Διερευνητικές εντολές......το ανάγνωσμα!!!!!!!!!!


Οι εκλογές έγιναν και ο λαός με τη ψήφο του είπε: ''βρείτε τα''!!!!
Φυσικά το κάθε κόμμα ερμηνεύει ως θέλει τη ψήφο του λαού. Ας την ερμηνεύσω και εγώ όπως νομίζω...
 Ως φαίνεται θα πάμε και σ' άλλες εκλογές, μια και κανένας δεν κατανοεί ότι οι διερευνητικές εντολές δίνονται όχι για να προετοιμαστούμε για τις επόμενες εκλογές, αλλά για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση.
Διερευνητικές εντολές σημαίνει ότι συζητάμε ψάχνοντας σημεία κοινά, κάνοντας ελιγμούς και υποχωρήσεις, αφού θέσουμε ως βάση τα αδιαπραγμάτευτα πιστεύω μας.
''Μνημονιακοί εναντίον αντιμνημονιακών που είναι και η πλειοψηφία'' μας είπαν τα κόμματα. Γιατί όχι Ευρωπαϊκά κόμματα εναντίον των αντιευρωπαίων;;;;
Μήπως και αυτό δεν ψήφισε ο λαός;;;
Ήθελα μια κυβέρνηση του Συνασπισμού. Αλλά δεν περίμενα αλήθεια να προσέλθει με όρους σαν να του λείπουν 5-6 έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αντιμνημονιακή κυβέρνηση όμως, δεν μπορεί να σχηματιστεί όχι μόνο γιατί τα ''κουκιά δεν βγαίνουν'', αλλά γιατί ως φαίνεται υπάρχει διάσταση απόψεων.
Λοιπόν, έχω  ερωτήματα που προέκυψαν από αυτές τις διερευνητικές εντολές.
Καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει ότι περιμένω να ζήσω χωρίς δάνεια. Και αφού δεν θα παίρνω δάνεια ως χώρα, πώς θα πληρώνω τα έξοδά μου που είναι περισσότερα από τα έσοδά μου;; Και δεν υπολογίζονται οι τόκοι του χρέους............
Οι επιστολές που ζητήθηκε να σταλούν  στην ΕΕ για καταγγελία του Μνημονίου, μήπως θα σήμαινε ότι θα βγούμε από την ΕΕ;;; Και αν βγούμε τι μέλλει γενέσθαι; Είναι το κράτος μας έτοιμο να μείνει απομονωμένο στη γωνιά του, χωρίς τις εισαγωγές πρώτων υλών  που είναι απαραίτητες για να κινηθεί, χωρίς χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;;; Γιατί κακά τα ψέμματα, καμιά σχέση μας με τα άλλα κράτη δεν θα είναι η ίδια μετά την έξοδό μας από την ΕΕ!!!!!!
Και επειδή μιλάμε μόνο για οικονομικά μεγέθη, άκουσα ότι υπήρχε αίτημα για  επιστροφή του ποσού που πλήρωσε ο λαός για το χαράτσι..........μου άρεσε φυσικά..........αλλά αναρωτήθηκα πού θα βρεθούν τα χρήματα;;;
Και άκουσα και για ανάπτυξη. Τι είναι η ανάπτυξη που θα έρθει όποτε το θελήσουμε;;; Με τι;;; Με τις τραπεζικές καταθέσεις που πριν ορκιστεί η κυβέρνηση αυτή θα εξαφανίζονταν από τις τράπεζες;;;;;;;;
Όμως υπάρχουν και θέματα που τρέχουν και δεν μίλησε κανείς γι αυτά.
Τι θα γίνει με το ΝΑΤΟ και τα Σκόπια που θα συζητηθεί η ονομασία τους;;
Τι θα γίνει με τους μετανάστες που εισέρχονται συνεχώς στη χώρα παράνομα;;
Τι θα γίνει με την Τουρκία που διεκδικεί την ΑΟΖ στο Καστελόριζο;;
Εγώ πάντως δεν είδα διάθεση να πιάσει κανένας τα κάστανα από τη φωτιά με γυμνό χέρι.
Είδα τάση διαφυγής. Γιατί  δεν πας με όρους στο χέρι να συζητήσεις...........Πας με διάθεση να πείσεις για διαπραγμάτευση του Μνημονίου και να πείσεις ότι δεν θες την έξοδο από την ΕΕ που σου ζητούσαν για εγγύηση. Και από εκεί και πέρα βλέπουμε.
Μια κυβέρνηση που θα μαχόταν στην Ευρώπη για το δίκαιο του δικού μας λαού, για την προσαρμογή στην πραγματικότητα των όρων του Μνημονίου.... αυτό ήθελα! Μια κυβέρνηση που θα έβρισκε στην Ευρώπη συμμάχους για να παλέψει για ανάπτυξη, για μείωση της λιτότητας που φέρνει μόνο ύφεση..... αυτό ήθελα. Μια κυβέρνηση που θα νοιαζόταν για την Ελλάδα βάζοντας τον καθένα και εντός και εκτός της χώρας μας, στη θέση που του αρμόζει, προασπίζοντας και τα εθνικά μας συμφέροντα...... αυτό ήθελα!!!!!!!!!!
Και επειδή ένας φίλος είπε ότι ''ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται'' όταν λέχθηκε ότι με το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγούμε από την ΕΕ, ένα έχω να πω: ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται αλλά τον πνιγμό τον τρέμει!!!!!!!!
Τι μέλλει να γίνει;;
Ξανά εκλογές και ξανά χρήματα να δαπανώνται έως ότου αποφασίσει ο λαός να δώσει πλειοψηφία κάπου....Μόνο που με αυτή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ,  μήπως ενισχυθεί ο δικομματισμός ξανά;;
Ένα δεν κατανοώ.Πώς θα κυβερνήσουν τα κόμματα όταν επιζητούν απλή αναλογική;;;;;Που από μόνη της σημαίνει συνεργασίες!!!!!!!!!!!!!!
Απορίας άξιον ...........αλλά είπαμε ''Μένουμε Ελλάδα'' για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο της ωραίας εκπομπής για την ελληνική ύπαιθρο!!!!!!!!!!



6 σχόλια:

  1. Αννα μου καλημέρα!
    Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που το πάνε οι χορτάτοι και με πολλές καταθέσεις πολιτικοί μας.
    Δες τι έγραψα τη Δευτέρα το πρωί:
    Κόψτε το παραμύθι για νέες εκλογές! Ο λαός μίλησε χτες,καθίστε να τα βρείτε!
    Ο Ελληνικός λαός ψήφισε χτες και μίλησε καθαρά και ξάστερα:Ως εδώ και μη παρέκει!Δεν αντέχουμε άλλο μνημόνιο!Τέλος στο δικομματισμό,νέα αρχή,νέα νοοτροπία,ανάπτυξη,δουλειά και ασφάλεια!
    Ο λαός δεν είπε ούτε έξω από το ευρό,ούτε έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση.Μέσα μεν αλλά ως ισότιμο μέλος κι όχι ως το παιδί της σφαλιάρας.........καθίστε κάτω να τα βρείτε και να κυβερνήσετε τη χώρα με γνώμωνα τον Ελληνα πολίτη ως άνθρωπο κι όχι ως αριθμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δημήτρη. Ναι το διάβασα το κείμενό σου. Φυσικά ο λαός ψήφισε για συνεργασίες. Δυστυχώς όμως τα κόμματα είναι μακράν του τι αξίζει αυτός ο τόπος. Δυστυχώς προεκλογική εκστρατεία κάνουν. Και ρεαλιστές δεν είναι. Ας είμαστε εμείς ρεαλιστές. Μόνο διαπραγμάτευση μπορούμε να ελπίζουμε και συμμαχίες στην ΕΕ που θέλει την ανάπτυξη έναντι της ύφεσης. Αυτό έχει αρχίσει να ακούγεται από πολλούς στην Ευρώπη.
      Αν δεν επιδείξουν οι αρχηγοί τη νέα νοοτροπία που λες, αν δεν ενδιαφερθούν για την πατρίδα και το λαό πρώτα και έπειτα για το κόμμα τους, δεν υπάρχει ελπίδα.
      Μόνο μη δούμε πάλι τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα να αυξάνουν τις δυνάμεις τους.........και τότε δεν θα φταίει ο λαός!!!!!!!!!!! Έτσι;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμ(ν)ε.

    Πρέπει να τους κλείσουμε σε ένα δωμάτιο μέσα και δεν θα βγουν απο εκεί μέσα αν δεν τα βρουν. Οπως γίνεται με την εκλογή του Πάπα. Να βάλουν νερό στο κρασί τους και να χαράξουν μια κοινή πολιτική. Και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό.
    Αλλά το κακό είναι οτι κοιτάνε μόνο για βραχυπρόθεσμα κομματικά κέρδη. Για αυτό χρειάζεται ένα νέο μαύρισμα και ανάδειξη νέων προσώπων. Νέων,άγνωστων, άφθαρτων αλλά να έχουν τσαγανό και κάκκαλα. Κάτι που μάλλον δεν έχουν οι τωρινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mόνο που οι νέοι και άφθαρτοι, που θα πρέπει είναι και ικανοί και έντιμοι, δεν νομίζω να έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα κοινά...Τουλάχιστον δεν φαίνεται ''να παίζει '' κάτι τέτοιο προς το παρόν. Μακάρι να υπήρχε δυνατότητα κοινής πολιτικής και μάλιστα κοινής εξωτερικής πολιτικής αλλά πού τέτοια τύχη για την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλώς όρισες και καλό Σ/Κο!

      Διαγραφή
  3. Άννα, ξεκινώντας το σχόλιό μου, θα ήθελα απλώς να διευκρινήσω πως η αναφορά σου στο "βρεγμένο" που δε φοβάται το νερό (τη βροχή) προφανώς αναφέρεται(;) στην απάντηση που έδωσα στο Θωμά στο ιστολόγιό μου. Και το σκεπτικό της απάντησης αυτής δεν υποστηρίζει πως το σκεπτικό και η ρητορική του Τσίπρα είναι σωστή αλλά πως πρέπει να εξεταστεί ως προς τα αποτελέσματα που ενδεχομένως μπορεί να πετύχει.

    Κατά τα λοιπά, πράγματι ο λαός έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα κι αυτό ήταν να συνεργαστούν τα κόμματα, κάτι που δεν έγινε. Τα κόμπλεξ του παρελθόντος δυστυχώς κατατρέχουν και σήμερα τα κόμματα. Ειδικά η περίπτωση Τσίπρα που πήρε τη διερευνητική εντολή και την περιέφερε παντού προς άγρα ψήφων. Η κουλτούρα των συνεργασιών απέχει πολύ ακόμα από την πολιτική της χώρας, δυστυχώς.

    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι .....χαχαχαχα....εσύ είσαι ο φίλος που αναφέρω και που θεωρώ σωστά όσα υποστηρίζεις, ότι δηλ. πρέπει να εξεταστεί η αποτελεσματικότητά των δηλώσεων Τσίπρα, αλλά εννοώ, ότι ο πνιγμός, αν φέρει αυτό το αποτέλεσμα, τον τρέμουμε όσο βρεγμένοι και να είμαστε!!!
      Απ' την άλλη, νομίζω ότι η θέση που βρισκόμαστε θα έπρεπε να επιταχύνει την αλλαγή κουλτούρας, νοοτροπίας γενικώς για κάθε τι που αφορά αυτή τη χώρα....
      Κατά την γνώμη μου ήταν μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο τώρα....πριν τον Ιούνιο με τα άλλα κόμματα να τον στηρίζουν μια και αυτό τελικά θα κάνει όπως είδαμε από τις επιστολές και τις δηλώσεις συνεργατών του. Αν τα κόμματα τον έριχναν στην πορεία να σαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε όχι 27% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά 50% και βάλε!!!!!!!! Προσωπική μου άποψη βέβαια, γι αυτό και θεωρώ ότι ο τόπος μας έχει ''λίγους'' πολιτικούς, ως προς την ποιότητα!!!
      Καλό σου ξημέρωμα
      ΥΓ, Δεν σε πείραξε που ανέφερα την παροιμία ε;;;;

      Διαγραφή