Με τι γελάμε πια;;;;;;;;;;;;;


Δεν πιστεύω ότι η  ελευθερία του λόγου, πρέπει να είναι απόλυτη σε μια δημοκρατική χώρα.  Γενικά η ελευθερία πρέπει να σταματά για τον καθένα μας εκεί που αρχίζει η ελευθερία του συνανθρώπου μας! 
Η έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό μας για χάρη της ελευθεροτυπίας,  για χάρη της ελευθερίας της σκέψης που γίνεται λόγος, για χάρη της είδησης που πρέπει να διαδοθεί, είναι κατακριτέα.
Αλλά και η σάτιρα πρέπει να έχει όρια. Τι θα πει έχουμε δημοκρατία και γράφουμε ό,τι θέλουμε, λέμε αυτό που θέλουμε για οποιονδήποτε;; Σατιρίζουμε τους πάντες, ειδικά στην τηλεόραση, γιατί έχουμε δημοκρατία; Γιατί, μόνο με ακραία γεγονότα που βαπτίζονται σατιρικά θα γελάσει ο κόσμος; Πού είναι τα όρια που πρέπει σαφώς να υπάρχουν για την σωστή και ομαλή ανθρώπινη συνύπαρξη; 
Αυτή η  έκπτωση των αξιών  που θα'πρεπε   να διέπουν τον άνθρωπο , είναι χαρακτηριστική στην εποχή μας. Παντού πτωχεύσαμε! Στο όνομα μιας εκπομπής, που προσδοκά ο παρουσιαστής να πιάσει υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας για να αυξήσει το κασέ του φέρνοντας κέρδη στο κανάλι του, γίνεται ένας απίστευτος διασυρμός. 
Αφορμή γι αυτές τις παρατηρήσεις μου δόθηκε εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη στη Λιάνα Κανέλλη σήμερα, στο διάλειμμα εκπομπής της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, και η οποία έπεσε θύμα κακόγουστης φάρσας δεχόμενη «επίθεση» από δήθεν τραμπούκο στον διάδρομο του καναλιού - στο πλαίσιο της σατιρικής εκπομπής «Συντέλεια».
Χωρίς να ερωτηθεί, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη-ή μήπως γι αυτό;- το προηγούμενο με τον χρυσαυγίτη που της επετέθη στον ΑΝΤ1 και που σίγουρα της έχει αφήσει ένα σοκ, οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής ''Συντέλεια'' ξεπέρασαν κάθε έννοια της ελευθερίας του λόγου. 
Τελικά τι είναι σάτιρα; 
Μήπως θα γελάμε στο μέλλον με τον πόνο των συνανθρώπων μας; 
Μήπως αισθανόμαστε ήδη, μια αρρωστημένη χαρούμενη διάθεση παρακολουθώντας τον εξευτελισμό άλλων πολιτών; 


Πόσο πια έχουμε πτωχεύσει σε όλους τους τομείς;;;;;;
Μια φάρσα λοιπόν ήταν, είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής, που έχει συμβεί και σε άλλους καλεσμένους εκπομπών του ΣΚΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και αφού ζήτησε συγνώμη ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από  μία έμπειρη πολιτικό σαν τη Λιάνα Κανέλλη. 
Τώρα βέβαια η φάρσα αυτή προσφέρει ...............αλήθεια τι; Την αυθόρμητη αντίδραση ενός ανθρώπου που πιστεύει ότι δέχεται επίθεση και που θα  μας κάνει να γελάσουμε;;; 
Δεν είναι καιρός να μπει η ποιότητα ξανά μπροστά στη σκέψη κάθε δημιουργού εκπομπής -σειράς -σεναρίου κλπ;
Το να πτωχεύει μια χώρα στην οικονομία,  είναι αποδεκτό. Παρόλα αυτά, ψάχνουμε τους ενόχους, ζητάμε την τιμωρία τους, αντιδρούμε και φωνάζουμε.
Το να πτωχεύει μια χώρα στις αξίες, στην δημιουργικότητα,  στην ανθρωπιά  και στα μηνύματα που η τέχνη μεταδίδει, είναι ολέθριο για έναν ολόκληρο λαό.
Και τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση; Δεν φωνάζουμε, δεν αντιδρούμε, απλά δίνουμε μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας ως επιβράβευση που πάλι γελάσαμε αρρωστημένα!!!!!!!!!!!
Ίσως η τσέπη μας να έχει για μας, μεγαλύτερη αξία από την αναξιοπρέπεια και την απαξίωση του ανθρώπου............
Ή.................ίσως να μη ξέρουμε τι μας γίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου