Χωρίς απόδειξη, σημαίνει κέρασμα!

Ξεκινά πιλοτικά λοιπόν το  δεν σας πληρώνω κύριε αν δεν μου δώσετε απόδειξη!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτό είναι το πρωτότυπο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με το οποίο ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να μην πληρώνει για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, εάν δεν παίρνει απόδειξη!!!

Δε λέω, έξυπνο πράγματι είναι να μην μπορεί να καταγγελθεί ένας πελάτης που δε θα πληρώσει αν δεν του δοθεί απόδειξη. Και θα ισχύσει πρώτα στα εστιατόρια.............


Τώρα .......θα παταχθεί η φοροδιαφυγή με αυτό το μέτρο; Συνήθως τα εστιατόρια δίνουν αποδείξεις......... Αν όμως ο εστιάτορας πει ο λογαριασμός σας είναι 60 ευρώ και θα πληρώσετε 50 χωρίς απόδειξη, τι γίνεται; Ή αν δεν ζητήσετε απόδειξη, πχ μαζεύετε πόντους και με 20 πόντους έχετε δωρεάν γεύμα δυο ατόμων;

Τα παραδείγματα βέβαια που δίνω είναι για λόγους αστεϊσμού, επειδή θέλω να δείξω ότι δικό μας και μόνο δικό μας μέλημα θα έπρεπε να είναι η απαίτηση του δικαιώματός μας να παίρνουμε αποδείξεις για ό,τι πληρώνουμε.

Έχουμε επιδείξει μια κακώς εννοούμενη συμπαράσταση στον έμπορο, στον καταστηματάρχη με το να μη του ζητάμε αποδείξεις. Όμως, κάνουμε κακό στην ίδια τη χώρα μας, που της απαιτούμε να μας προσφέρει.

Πιστεύω όμως ότι ο κάθε πολίτης, αν έβλεπε το κράτος του να είναι έντιμο, αν εμπιστευόταν εκείνους που διαχειρίζονται τα χρήματά του, αν εφαρμόζονταν αυστηρά και ισότιμα οι νόμοι, αν ήξερε ότι υπάρχει πράγματι δικαιοσύνη και στη φορολόγηση και στην τιμωρία φοροδιαφυγής, τότε ο κάθε πολίτης θα γινόταν σωστός πολίτης κάνοντας αρχή από τις αποδείξεις!!!!!!!

Από σήμερα λοιπόν ας ξεκινήσουμε να μαζεύουμε αποδείξεις...........Και αν δεν μας δώσουν; Κανείς δεν θα μας κατηγορήσει για κλέφτες.........Λέμε ''ευχαριστώ για το κέρασμα ή για το δώρο '' και φεύγουμε σαν κύριοι!!!!!!!!!

Για να δούμε............




2 σχόλια:

  1. Πρώτα πρέπει να αποκτήσουμε φορολογική παιδεία και μετά να... αφήνουμε τους καταστηματάρχες να μας "κερνάνε". Νομίζω ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι δομικό πρόβλημα της σκέψης μας πρωτίστως και μετά οτιδήποτε άλλο.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Κώστα. Συμφωνώ απολύτως. Γι αυτό λέω δικό μας μέλημα είναι η απαίτηση αποδείξεων...Έτσι αλλάζει η νοοτροπία μας σιγά σιγά γιατί δεν το βλέπω εύκολο. Το να έχουμε εθιστεί στη φοροδιαφυγή με την ανοχή της πολιτείας τόσα χρόνια, είναι ολοφάνερο και με τις γνωστές παρενέργειες!!!!!!!!!

      Διαγραφή