Ένα κοινωνικό πρόβλημα μεγάλου μεγέθους!


Είναι γεγονός ότι οι πολιτικές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό, αποσπούν την προσοχή μας εξ ολοκλήρου.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι οικονομικές δυσκολίες που όλοι βιώνουμε μας γεμίζουν ανασφάλεια, άγχος, και ανησυχία για το ''αύριο''.
Όμως, υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ίσως, δεν ασχολούμαστε ιδιαιτέρως.
Αναφέρομαι στο γεγονός της αύξησης του Aids στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Κλιμάκιο έρχεται από την Ευρώπη -διάβασα κάπου- για το θέμα αυτό. Το ένα θέμα είναι οι μετανάστες, παράνομοι και ανεξέλεγκτοι που μεταδίδουν τον ιό, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών επίσης είναι ομάδες υψηλού κινδύνου και αυξάνονται και εκείνοι με την πάροδο του χρόνου. Το άλλο θέμα είναι η πορνεία, παράνομη ή νόμιμη.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι έλεγχοι της πολιτείας είναι πλημμελείς έως ανύπαρκτοι.
Το ότι προσβλήθηκαν από οίκους ανοχής άνθρωποι που δεν έπαιρναν καμιά προφύλαξη είναι η είδηση της χρονιάς.
Στην εποχή της ενημέρωσης, στην εποχή που η γνώση ''ταξιδεύει καθημερινά με ιλιγγιώδη ταχύτητα'', δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτή η ανώριμη και επικίνδυνη  συμπεριφορά της μη προφύλαξης, μια και δεν ισχύει το ''δεν ήξερα''.
Και διάφοροι φορείς όπως ο ''Συνήγορος του Πολίτη'' χαρακτήρισαν απαράδεκτη την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ασθενών-ιερόδουλων.
Όμως, με αυτό τον τρόπο, χιλιάδες άντρες επισκέπτονται τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα ιδιωτικά ιατρεία για να εξεταστούν για τον επικίνδυνο ιό!
Ίσως πείτε, ότι αρκούσε μια διεύθυνση που θα πληροφορούσε ότι ο τάδε οίκος ανοχής έχει ιερόδουλη/ες που είναι φορείς του Aids.
Ίσως όμως αυτό θα ήταν  μια ακόμη απαράδεκτη δυσφήμιση του οίκου ανοχής που έχει πολλές γυναίκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ίσως, να μην αρκούσε μια διεύθυνση που μπορεί να μη συγκρατήσει κάποιος που δεν είναι τακτικός πελάτης.
Όπως και να 'χει, είμαι αντίθετη σε μια τέτοια ευαισθησία, όταν το φως της δημοσιότητας βγαίνουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι περισσότερες ιερόδουλες  γνώριζαν ότι ήταν φορείς και παρόλα αυτά δεν φρόντιζαν να μη μεταδώσουν τον ιό. Και μάλιστα πληρώνονταν  αδρά για επαφή χωρίς προφυλακτικό!  Είναι τραγική ειρωνεία να πληρώνουν οι πελάτες ακριβότερα  για  να κολλήσουν AIDS!
Το θέμα είναι σοβαρότερο από τα προσωπικά δεδομένα των φορέων του ιού. Και φαίνεται καθαρά από όσα είπε ο διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Αθ. Σκουτέλης, στο ΒΗΜΑ: ''Οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων των Νοσοκομείων λειτουργούν οριακά και τον τελευταίο χρόνο ασφυκτικά, διότι έχουν αυξηθεί, από το 2011 και μετά, οι οροθετικοί χρήστες, οι οποίοι έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας. Το Νοσοκομείο μας δεν μπορεί να αντέξει όλη αυτή τη ζήτηση. Άλλες μονάδες μπορούν και άλλες όχι''.


Αύξηση των οροθετικών λένε οι ειδικοί και αυτό από μόνο του είναι λίαν ανησυχητικό, είναι φοβερό για την ακρίβεια, και ειδικά όταν οι ίδιοι οι φορείς-ασθενείς, δεν ενδιαφέρονται να μην μεταδώσουν τον ιό!

Το τελευταίο έτος δύο ομάδες πολιτών «high risk», αυτές των τοξικομανών και των εκδιδόμενων γυναικών έχουν κάνει ένα εκρηκτικό μείγμα.
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρία Μένη Μαλλιώρη, το 2012 αυξάνεται ο αριθμός των οροθετικών χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Η πρόβλεψη είναι - σημειώνει - ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των οροθετικών τοξικομανών θα υπερβεί αυτόν των οροθετικών ομοφυλόφιλων, που μέχρι πρότινος κρατούσε τα σκήπτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2011 δηλώθηκαν 340 οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες και 241 χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών - φορείς του ιού HIV. Η εικόνα αντιστράφηκε το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Οι οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν υπερβαίνουν τους 85, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών - φορείς του ιού του AIDS έχουν ήδη φθάσει τους 115.
Και οι αριθμοί αυτοί είναι οι  δηλωμένοι!
Και ας μη νομίζουμε ότι όλα αυτά βρίσκονται μακριά από τη δική μας πόρτα....
Εγρήγορση χρειάζεται και συνεχή ενημέρωση των παιδιών μας... και φυσικά πιστεύω ότι πρέπει να απαιτούμε πάντα αυστηρούς και  συνεχείς ελέγχους  από το κράτος σε όλους εκείνους που επηρεάζουν την υγεία του κόσμου!



2 σχόλια:

  1. Ότι κι αν πει κανείς είναι λίγο! Είναι εντελώς παράδοξο να ζητά κανείς επαφή με ιερόδουλη χωρίς προφύλαξη. Είναι ανεξήγητο, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να το κατανοήσω. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό χωρίς να έχω παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις θα τον χαρακτήριζα τρελό!

    Χρειάζεται προσοχή και τα μάτια μας στα παιδιά και τη νέα γενιά!

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Κώστα. Μόνο παράδοξο;;;;;;;;;;; Σκέφθηκα μόλις άκουσα την είδηση ότι θα πρόκειται για μερικούς ίσως, μετανάστες -πελάτες των ιερόδουλων. Αλλά όταν διάβασα ότι είναι χιλιάδες οι άντρες που σπεύδουν για εξέταση AIDS μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των οροθετικών ..............ε.......είπα ότι δεν πάμε καθόλου καλά!!!!!!!!!!!!!!!
      Τη νέα γενιά φυσικά πρέπει να την μπολιάσουμε με γνώση για κάθε τι.............

      Διαγραφή