Ομορφαίνουν τον τοίχο ή τον μουτζουρώνουν;;;;;;;;;;;

Γράφιτι ή γραφίτι είναι η τέχνη που ξέρουμε όλοι αφού υπάρχει σε κάθε τοίχο σχεδόν των πόλεών μας.
Η ωραιοποίηση τοίχων παλιών κτιρίων, γίνεται πολλές φορές σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Αλλιώς θεωρείται βανδαλισμός!
Σήμερα βλέπουμε ακόμη και αγάλματα με γραφίτι, που όμως δεν μαρτυρούν κανένα είδος τέχνης, εκτός από την επιθυμία του ''καλλιτέχνη'' να καταστρέψει, να μουτζουρώσει...........
Οι γκραφιτάδες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στένσιλ, δηλ. παίρνουν ένα χαρτόνι ή ξύλο ή άλλα υλικά που δεν τα διαπερνά το χρώμα, κόβουν το σχέδιο πάνω σ'αυτα και τα κενά που μένουν τα χρησιμοποιούν στην επιφάνεια που θα ζωγραφίσουν γεμίζοντάς τα χρώμα.
Σε ορισμένα κράτη υπάρχουν ειδικοί τοίχοι μόνο για γκραφίτι......Συνθήματα, σατιρικά θέματα από την πολιτική επικαιρότητα, αφηρημένη τέχνη, θέματα της κοινωνίας, μηνύματα και ό,τι η φαντασία του καλλιτέχνη ορίζει. Πάντως τα σπρέι είναι το υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους γκραφίστες.
Να μερικές επιφάνειες με γκράφιτι που πραγματικά ομορφαίνουν το χώρο..
 



 
  
 

 





πηγές:

2 σχόλια:

  1. Όπως και κάθε τι άλλο, υπάρχουν εικόνες που ομορφαίνουν κι εξωραΐζουν και εικόνες που ασχημαίνουν. Πάντως αυτές που παρέθεσες σίγουρα ομορφαίνουν τους τοίχους!

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου πολλά και από εδώ....
      Όσο για τις εικόνες γι αυτό τις επέλεξα γιατί σίγουρα ομορφαίνουν κάτι που δεν βλέπεις συχνά στους τοίχους της πρωτεύουσας!
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή