Μια μειοψηφία είναι............δεν μπορεί...........


Μεγαλειώδης η συγκέντρωση η προχθεσινή...........κανείς δεν το αμφισβητεί...
Και οι βανδαλισμοί επίσης πρωτοφανείς!!!!!!!!!!!!!!!Με μια ματιά. 45 κτίρια καμμένα. 150 καταστήματα και υποκαταστήματα τραπεζών κατεστραμμένα. Επεισόδια, ζημιές και πλιάτσικο σε μια ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα.
Ποιος δεν το περίμενε;;;;;;;;
Όμως............μια Αθήνα πληγωμένη, εμένα προσωπικά με πονάει...
Όλοι.............έτσι θέλω να πιστεύω............είμαστε ενάντια σ' αυτήν τη αδιέξοδη λιτότητα και τα Μνημόνια που μας επιβάλλουν για να πάρουμε τα δάνεια.
Φυσικά, είμαι θυμωμένη.Ξέρω πως και συ και ίσως ο διπλανός σου είστε πολλοί θυμωμένοι. Και ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.
Αλλά αν δεν το'χεις μέσα σου να μετατρέπεσαι σε όχλο, να γίνεσαι βάνδαλος και αυτοκαταστροφικός, δεν θα γίνεις  τώρα, μ' αυτόν το δικαιολογημένο θυμό που οι ίδιοι οι πολιτικοί που ψηφίζαμε τόσα χρόνια μας προκάλεσαν........

Δεν ήθελα για μέρες να γράψω εδώ..........δεν είχα τη διάθεση.
Μια ''βόλτα'' στο διαδίκτυο όμως μου προκάλεσε επίσης ένας απελπισμένο θυμό και αποστροφή. Όχι με όλα τα ποστ και τα σχόλια. Υπήρχαν όμως κάποια................που υποστήριζαν τις καταστροφές!
Σκέφτηκα.....αναρχικοί θα είναι. Όμως, όλοι μπορούν να υποστηρίζουν τη γνώμη τους και τα πιστεύω τους. Αυτό είναι δημοκρατία!
Αλλά δεν γίνεται να μην ''επαναστατήσω'' με τον τρόπο σκέψης και των συγγραφέων των ποστ αλλά και των σχολίων ορισμένων που επισκέφθηκα!!
'Ηταν μια κοινωνική αυτοάμυνα ο εμπρησμός κτιρίων, υποστήριζε σε σχόλιό του κάποιος..............Σώσαμε την τιμή μας, είπε!!!!!!!
Ποια τιμή;;; Έχει τιμή κάποιος που καίει το ''σπίτι'' του;;;Καταστρέφεις το περιβάλλον που ζεις, την ιστορία του, τις δουλειές συμπολιτών σου και έχεις τιμή;;;;;;;;;;;
Οι αναρχικοί δεν ήταν υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς, είπε κάποιος άλλος!
Απλοί πολίτες ήταν που έκαναν το αυτονόητο, υποστήριζαν. Μάλιστα είπε ότι είδαν κάποιον ηλικιωμένο κύριο να βάζει φωτιά στο Αττικόν αλλά δεν πρόλαβαν να επέμβουν!!!!!!!!!!!!!Και άλλους συμπολίτες μας είδαν που από απελπισία έκαιγαν κτίρια και κατέστρεφαν.........έτσι έγραφαν!!
Να ένας τρόπος να ρίξεις το φταίξιμο σε απλούς καθημερινούς μη βίαιους ανθρώπους που η πολιτική αυτή τους έφτασε στα άκρα!!!!!!!!!!!
Έτσι απενοχοποιείς τους ομοίους σου -σκέφτηκα- τους αναρχικούς....
Αλλά υποστήριζαν αρκετοί αυτές τις πράξεις!
Όλοι αναρχικοί, λέτε, να ήταν;;;
Και πώς να συζητήσεις μέσω διαδικτύου με κάποιους που έγραψαν ότι, αφού οι αστυνομικοί επιτέθηκαν πρώτοι με χημικά, άρα  και τα θύματα έβαλαν φωτιές δικαιολογημένα..........................Μπουρδολογίες!!!!!!!!!!
Και αν τα πιστεύουν πολλοί όλα αυτά;;;;;;;;Και αν υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που δικαιολογεί τις καταστροφές;;;
Λες και τα κτίρια, τα νεοκλασικά, τα καταστήματα ανήκουν στην αστυνομία ή στους πολιτικούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δικά μας είναι βρε ανόητοι και ανεγκέφαλοι άνθρωποι!!!!!!!!!!! Δική μας η πόλη..............δικιά μας η πατρίδα!!!!!!!!!!!
Τι θα γίνει μετά;;; Θα μπουν στο σπίτι σου ή το δικό μου να το κάψουν επειδή...................
Πάντα έτσι σκεφτόμασταν-ίσως ενδόμυχα- γι αυτό  τραυματίζαμε και αδιαφορούσαμε  για τη χώρα μας;;;;;;
Γι αυτό πετάς τα σκουπίδια σου εσύ στο δρόμο; Γι αυτό και βρομίζεις τις παραλίες μας;;; Γι αυτό μουτζουρώνεις τα δημόσια κτίρια;;; Γι αυτό καταστρέφεις τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που σπουδάζεις;; Γι αυτό πουλάς τα αρχαία μας;; Γι αυτό καις τα δάση ;;Γι αυτό μολύνεις τη θάλασσα και τα ποτάμια;;; Γι αυτό καταστρέφεις τα αγάλματα; Γι αυτό καταπατάς δάση και τις ακρογιαλιές;;Γι αυτό κατακλέβεις το δημόσιο ταμείο;;Γι αυτό πουλάς νοθευμένα προϊόντα; Γι αυτό..................;
Η άποψη ότι η πόλη μας δεν είναι δική μας και κατ' επέκταση και η πατρίδα μας,  λέτε να είναι η αιτία αυτής της νοοτροπίας ;; Λέτε;;;;;
Και πώς πέρασε μια τέτοια άποψη;;;
Τι νοημοσύνη διαθέτουν άραγε όσοι ασπάζονται το πλιάτσικο και τις καταστροφές;;;;;
Πώς μπορώ να ξανασυμπορευτώ μαζί τους σε όποια άλλη διαμαρτυρία, όταν αυτό που ζητώ είναι μια πατρίδα ελεύθερη, δημιουργική, πολιτισμένη, δημοκρατική και απαλλαγμένη από τους καταστροφείς της;;;;;;;;
Υπερβάλλω ίσως..............το στρες των ημερών και η συναισθηματική φόρτιση θα φταίνε..........
Δεν μπορεί.............μια μειοψηφία είναι όλοι αυτοί οι βάνδαλοι και σε κάθε χώρα υπάρχει....
Δεν μπορεί...............


2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς μια μερίδα ατόμων, δεν αγωνίζεται γιατί πεινάει, ούτε γιατί δεν έχει δουλειά ή χρήματα να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αγωνίζεται για την διατήρηση των χρημάτων σε κρυφούς λογαριασμούς, για τις μίζες τους, για τις καρέκλες τους, για την πάρτη τους. Αυτά τα άτομα, έχουν τιμή, όχι όμως τιμή με την έννοια της αξιοπρέπειας, αλλά τιμή με την έννοια του κόστους. Αγοράζονται και πουλιούνται στον καλύτερο πλειοδότη. Και φυσικά ονομάζουν τους εαυτούς τους ''πατριώτες''!!
    Μας πικραίνει η αλήθεια που έγραψες, αλλά η αλήθεια πρέπει να ακούγεται!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαίρη. Ναι σίγουρα όλοι δεν έχουμε τους ίδιους λόγους που διαμαρτυρόμαστε για τα μέτρα τα απάνθρωπα, αλλά οι καταστροφές της Αθήνας, δεν έχουν καμιά δικαιολογία. Η τιμή του καθένα είναι όπως την εκλαμβάνει ο ίδιος και πώς προσπαθεί να ''πουλήσει'' την έννοια ''πατριώτης''! Το να δικαιολογείς όμως αυτό το χάος και να το βαπτίζεις ''αυτοάμυνα στοιχειώδη'' και να λες ότι ''αυτό λέγεται τιμή και την κερδίσαμε με τις φωτιές'', τότε ή δεν ξέρεις τι λες ή είσαι πολύ επικίνδυνος!!

      Διαγραφή