Φόβος και εκλογές!!!!!!!!!!!!!


Ξανά θα ψηφίσουμε τον άλλο μήνα. Ξανά θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε σταθερή κυβέρνηση.
Αυτά που βιώνουμε τα δυο τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρα για τη γενιά μας, για τη γενιά της μεταπολίτευσης.
Οι παχιές αγελάδες ...............ψόφησαν. Αδιάφορο αν ήταν παχιές από τροφή ή ..................ορμόνες! Μας τελείωσαν! Και το σοκ επίσης που προκάλεσαν στους πολίτες δεν έχει περάσει.
Έτσι, στις εκλογές αυτές και τις προηγούμενες πιστεύω ότι ψηφίσαμε με κυρίαρχο το συναίσθημα και όχι τη λογική.
Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ψηφίσαμε και θα ψηφίσουμε με το συναίσθημα του φόβου  έντονο!
Δεν έχω ακούσει κανέναν προσωπικά, που να μην ανησυχεί ή να μη φοβάται.
Θα μου πείτε ''καλός ο φόβος. Μας κρατά σε εγρήγορση. Η αδρεναλίνη μας ζωντανεύει και από την αδιαφορία, την επιπόλαιη στάση, μας αφυπνίζει.''
Σωστά. Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Γεννιέται ο άνθρωπος με το συναίσθημα του φόβου πριν ακόμη νοιώσει άλλα συναισθήματα. Έτσι ορίζει η αυτοσυντήρηση. Έτσι ...............με το φόβο ο άνθρωπος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, σκέπτεται λύσεις και χρησιμοποιεί τη λογική για αυτοπροστασία.
Όμως.............όταν ο φόβος για τα μελλούμενα να συμβούν γίνει έντονος και συνεχής, τότε μετατρέπεται σε φοβία, με αποτέλεσμα να μη μπορεί το κάθε άτομο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, να μην μπορεί να δει καθαρά με τη λογική τις λύσεις αντιμετώπισης υπαρκτών κινδύνων ή .........ανύπαρκτων.
Αυτές οι εκλογές γίνονται κάτω από την ομπρέλα του φόβου.
Εσκεμμένα φοβίζεται ο κόσμος ώστε να χειραγωγηθεί. Ή οι καταστάσεις που ζούμε είναι από μόνες τους αιτία φόβου.............
Γι αυτό, η ανασφάλεια της καθημερινότητας προκαλεί φόβο...........
''Πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου'', μου είπε φίλη,'' για την πιθανότητα -τη μεγάλη πιθανότητα- να χάσω τη δουλειά μου''..........Να μια μορφή φόβου που κυριαρχεί σε αυτές τις εκλογές.
Υπάρχει όμως και ο φόβος ότι θα χαθούν κεκτημένα..............θα χαθεί ένας τρόπος ζωής, που για τους περισσότερους δεν έχει χαθεί ακόμη,-που είχε μάθει ο πολίτης να τον ικανοποιεί. Και όταν χάνεται ο τρόπος ζωής του, φυσικό είναι να φοβάται.
Όμως, όσο εγκληματικό και αν είναι η πρόκληση φοβίας στους πολίτες για ένα τρόπο ζωής που κινδυνεύει να χαθεί με τη ψήφο του, όσο και αν η ανασφάλεια έχει γίνει ένας νέος τρόπος ζωής, δεν πρέπει να σταματήσει ο καθένας μας να σκέφτεται λογικά και ψύχραιμα.
Γιατί η πεποίθηση ότι έρχονται τα χειρότερα, προκαλεί πανικό, ειδικά στους πιο ευάλωτους συναισθηματικά συμπολίτες μας.
Δεν γνωρίζω τι θα προκύψει από αυτές τις εκλογές.
Μόνο να ευχηθώ μπορώ.
Όμως, από προσωπική εμπειρία διαπιστώνω ότι σ'αυτές τις εκλογές η ψήφος θα δοθεί με οδηγό το φόβο κατά κύριο λόγο και όχι τη λογική.
Υπεύθυνοι  και για όλο αυτό το αδιέξοδο και επικίνδυνο συναισθηματικά τοπίο, είναι τα κόμματα τα πολιτικά που αφήνουν ασάφειες να πλανώνται, είτε γιατί δεν έχουν τις απαντήσεις, είτε γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα πάρουν περισσότερες ψήφους.
Αλίμονο αν ο φόβος για το μέλλον πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.........Τότε ο πανικός θα είναι σίγουρος. Και ποιος μπορεί να ξέρει πώς αντιδρά ένας πανικόβλητος πολίτης;;;;;;;;;; Σκέψου πολλοί πανικόβλητοι!!!!!!!




8 σχόλια:

  1. Πράγματι. Φόβος, ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς είναι τα κυρίαρχα αισθήματα των ημερών. Οι κάλπες αυτή τη φορά άραγε θα βγάλουν κυβέρνηση άξια να διαχειριστεί τη μοίρα του τόπου; Ας το ελπίσουμε, αν και οι πιθανότητες νομίζω πως δεν το ευνοούν...

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Κώστα και το θέμα είναι πόσο ψύχραιμα μπορεί να ψηφίσει ο πολίτης με το φόβο στη καρδιά..........
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Άννα! Έγραψες: "Αυτές οι εκλογές γίνονται κάτω από την ομπρέλα του φόβου". Δεν είναι απλά ο φόβος. Είναι η τρομοκρατία που ασκείται στο λαό, όχι μόνο τώρα, την περίοδο των εκλογών, αλλά τα τελευταία δυόμισυ χρόνια. Ασκούν πολιτική βασισμένοι στην τρομοκρατία του λαού. Όσο ψύχραιμα και να βλέπεις τα πράγματα, όσο και ενημερωμένος να είσαι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε πιάσει φόβος. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αυτοί.Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου καλησπέρα. Τρομοκρατία όπως το λες....αυτό είναι. Μόνο που δεν είμαι σίγουρη τι φόβο νοιώθει ο καθένας, τι φοβάται ακριβώς ώστε να μπορέσει ο κάθε πολίτης με τη ψήφο του να σταματήσει όσους τον τρομοκρατούν. Βλέπεις, ο φόβος είναι κυρίαρχος και κακός σύμβουλος για αποφάσεις σημαντικές που αφορούν τη χώρα μας και τη δική μας επιβίωση. Κοντός ψαλμός αλληλούια..............θα δούμε!

      Διαγραφή
  3. Οταν κορυφόνονται οι πολώσεις, υποχωρεί η λογική και ανεβαίνουν τα συναισθήματα και μ΄αυτά πορεύονται όλοι.-η Λογική είναι τελικά θεραπαινίδα του συναισθήματος-
    Φόβος από την μια μεριά, αγανάκτηση από την άλλη.
    Θα υπερτερήσει τελικά ένα από τα δυο, και θα έχουμε ανάλογα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Στέλιο. Δεν ξέρω όμως αν είναι το ζητούμενο να πάμε σε εκλογές και να ψηφίσουμε από φόβο ή από αγανάκτηση. Τι κυβέρνηση θα βγει με τη λογική απούσα;;;;;;;;;;;;;
      Πρωτόγνωρα πράγματα για τους Έλληνες, όσα ζουν και αισθάνονται...................γι αυτό και οι εκλογές θα είναι σαφώς οι πλέον ενδιαφέρουσες!
      Καλώς όρισες

      Διαγραφή