καλοκαίρι!
Κάτι θα ναι και αυτό! 
Αλλά μήπως κύριοι της κυβέρνησης καταλάβατε ότι πρωτίστως τα οικονομικά σας μέτρα  κάνουν κακό στην υγεία μας; Και τα μέτρα αυτά προκαλούν αλυσιδωτές δυσμενείς συνέπειες σε βάρος της ζωή μας; 







2 σχόλια:

  1. Άννα, μην κουράζεσαι (αναφέρομαι στο τέλος της ανάρτησής σου)...κι απευθύνεις ερωτήσεις στους κυρίους της κυβέρνησης γιατί αυτοί κωφεύουν κι εθελοτυφλούν. Πολύ ωραίο λοιπόν το θέμα σου. Και φυσικά, επίκαιρο! Και το παρουσιάζεις και στις σωστές του διαστάσεις!

    Επιπροσθέτως, μόνο να πω, ότι μου αρέσει κι η φωτογραφία με το παράθυρο που έχεις στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας σου (όπως - στο έχω ξαναπεί, άλλωστε - και τα φώτα στην αριστερή πλευρική στήλη)... Έχεις πάντα τους θερμούς χαιρετισμούς μου αγαπητή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βρε Διάττοντα, κωφεύουν επικινδύνως! Τι κακό είναι αυτό;;;;;;;Ας βάλουμε μυαλό για τις επόμενες εκλογές.
      Σ'ευχαριστώ ευγενικέ μου φίλε. Να σαι καλά!
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή