Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2012

Η ζωή όπως και αν τη δεις, είναι όμορφη. Τα ναρκωτικά την διαλύουν!!!!!!

Εικόνα
26 Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών!
Άλλη μια παγκόσμια ημέρα για ομιλίες, συγκεντρώσεις, δραστηριοποίηση συλλόγων και οργανισμών, για να ευαισθητοποιηθούμε --σύμφωνα με τον ΟΗΕ που καθιέρωσε την ημέρα αυτή--  απέναντι στα ναρκωτικά, ενώ τα κράτη, υποκριτικά φερόμενα, δείχνουν ευαισθησία μόνο στα λόγια!!
Η ποινικοποίηση δεν είναι λύση...........έχει ήδη αποδειχθεί.
Τα κράτη όμως πρέπει να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε ένα πρόβλημα που έγινε μάστιγα του αιώνα. Ο κόσμος είναι ήδη ευαισθητοποιημένος και μάλιστα πολύ!!!!!!!!!!
Τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν όσοι εμπορεύονται ναρκωτικά είναι η κυριότερη αιτία που δεν μπορεί να παταχθεί η αύξηση των χρηστών.
321 δισ. δολάρια είναι τους τελευταίους 12 μήνες τα κέρδη από το παράνομο εμπόριο των ναρκωτικών. Κέρδη που πολλές φορές χρησιμοποιούνται για όπλα, για παρασκηνιακά ''παιχνίδια'' στο τερέν της παγκόσμιας κυριαρχίας.
Μόνο η οικογένεια μπορεί να προλάβει βοηθώντας τα παιδιά της να αντιμετωπίσουν τις δυ…

Κατακαημένε πλανήτη...........κουράγιο!

Εικόνα
Το Ρίο, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του πλανήτη, με τα ετερόκλητα οικοδομήματα-μάρτυρες διαφόρων ιστορικών εποχών- η πόλη της σάμπας, η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, φιλοξένησε τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το περιβάλλον.
Παταγώδης αποτυχία χαρακτηρίστηκε η πορεία της συνόδου.Τα αναπτυσσόμενα κράτη ήταν αντίπαλα με τα αναπτυγμένα-πλούσια κράτη του κόσμου μας.
Είναι πολιτική των πλούσιων κρατών σήμερα, να στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη. Να στηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, μετά από αιώνες, όμως, σκληρής εκμετάλλευσης κάθε παραγωγικού τομέα των κρατών.
Η αλήθεια είναι ότι η γη βιάστηκε τόσα χρόνια για χάρη του πλουτισμού και της προόδου ορισμένων μόνο κρατών, σε βάρος άλλων.
Είναι αλήθεια ότι η φτώχεια ποτέ δεν εξαλείφθηκε και μόνο να ελπίζουμε μπορούμε ότι θα περιοριστεί κάποτε, αισθητά.
 Είναι γεγονός, ότι τα πλούσια κράτη μέχρι σήμερα, έκαναν αφαίμαξη πραγματική στον πλανήτη μας, οδήγησαν για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα το κάθε κράτος στη φτώχεια αφού του απομυζούσαν για αιώνες …

Φόροι:ένα αγκάθι για το κράτος με αρχαίες ρίζες

Εικόνα
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας ήδη μας έφεραν ψυχρολουσία φέτος, ενώ ο υδράργυρος πιάνει υψηλές θερμοκρασίες, γι αυτό, ευχαριστούμε την εφορία που μας .............δροσίζει!!!!!!!!!!
Αλήθεια, πότε άρεσε στον πολίτη να πληρώνει φόρους;;; Δεν ξέρω ούτε μια περίοδο της χώρας μας που χαιρόμασταν να συμβάλλουμε στα έσοδα του κράτους....
Ίσως γιατί βλέπουμε ότι  οι φόροι μας δεν πάνε εκεί που πρέπει, ίσως γιατί τα έσοδα από τους φόρους, δεν διαμοιράζονται μέσω παροχών δίκαια στους πολίτες, ίσως γιατί ο άνθρωπος αρέσκεται να πληρώνεται αλλά όχι να πληρώνει το κράτος του!!

Από την αρχαιότητα όμως η φορολόγηση ήταν το κλειδί του κάθε ανεπτυγμένου κράτους.Στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν φόροι όλων των ειδών!!!!!!!!!!!!!
Υπήρχαν τότε οι πρόσοδοι που χωρίζονταν σε τακτικές και έκτακτες και κατά δεύτερο λόγο σε άμεσες και έμμεσες!
Ο Παρθενώνας που κοσμεί την ιστορία μας και στέκεται ορθός τόσους αιώνες για να μας θυμίζει το ένδοξο παρελθόν μας, είναι τρανό παράδειγμα φορολόγησης για την κατασκευή του.Πόσ…

Τεχνοκράτες ή πολιτικά πρόσωπα;

Εικόνα
Τεχνοκράτες ή πολιτικοί;
Αυτό ακούγεται κατά κόρον  για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Πολιτικοί να είναι οι υπουργοί-υφυπουργοί, θα πουν κάποιοι. Πολιτικά πρόσωπα έβγαλε η κάλπη, η βούληση του λαού όπως καταγράφηκε στο εκλογικό  αποτέλεσμα  είναι πολιτική, άρα και όσοι θα έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης θα πρέπει να είναι πολιτικά πρόσωπα.
Μα οι τεχνοκράτες ξέρουν το αντικείμενό  τους, άρα θα διαχειριστούν τα προβλήματα του τόπου καλύτερα, είναι ο αντίλογος.
Η αλήθεια είναι ότι οι τεχνοκράτες πχ ένας πανεπιστημιακός οικονομολόγος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά της χώρας. Όμως....μπορεί;;;
Όλον αυτόν τον καιρό ακούμε τόσους οικονομολόγους αλλά και λύσεις που προτείνουν, και ο καθένας λέει το δικό του σενάριο απεγκλωβισμού. Στη θεωρία λοιπόν όλα καλά. Όσο πιο κατηγορηματικός είναι ο προτείνων, όσο πιο όμορφα στο άκουσμα είναι αυτά που προτείνει τόσο διάσημος γίνεται. Στη θεωρία λοιπόν όλα καλά.
Ξέρουμε ότι η πράξη απέχει πολύ μα πάρα πολύ από την θεωρία. Ένας τεχνοκράτη…

Μια βόλτα κόντρα στο ''μακριά από το κέντρο της πόλης''!!

Εικόνα
Σάββατο, μια μέρα πριν τις εκλογές, με ένα αεράκι σύμμαχο βγήκα για μια βόλτα στην Αθήνα. Τα κλειστά μαγαζιά με το ενοικιάζεται να χτυπάει παράταιρα, δεν με πτόησαν. Είχα καιρό να δω φίλες.............
Πάντα έκανα τη βόλτα μου στο κέντρο της πόλης μας, χαζολογούσα, περπατούσα, παρατηρούσα και από Πλάκα και Μοναστηράκι έφτανα Πατησίων μέχρι τη Φωκίωνος!!!!!!!!!
Το ίδιο και προχθές!
Δεν θα πω πόσα αλλάζουν μέρα με τη μέρα..........
Δεν θα πω για τους εξαρτημένους που τρέκλιζαν ή έπαιρναν τη δόση τους........
Ούτε καν τα σκουπίδια που είναι πεταμένα εδώ και εκεί και που στοιβάζονται επικινδύνως από τους κυρίους με τα καροτσάκια που ξεδιαλέγουν τα της ανακύκλωσης........δεν θα θίξω.
Ήταν μια βόλτα κόντρα στις παραινέσεις ''μακριά από το κέντρο της πόλης''! Ήταν μια βόλτα με διάθεση να δικαιολογήσω τα πάντα............σιγά, σχεδόν τα πάντα εννοώ!

Η αλήθεια είναι ότι απέφυγα επιμελώς να διασχίσω τις πλατείες της πόλης μας. Αν και το πράσινο-όπου υπάρχει- σε καλεί να σου προ…

Τον παλιό καλό καιρό .................που δεν ήταν πάντα καλός!!!!

Εικόνα
Δεν ξέρω αν τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλύτερα από σήμερα.
Πάντα χαιρόμουν για την αναβάθμιση των πόλεων, για την πρόοδο που παρουσίαζε η χώρα μου με την πάροδο των χρόνων!
Όμως υπήρχαν και υπάρχουν αρνητικά αυτής της προόδου, μια και κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις.
Η ζωή όμως ήταν δύσκολη πάντα για ορισμένους ανθρώπους.Σήμερα, μέσα σε τέτοια οικονομική υποβάθμιση, αυτοί οι άνθρωποι που περνούν δύσκολα έγιναν περισσότεροι.
Συσσίτια, άστεγοι, άνεργοι με δυσκολίες επιβίωσης, γίνονται εικόνες προεκλογικών σποτ για να μας υπενθυμίσουν οι επίδοξοι σωτήρες ότι είναι το νέο πολιτικό αίμα που θα μας σώσει. Υπάρχουν άνθρωποι και γειτονιές που δραστηριοποιούνται για να αλληλοβοηθηθούν ή για να ανακουφίσουν τους μη έχοντας τα προς το ζην. Και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!
Πάντα όμως υπήρχαν οι άποροι και κατατρεγμένοι της ζωής.
Υπήρχε αξιοπρέπεια έντονη όμως και καμιά διάθεση για να χρησιμοποιηθούν  αυτοί οι άποροι για προσωπικές φιλοδοξίες.
Ίσως γιατί το κράτος τότε, δήλωνε  μετά βίας παρόν!
Θυ…

''Φθηνά παιδικά εργατικά χέρια'', το παρόν και το μέλλον!!!!

Εικόνα
Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας!  Σε δουλειά να βρισκόμαστε ! Λες και μια μέρα το χρόνο αρκεί να βγάζουν ανακοινώσεις τα κράτη δείχνοντας το μένος τους εναντίον όλων εκείνων που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται παιδιά, αρκεί οι οργανώσεις να δραστηριοποιούνται για να επιτύχουν οι εκδηλώσεις τους υπέρ αυτής της παγκόσμιας ημέρας!
Έχουμε φυσικά ένα σωρό παγκόσμιες ημέρες, όσες και οι ημέρες του χρόνου. Όμως η σημερινή είναι από τις λίγες που αξίζει να μιλήσουμε. Όχι με νούμερα ...τα γνωρίζουμε όλοι. Όχι με στατιστικές, που από τότε που εφαρμόστηκαν ταυτίστηκε ο άνθρωπος με ένα νούμερο σε μια κόλλα χαρτί, αλλά με πράξεις.

Τις είδαμε; Νόμοι υπάρχουν σε κάθε κράτος που θεωρείται ευνομούμενο και ανεπτυγμένο. Αλλά, πώς εξηγείται η ύπαρξη  δικτύου που μεταφέρει παιδιά από μη ανεπτυγμένες χώρες σε ανεπτυγμένες για να εργαστούν;;;;;;
Φθηνότατα εργατικά χέρια, που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, που εργάζονται σκληρά, που κανείς δεν μαθαίνει πόσα ακριβώς απασχολούνται στις πλούσιε…