Εκλογές, άκρως ενδιαφέρουσες!


Μια μέρα μετά τη συμφωνία, που οδηγεί σε βιώσιμο χρέος, όπως είπαν στις Βρυξέλλες, που αλλάζει την εικόνα αστάθειας της χώρας στις αγορές, όπως είπαν πολιτικοί, αρχίσαμε να ακούμε ανάσες ανακούφισης!
Όμως η περισυλλογή είναι μεγαλύτερη σήμερα μια και ακολουθούν εκλογές.
Και οι εκλογές αυτές είναι άκρως ενδιαφέρουσες!!! Γιατί θα δείξει πόσο ωρίμασαν οι πολίτες...Θα δείξει τι ακριβώς επιθυμούν..........Θα δείξει αν τα παθήματα γίνονται μαθήματα.
Οι πληροφορίες πολλές και βομβαρδίζουν τους πολίτες καθημερινά. Η κάθε πλευρά μιλά για παραπληροφόρηση των απέναντι και εγγυάται ότι η αλήθεια ''φυτρώνει στη δική της αυλή'' μόνο. Γνωστά και τετριμμένα!!!!!
Τι αναμένουμε όμως την επόμενη ημέρα των εκλογών;;
Οι δημοσκοπήσεις μας  βομβαρδίζουν, θέλοντας ίσως, να προϊδεάσουν τους πολίτες για το ποιες απόψεις επικρατούν.
Τι ζητάμε  οι πολίτες από τους πολιτικούς;;; 
Τον αδέκαστο, ηθικό, πολιτικό που θα είναι μακριά από διαπλεκόμενα και φυσικά με διάθεση να εξυγιάνει  το κακό και άσωτο δημόσιο.
Μα ο κος τέλειος πολιτικός προϋποθέτει κυρίους τέλειους πολίτες! Αλλιώς από πού θα βγει;;
Διάβασα κάπου ότι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας συγχρόνως και το ναζί και τον Εβραίο!  Είναι στη φύση μας λοιπόν να είμαστε κατά περίσταση έντιμοι, ηθικοί ή παράνομοι και ανέντιμοι και μάλιστα έχουμε και τη δικαιολογία έτοιμη! Δεν φταίμε εμείς! Αυτοί φταίνε δείχνοντας κατά τη Βουλή.
Ξεχνάμε όμως ότι οι κυβερνήσεις μας, εκτός της σημερινής, εκλέγονται από εμάς, όπως θα γίνει και τον Απρίλιο. Μήπως επιλέγουμε πολιτικούς ''καθ'ομοίωσιν'';;;
Πώς εξηγούνται αλλιώς οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, οι μαϊμού συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας, οι φορο-κλοπές, οι παράνομες συνταγογραφήσεις και οι υπερτιμημένες  προμήθειες των νοσοκομείων; Πώς εξηγούνται οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες για κλείσιμο φορολογικών ενημερώσεων; Και η αλυσίδα των ασυνείδητων ακόμη δεν δείχνει τον τελευταίο της κρίκο!
Αν γίνει η σούμα όλων αυτών των ποσών, ίσως θα βλέπαμε ότι το μισό τουλάχιστον δημόσιο χρέος θα καλυπτόταν!
Πολιτικό σύστημα και  πολίτες ανέχθηκαν ο ένας τον άλλον γιατί ο καθένας κέρδιζε σε ατομικό επίπεδο σε βάρος του συνόλου. Το μεν ένα ως διαπλεκόμενο έκανε τα στραβά μάτια στους παρανομούντες ,  που έκλεβαν από όπου μπορούσαν, για να μπορεί να αβγατίζει την περιουσία του και να ''τακτοποιεί'' φίλους και συγγενείς! Και  αυτοί οι  πολίτες δέχονταν αυτούς τους πολιτικούς γιατί ήταν ευκαιρία να φάνε και εκείνοι από την κρατική κουτάλα!!!!! Και το γαϊτανάκι μεγάλωνε και η αφαίμαξη των δημόσιων ταμείων γινόταν μεγαλύτερη μέρα με τη μέρα. Και φτάσαμε ως εδώ................Σήμερα λοιπόν, οι περισσότερες εταιρείες κλείνουν η μια μετά την άλλη, με χρέη πολλά δείχνοντας ότι πολλοί επιχειρηματίες και ελεύθεροι έμποροι ζούσαν συνεχώς εξ αιτίας των δανείων. Καμιά παραγωγική ανάπτυξη δεν επέδειξε ο τόπος όλα αυτά τα χρόνια.
Φωνές που επισήμαιναν τον κίνδυνο ήταν λίγες και πνίγηκαν στην απόλυτη ησυχία του παρασκηνιακού σκοταδιού και της παραοικονομίας!
Και η ανεργία έχει ακόμη δρόμο να διανύσει με αλματώδη αύξηση!!!......
Ποιον να ψηφίσεις;;;
Τους Μνημονιακούς τους θεωρείς εχθρούς του Έθνους....Τους αντιμνημονιακούς τους θεωρείς στο σωστό δρόμο, αλλά πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια όταν  τα κόμματα έπαιρναν τις επιδοτήσεις τους και δανείζονταν από τις τράπεζες....αλήθεια γιατί;;;Πότε ακούστηκαν οι φωνές τους όταν ο υπέρογκος δανεισμός της κάθε κυβέρνησης  θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο σήμερα; Πότε ηγήθηκαν διαδηλώσεων για τον στραγγαλισμό κάθε παραγωγικής μονάδας και την τριτοκοσμική κατάσταση στο δημόσιο τομέα;;;
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες είναι συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας μας, μαζί με πολλούς μα πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Γιατί μη ξεγελιέστε....Οι υπογραφές έχουν μπει στο Μνημόνιο και τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά. Η ανάκαμψη αργεί και οι άνεργοι πληθαίνουν.
Η είσπραξη των κρατικών εσόδων είναι το μεγάλο αγκάθι του κράτους. Και αν ένα κράτος επιδοθεί σε εισπρακτικό μαραθώνιο είναι σίγουρο ότι θα φτάσει κάποια στιγμή εκεί, που δεν θα έχει να πάρει τίποτε. Γιατί  θα έχει πτωχεύσει όλον του τον πληθυσμό. Και τι σημασία θα έχει τότε;;; Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο!!!!!!! Μόνον η εξαθλίωση οδηγεί τους πολίτες σε παράδοση άνευ όρων!!!!!!!!!!!!
Δύσκολες λοιπόν οι εκλογές μια και στον ορίζοντα υπάρχουν οι αυτόκλητοι σωτήρες που χωρίς να υπόσχονται λύση βιώσιμη....κραυγάζουν κορώνες!!!
Μόνο χαρακτηρισμοί  αρνητικοί και κατηγορίες δεν συνιστούν ένα πρόγραμμα πολιτικό που θα κληθεί να ψηφίσει ο πολίτης.......
Σε αναμονή του κου τέλειου πολιτικού, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σ' αυτούς που αγωνίζονται πραγματικά με κάθε μέσο να διατηρήσουν την δική τους καρέκλα ή να πάρουν την καρέκλα του αντιπάλου..και μάλιστα σε μια πτωχευμένη χώρα!!!!!!!!! Απίστευτο ε;;; Και όμως είναι οι μόνες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες που δεν θα πληγούν από την πτώχευση της χώρας ....
Οι ήδη υπάρχοντες πολιτικοί διδάχθηκαν κάτι από την κατάσταση που έφεραν τη χώρα; Είτε είναι υπέρ του Μνημονίου σαν αναγκαίο κακό, είτε είναι κατά, είτε  επεβλήθη χωρίς  τη συγκατάθεσή τους και ''τι να κάνουμε;'', είτε έγιναν όψιμοι πατριώτες και θυμήθηκαν την εθνική περηφάνια και ακεραιότητα της χώρας, δείχνουν σαν να ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο, μακριά από τα γεγονότα που όλους μας αγγίζουν. Κανέναν δεν άκουσα για αλλαγή νόμων που αφορούν το πελατειακό κράτος, την ασυλία των βουλευτών, το νόμο περί ευθύνης υπουργών που τους καθιστά ανεύθυνους έναντι παχυλής αμοιβής....Κανείς δεν είπε για αλλαγή του τρόπου εκλογής των βουλευτών, τη σχέση τους με τα διαπλεκόμενα, το πώς μπορούν οι υπουργοί να γίνουν περισσότερο αυτάρκεις και ανεξάρτητοι με συνέπεια και υπευθυνότητα, κανένα δεν άκουσα για την πάταξη της παρανομίας στην πολιτική σκηνή, ούτε σήκωσε κανείς τη σημαία για σωστούς και μη προκλητικούς βουλευτές, ούτε για τιμωρίες των ενόχων......
Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα αφού οι νοοτροπίες παραμένουν;
Τα πρόσωπα δεν παίζουν ακριβώς ρόλο σημαντικό..........
Σημαντικό ρόλο σ' αυτές τις εκλογές θα έχει η αλλαγή καταστάσεων που νοσούν και θα μας ξανά-οδηγήσουν σ' αυτή τη θέση, αν βγούμε ποτέ από τη σημερινή!!!!!!!!!!!!!!




4 σχόλια:

  1. Αννα μου καλημέρα!
    Πως είσαι;η εγγονή όλα καλά;ο δικός μας μπόμπιρας έκλεισε σήμερα 2 μήνες,μας έχει ξετρελάνει.
    Ας έχουμε τουλάχιστον την υγειά μας.
    Δεν ξέρω αν φτάσαμε στο σημείο που όντως οι εκλογές μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα και γι' αυτό κάθε τόσο δίνουν και καινούργια ημερομηνία.
    Προσυπογράφω όμως το σημείο που λες:"Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες είναι συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας μας, μαζί με πολλούς μα πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Γιατί μη ξεγελιέστε....Οι υπογραφές έχουν μπει στο Μνημόνιο και τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά. Η ανάκαμψη αργεί και οι άνεργοι πληθαίνουν."!!!!
    Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα συν τη νοοτροπία μας που λες στο τέλος.
    Ειλικρινά πια δεν πιστεύω κανέναν,μόνο στο Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή σου μέρα!!!!!!!!!!! Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ και είσαι καλά....Ανησύχησα!!!! Η μπεμπίνα μας είναι μια χαρά....Είναι ήδη 7 μηνών και στις 12 Μαρτίου γίνεται 8!!!! Καταπληκτική!!!Χαίρομαι για το δικό σου μπόμπιρα...Να τα χιλιάσει δυνατός και τυχερός!!!!Σίγουρα γι αυτό εξαφανίστηκες, έχεις χαζέψει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σαν και μένα που αν δεν τη δω κάθε μέρα μου λείπει φοβερά!!
      Στο θέμα μας, δεν μας σώζει τίποτε Δημήτρη για να πω την αλήθεια. Μόνο περιπέτειες έχουμε μπροστά μας και ανησυχώ πολύ!!!!!!!!!!!!!
      Όσο για το Θεό ....δε νομίζω ότι μας θυμάται καθόλου!!!!!!!
      Να σαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα να χαίρεστε τη μπέμπα σας και να την καμαρώνετε όπως επιθυμείτε... ή καλύτερα όπως επιθυμεί εκείνη!!!

    Στο δια ταύτα τώρα, νομίζω ότι έχεις καλύψει τα περισσότερα θέματα με την ανάρτησή σου. Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτές οι εκλογές θα δείξουν πόσο ωρίμασαν οι πολίτες. Εύχομαι ολόψυχα να ωρίμασαν και επιτέλους να δούμε κάτι καλό σε τούτη την ταλαίπωρη χώρα. Θα χρειαστεί βεβαίως κι εκτεταμένη αλλαγή προσώπων γιατί οι ήδη υπάρχοντες έχουν αποδειχτεί όχι απλώς μικροί και λίγοι για το καθήκον τους αλλά και επικίνδυνοι.

    Καλή σου νύχτα Άννα και να γεμίζεις δύναμη από τη μικρή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Όντως αντλώ δύναμη από αυτό το πλασματάκι, αν και ανησυχώ αρκετά σε τι κόσμο μεγαλώνει....
      Στο θέμα μας τώρα..............και εγώ εύχομαι τελευταίε μου να ωριμάσαμε πλέον αλλά..............φοβάμαι ότι μια από τα ίδια θα έχουμε. Άκουσα ήδη το Λοβέρδο να λέει ότι πρέπει να υποστηρίξουν τη ΝΔ αν βγει πρώτο κόμμα...Δηλ ερμηνεύοντας τις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες απλά τιμώρησαν το κόμμα που έφερε το ΔΝΤ και όχι την πολιτική νοοτροπία που είναι υπεύθυνη για την κακοδαιμονία μας...........
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή