Άγρια λιτότητα στην Ευρώπη με το απάνθρωπο πρόσωπο!!!!!!!


Είμαστε στη χειρότερη θέση που βρέθηκε ποτέ η χώρα σε όλη την πορεία της, όπως έχει καταγράψει η  Ιστορία, είπαν στην τηλεόραση.
Και δεν είμαστε οι μόνοι!!!!!!!!!!!!
O επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΕΕ, επισκέφθηκε την Πορτογαλία και από την έκθεσή του μαθαίνουμε τις ''ανησυχίες'' του για τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, μέσα σε άγρια λιτότητα και ύφεση.
Λέει λοιπόν η έκθεση, ότι η λιτότητα έχει αυξήσει δραματικά την πραγματική ανεργία στη χώρα.
Ανεργία και περικοπές μισθών, αυξάνουν την οικογενειακή φτώχεια και φυσικά σε άνοδο είναι και η παιδική φτώχεια που αναγκάζει τα παιδιά να εγκαταλείπουν το σχολείο τους. Αποτέλεσμα; Παιδική παράνομη εργασία, εκμετάλλευση και εγκληματικότητα!!!!!!
Η οικογενειακή φτώχεια οδηγεί σε αύξηση των εξώσεων και των κατασχέσεων, με αποτέλεσμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους άνθρωποι που αδυνατούν να καταβάλλουν τη δόση του δανείου τους ή το νοίκι τους!!!!!!!!!!
Επίσης αναφέρει η έκθεση ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε και στις κοινωνικές παροχές, στις περικοπές της περίθαλψης, στην αύξηση των τιμών των ΜΜΜ, των τιμών στη θέρμανση, έχει σαν αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που μάλιστα παρατηρείται αύξηση της βίας εναντίον τους. Το 40% των ηλικιωμένων έχει υποστεί κακοποίηση μέσα στην οικογένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εξάλλου, φτώχεια και βία περπατούν χέρι-χέρι, δεν το ξέρουμε;
Επίσης, κακή διατροφή και υποσιτισμός είναι καταγεγραμμένες παρενέργειες της φτώχειας στην Πορτογαλία.
Μια παρόμοια έκθεση για τη χώρα μας ίσως έλεγε πάνω κάτω τα ίδια!
Ώστε, θα πείτε, υπάρχει  επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ, για να.............. συντάσσει εκθέσεις και να δικαιολογούνται οι παχυλές αμοιβές των επιτρόπων;;;;;;;;; Γιατί ποια άλλη ωφέλεια προσφέρει η έκθεση αυτή, όταν οι ''σοφοί'' οικονομολόγοι με τις αποφάσεις τους καταπατούν αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα;;;;;;;;
Ξέρουμε ότι ο αγώνας τους είναι να σωθούν οι τράπεζες και να βρουν φθηνά εργατικά χέρια οι επιχειρηματίες τους που θέλουν να επενδύσουν!!!!!!
Όμως, όπου το κέρδος μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο, τότε η εκμετάλλευση χτυπά την πόρτα....................
Ο Νιλς Μούζνιεκς ο επίτροπος της ΕΕ, κατέγραψε ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου στην Πορτογαλία. Την ίδια ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει και η χώρα μας και φυσικά ακολουθούν και η Ισπανία και η Ιταλία που δεν θα είναι και οι μόνες!!!!!!!!!!
Η Ευρώπη των κοινωνικών παροχών, της δημοκρατίας και της ισότητας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης, η Ευρώπη με το ανθρώπινο πρόσωπο, έγινε μια ταμειακή μηχανή που μετράει την είσπραξη στο τέλος της ημέρας.
Η Ευρώπη με την χιλιόχρονη ιστορία, βρίσκεται στη χειρότερη φάση της και μπορεί να είναι ''περήφανη'' γιατί μαστίζει η φτώχεια τα κράτη- μέλη της και τα μέτρα που παίρνει τα  οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια με όλες τις συνέπειες ανοικτές!!!!!!!!!!!
Η Ευρώπη των ανθρώπων, έγινε η Ευρώπη των αγορών!!!!!!!!!!!
Πλέον, ανήκουμε σε μια απάνθρωπη Ευρώπη. Οι μάσκες έπεσαν!!!!!!!




4 σχόλια:

  1. όταν τα κέρδη μπαίνουν πάνω από τον άνθρωπο, δεν έρχεται μόνο η πείνα, αλλά ο πόλεμος. Ίσως έχει έλθει-με άλλα όπλα και στρατό.
    Άλλωστε από την Ευρώπη δεν ξεκίνησαν οι δύο μεγάλοι πόλεμοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά! Και κατά μερικούς οικονομολόγους ήδη έχουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που πλέον είναι οικονομικός, χωρίς όπλα άρα και πιο επικίνδυνος!
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή