Αλυσίδα αλληλεγγύης και το '13!



Βαρυχειμωνιά έπιασε για τα καλά!!!!!! Σε αναμονή των πρώτων χιονονιφάδων στην Αττική και ενώ το θερμόμετρο δείχνει μονοψήφια νούμερα για θερμοκρασία, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, ας ευχηθούμε να μην υπάρξει κανείς, έξω στο κρύο.
Ο χρόνος που έφυγε και που άφησε τόση πικρία, μας άφησε όμως πιασμένους χέρι χέρι σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αλληλεγγύης για όλους όσους δεινοπαθούν στην Ελλάδα της κρίσης.
Δεν είναι μόνον οι Δήμοι και η Εκκλησία που βοηθούν τους έχοντες ανάγκη. Δεν είναι μόνον οι οργανισμοί και ο ιδιωτικός τομέας που προσφέρουν στους αναξιοπαθούντες. Είναι και προσωπικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις που έχουν αφήσει γλυκιά  ανάμνηση στο χρόνο που έφυγε. 
Να ελπίσουμε και το '13 που θα είναι εξίσου δύσκολο να διατηρήσει τις αντοχές μας, την ανθρωπιά μας και τις αξίες που μόλις ξαναθυμηθήκαμε.
Είναι συγκινητικό να βλέπεις τον κόσμο να τρέχει στην κυριολεξία σε κάθε κάλεσμα για προσφορά τροφίμων αλλά και ρουχισμού για πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Παραμονές Χριστουγέννων και ενώ ο κόσμος έτρεχε για τις δικές του προετοιμασίες, ήταν ανέλπιστη η συμμετοχή τόσων πολλών, στο Σύνταγμα. Έδειξαν όλοι τους ότι και νοιάζονται και θέλουν να μοιραστούν με όσους έχουν ανάγκη. Καμιόνια χρησιμοποίησε ο Δήμος για να μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα που οι συμπολίτες μας πρόσφεραν.


Φαγητό, ρούχα, φάρμακα, περίθαλψη δωρεάν. 'Ηδη στην Κεφαλονιά υπεγράφη Μνημόνιο μεταξύ του Ιατρικού συλλόγου του νησιού με το Δήμο για προσφορά περίθαλψης σε όσους δεν έχουν ασφάλιση......τρόφιμα, παιχνίδια για τα παιδιά, είναι όσα καθημερινά ακούγαμε να προσφέρονται σε όσους  αναζητούν βοήθεια.
Τώρα με το κρύο χρειάζεται και μια ζεστή γωνιά.........που δεν είναι εύκολο να δοθεί από τον κόσμο. Πιστεύω ότι οι Δήμοι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν ζεστό καταφύγιο σε όσους δεν διαθέτουν στέγη.
Βαρύς χειμώνας!
Βαρύ φορτίο τα μέτρα που μας φόρτωσαν. 
Βαριά ατμόσφαιρα στην κοινωνία και σε κάθε σπίτι. 
Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό είναι η μόνη παρηγοριά και πραγματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που μας γονατίζουν.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί κάποιοι να θησαυρίζουν με τις προσφορές του κόσμου ή με την ανέχεια που υπάρχει. Ξέρω πως ναι, υπάρχουν και οι μαυραγορίτες της δικής μας κρίσης... αλλά δε χωράνε στην καρδιά μας και δεν μπορούν να σπάσουν αυτήν την αλυσίδα αλληλεγγύης.
Μόνον εμείς έχουμε αυτήν τη δυνατότητα και η ευχή μου είναι το 2013 να μας περιβάλλει με μεγάλη δύναμη.
Δύναμη για κουράγιο στις δυσκολίες.
Δύναμη για να σταθούμε όρθιοι, όσο και αν μας σπρώχνουν να γονατίσουμε
Δύναμη για να μην κλειστούμε ξανά στον εαυτό μας και στα δικά μας ''αχ'' και ''βαχ''.
Δύναμη για να διεκδικήσουμε αληθινή δημοκρατία και δικαιοσύνη για μας και τη χώρα μας.




2 σχόλια:

  1. Όσοι κρύβουν...ένα οπλοστάσιο μέσα τους, καλό είναι αυτό το μεγαλείο ψυχής, αυτή τη δύναμη να την εκπέμπουν για να παραδειγματίζουν και τους άλλους! Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι αναρτήσεις σου Άννα, γεγονός που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Όσο για την αλληλεγγύη που τονίζεις, ευτυχώς, ναι, πράγματι υπάρχει κι αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον...

    Καλή σου μέρα αγαπητή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς τον Διάττοντα! Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ!!!!!!!! Είσαι καλά; Σ'ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου και συ ως φαίνεται διαθέτεις μεγαλείο ψυχής για να το αναγνωρίζεις όταν το συναντάς! Χαίρομαι που βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά του μέλλοντος!
      Να σαι καλά φίλε μου
      Μη χάνεσαι!
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή