Αν ερχόταν το τέλος πώς θα αντιδρούσες;;;;;;;;;


21/12/2012!  Είναι το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τους Μάγια ή μια νέα αρχή σύμφωνα με τους ερμηνευτές τους;
Σκέψου όμως, να παραδέχονταν οι οργανισμοί διεθνώς ότι οι Μάγια έχουν δίκιο! Σκέψου τώρα, ότι σε 5 μέρες θα ερχόταν το τέλος του κόσμου και όλος ο κόσμος θα το πίστευε ως απόλυτη βεβαιότητα..
Πώς θα αντιδρούσες;
Θα σκεφτόσουν ότι πρέπει να περάσεις τις τελευταίες σου ημέρες κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα; 
Θα έκανες έναν απολογισμό της ζωής σου και θα κατέληγες στο γνωστό συμπέρασμα ότι πέρασε η ζωή σου με άσκοπες αναζητήσεις και ανούσιους στόχους;
Θα έλεγες στους ανθρώπους σου αυτά που δεν τους έχεις πει ενώ ήθελες πολύ να τους ανοίξεις την καρδιά σου; 
Ίσως να ήσουν και συ όπως και εγώ ανάμεσα στα εκατομμύρια του κόσμου που θα σοκάρονταν οπωσδήποτε!
Ίσως θα ήθελες να κάνεις πράγματα που τα έχεις απωθημένα αλλά δεν επιτρέπονταν να πραγματοποιηθούν για τα μάτια του κόσμου......
Σίγουρα το πρώτο που θα επικρατούσε μετά την παγωνιά του σοκ θα ήταν ο πανικός.
Δεν θα αναφερθώ στις αυτοκτονίες που θα υπήρχαν σίγουρα, στην ακαριαία κατάθλιψη- υπάρχει κάτι τέτοιο;- στην εγκληματικότητα που θα αυξανόταν κατακόρυφα σε μια μέρα,- αλήθεια γιατί;;-.
Σίγουρα το χάος θα ήταν η λέξη που θα περιέγραφε με σαφήνεια την κατάσταση που θα επικρατούσε.
Τίποτε δεν θα δούλευε.........τίποτε δεν θα λειτουργούσε έστω και υποτυπωδώς.
Όμως σίγουρα θα υπήρχαν και αυτοί που θα το έριχναν ''έξω'', θα διασκέδαζαν χωρίς περιορισμούς αφού το ίδιο το τέλος της ζωής, τους καταργεί.
Οι φοροφυγάδες θα έκαναν ανάληψη των χρημάτων τους για να ''τα φάνε'' και σίγουρα θα έσκουζαν για το ανούσιο της αποταμίευσης.
Πολλοί θα στρέφονταν στο δικό τους Θεό για συγχώρεση και μια θέση στον παράδεισο. Άλλοι, που ίσως θα ήταν πιο δύσπιστοι, θα εκμεταλλεύονταν το φόβο του επικείμενου τέλους για να φουσκώσουν τους ταμιευτικούς τους λογαριασμούς.
Μερικοί θα προσπαθούσαν να μάθουν με λεπτομέρειες το πώς, το πότε, της προφητείας, αντικρούοντας τους οργανισμούς και τις σίγουρες προβλέψεις τους.
Σε μας, στη χώρα μας, τίποτε δεν θα λειτουργούσε. Όχι πως έχουμε ανάγκη προφητειών για να πάψουν να δουλεύουν οι κρατικές μηχανές, αλλά θα είχαμε τη δικαιολογία.
Σίγουρα θα γλεντοκοπούσαμε μέχρι πρωίας. Κάποιοι θα θυμόντουσαν το ένδοξο παρελθόν μας και το Ζάλογγο, το Σούλι, και θα παρότρυναν να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι.
Πολλά λαγούμια θα σκάβονταν για να κρυφτούν οι προύχοντες της γης, ενώ τρόφιμα θα εξαφανίζονταν σε μια μέρα. Βέβαια θα μου πείτε, τι να την κάνουν την επιβίωση σε μια κατεστραμμένη γη;; Η αυτοσυντήρηση και η ελπίδα όμως πεθαίνουν τελευταίες. Κάποιος θα κατόρθωνε να μάθει για τις σπηλιές κάτω από τη Γη. Θα το διέδιδε και  το πλήθος θα έψαχνε μανιωδώς να βρει και εκείνο τις εισόδους της λύτρωσης. Οι αψιμαχίες-τουλάχιστον- δεν θα έλειπαν . 
Άλλοι θα κλειδώνονταν στα σπίτια τους. 
Θα ακούγονταν και κάποιες   συγνώμες για λάθη και παραλείψεις του φίλου προς το φίλο, του παιδιού στο γονιό, του συντρόφου στο σύντροφο. Αποκλείω όμως μετά βεβαιότητας τη συγνώμη των πολιτικών στους πολίτες μας. Α!... θα υπήρχαν και οι εξομολογήσεις για αμαρτίες παλιές, πάντα περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στο σενάριο.
Τα νοσοκομεία θα γέμιζαν από ασθενείς που δεν θα άντεχαν την είδηση του τέλους.Κάποιοι ευσυνείδητοι θα εργάζονταν, ενώ το διαδίκτυο θα τα είχε ήδη τινάξει με την ταυτόχρονη χρήση εκατομμυρίων. 
Και  τότε, σκέψου,  2 μέρες πριν τις 21, να έβγαιναν οι υπεύθυνοι των οργανισμών για να πουν ότι έγινε λάθος ερμηνείας ή το πρόβλημα λύθηκε, ο πλανήτης- μετεωρίτης- διαστημικό σώμα που μας απειλούσε καταστράφηκε από τη ''μαμά-ΗΠΑ'', που πάντα φροντίζει τα παιδιά της στον κόσμο όλο!!!!!!!!!!
Και ο κόσμος όλος μια γιορτή. Κράτη ολόκληρα θα ξεχνούσαν την έχθρα τους μέχρι να την ξαναθυμηθούν αμέσως αφού θα γινόταν ανταγωνισμός μεταξύ των παπάδων όλων των θρησκειών για το ποιών ο  θεός έβαλε το χέρι του και γλυτώσαμε.
Αγκαλιές και φιλιά γνωστών και αγνώστων για τη χαρμόσυνη είδηση. 
Μετά; Μετά ξανά κλαυθμοί και οδυρμοί, αυτών που έφαγαν γλεντοκοπώντας όλες τις αποταμιεύσεις τους, αυτών που εξομολογήθηκαν με συνέπειες πια, τις αμαρτίες τους και οι μηνύσεις στους υπεύθυνους  για την πρόκληση του χάους θα έπεφταν βροχή.
Μετά; Οι δημοσιογράφοι σίγουρα θα έβρισκαν θέματα που θα απασχολούσαν για καιρό τα παράθυρα των ειδήσεων. Πώς αντέδρασαν στο επικείμενο τέλος οι διάσημοι; Τι έκαναν οι πολιτικοί; 
Και αλίμονο αν μάθαιναν τη λίστα όσων είχαν εξασφαλίσει λαγούμια υπογείως.......Σούργελα θα γίνονταν για πολύ καιρό! Να είστε σίγουροι όμως ότι καμιά λίστα τέτοια δεν θα μας δοθεί ποτέ! 
Να μη ξεχνάμε και  τα ανέκδοτα που θα κυκλοφορούσαν ''άμα τη λήξει του συναγερμού''... θα ήταν μοναδικά! 
Πάντως, στις 22 του μήνα, που έχει γενέθλια και η κόρη μου, εδώ στη χώρα μας, θα γιορτάσουμε τη νέα αρχή σίγουρα, εννοώντας φυσικά τη δόση που πήραμε και την ανάπτυξη  της οικονομίας μας που θα ''πετάξει στα ουράνια''! 
Καλά ξυπνητούρια! 



5 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Εγω πάντως κάπως έτσι,θα ήθελα να περάσω:
    http://mystickland.blogspot.gr/2012/12/the-end.html

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ωραία θα ήθελες να περάσεις τις τελευταίες σου μέρες, και εγώ ταυτίζομαι απόλυτα. Τα δικά μας πρόσωπα εξάλλου, οι αγαπημένοι μας είναι ό,τι καλύτερο για κάθε στιγμή στη ζωή μας.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ για τις ευχές. Καλές γιορτές και για σας!
      Να είστε πάντα καλά!

      Διαγραφή
  3. οταν καθημερινα ακους για τετοια τοτε μαλλον για το τελος βαδιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή