Επιστροφή στη βαρβαρότητα!


Τούρκος πατέρας 54 ετών, πούλησε πριν έξι χρόνια την 12άχρονη  κόρη του σε έναν συνομίληκό του αντί πινακίου φακής, και σήμερα γίνεται η δίκη του αγοραστή..... επειδή κατηγορείται ότι  αγόρασε και βίασε ανήλικο κορίτσι!!!!!!!!!!!!Και μη νομίζετε....είχε υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό, μεταξύ των δυο ''τεράτων'' αντρών!!!!!!!!
Ένα  νέο από τα χιλιάδες που καταγράφει η ειδησεογραφία αναφέρω, που δείχνει την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, την κακοποίηση που μόνο ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει και να επιβάλλει, που δείχνει το τέρας που κρύβουμε μέσα μας και που δεν έχει να κάνει με παιδεία και πολιτισμό.
Βιασμοί, κακοποιήσεις, βασανιστήρια, βία και εξευτελισμοί ανθρώπων από άνθρωπο, μείωσαν την αξία της ζωής του ανθρώπου!!!!!!!!!!!!
Σκέψου..............ο άνθρωπος έφτασε σήμερα να υποδέχεται τη βαρβαρότητα με απάθεια, να τη θεωρεί κομμάτι της ζωής του.............
Σκέψου, ο άνθρωπος που ήλθε στον κόσμο γυμνός, φοβισμένος, χωρίς ίχνος γνώσης, πεινασμένος και άοπλος, αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε πολιτισμό στο πέρασμα των αιώνων και δόξασε την ύπαρξή του.
Όχι πως δεν υπήρξαν μαύρες σελίδες στην πορεία του που κατέγραψε η ιστορία και άλλες τόσες που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, όχι πως ο άνθρωπος  δεν άφηνε το κτήνος που είχε μέσα του να βγει στην επιφάνεια κατά καιρούς και να δείξει σε όλους το άλλο πρόσωπο του θείου δημιουργήματος...αλλά τα όσα προσπάθησε να φτιάξει, τους αγώνες που έδωσε για να αποκτήσει νόημα η ύπαρξή του, να υποστηρίξει το δικαίωμά του να ζει, να αναπνέει ελεύθερα, να είναι ίσος έναντι ομοίων του, να είναι ελεύθερος να δημιουργεί μικρά και μεγάλα θαύματα, να σκέφτεται και να οραματίζεται δυνατά, ήταν όλοι οι πολιτισμοί που έφτασαν στις μέρες μας.
Πολιτισμοί που ύμνησαν τον άνθρωπο, που τον καταξίωσαν και δικαίωσαν το δημιουργό για το τελειότερο δημιούργημά του!!!
Και σήμερα, που η γνώση είναι άπλετη και εύκολα προσβάσιμη, σήμερα υπάρχει τόσος σκοταδισμός αδικαιολόγητος, που θυμίζει μαύρες και μακρινές εποχές της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ίσως ..............η προσπάθεια του ανθρώπου να οργανώσει τη ζωή του, να τη φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο για ένα τέλειο σκεπτόμενο ον, να επηρεάζεται από την τύχη, τις συγκυρίες που δεν έλειψαν και στο παρελθόν αλλά που τον όπλιζαν τότε, με περισσότερη θέληση για νέο ξεκίνημα.
Σήμερα όμως ο άνθρωπος παραπαίει....κλυδωνίζεται ανάμεσα σε αμφισβητήσεις, απροσπέλαστα εμπόδια, προβλήματα που φαντάζουν δυσεπίλυτα, και ο πολιτισμός που δημιούργησε, ο σημερινός παγκόσμιος αποδεκτός πολιτισμός που έχει ενσωματώσει πολλούς τοπικούς πολιτισμούς, με τον Ελληνικό να έχει βάλει τις βάσεις και να μνημονεύεται ακόμη, σήμερα κρατά μόνο το κέλυφος του δικού του πολιτισμού και πετάει μακριά την ουσία.
''Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος'' είχε πει ο Σολωμός και σίγουρα δεν εννοούσε το ανθρώπινο κατασκεύασμα που το ''ηθικός'', έγινε λήμμα λεξικού, το ''αγγελικά πλασμένος'' έγινε εργαλείο στα χέρια ποιητών για να θυμίζει το όνειρο ή το όραμα που χάθηκε.
Σήμερα, ο πολιτισμός του ανθρώπου προάγει το ψεύτικο, το τυποποιημένο, το κέρδος το υλικό ως πρώτη ανάγκη του ατόμου, προάγει τη μειωμένη αξιοπρέπεια που καταλαμβάνει την κορυφή των αξιωμάτων, προάγει τη εμφάνιση ως πανάκεια για τη φήμη,  την ηδονή ως μητέρα της ευτυχίας, προάγει τον ψεύτικο άνθρωπο που γρήγορα θα αντικατασταθεί με το ρομποτ που είναι καλά ελεγχόμενο και προβλέψιμο!!!!!!!!!!
Και σήμερα ο άνθρωπος, μετρά τα θύματα και τις επιπτώσεις στη ζωή του από τα δικά του επιτεύγματα, και κοιτά απαθέστατα τις απώλειες ζωών δοξάζοντας που η δική του δεν ήταν --ακόμη--ανάμεσα στις απώλειες!!
Πού πάμε;;;

Σίγουρα ως άνθρωποι σκεπτόμενοι, βλέπουμε ότι η βαρβαρότητα επανέρχεται με ταχύ ρυθμό και ανίκανοι(;;), απαθείς, την υποδεχόμαστε προσπαθώντας να την ξεχάσουμε γυρίζοντας αλλού το βλέμμα.
Εξάλλου, ό,τι δεν βλέπεις, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε για να το αντιμετωπίσεις. Έτσι η στροφή του κεφαλιού από την άλλη, έγινε δείγμα ''πολιτισμένου'' ανθρώπου που έχει διακριτικότητα και τακτ!!!!!
Και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός που έδωσε τα φώτα του στον κόσμο όλο, μεταλλάχθηκε σήμερα,  προσαρμόστηκε και αφομοιώθηκε αλλά και αφομοίωσε όλα τα ξένα στοιχεία άλλων λαών, άλλων πολιτισμών.
Και επικράτησε αυτό που ονομάστηκε πρόοδος δηλ η επιφάνεια χωρίς ουσία, η τεχνολογική πρόοδος που γεννά καταναλωτές, και δοξάζεται το εμπόρευμα έστω και μιας χρήσης.....
Το ότι ο άνθρωπος έγινε εμπόρευμα, αναλώσιμο και πολλές φορές μιας χρήσης, ίσως είναι από τα θέματα και θεάματα που μας κάνουν να γυρίζουμε αλλού το κεφάλι!!!!
Βέβαια, υπήρξαν πάντα εποχές που ο άνθρωπος και μάλιστα ο αδύναμος άνθρωπος, γινόταν εμπόρευμα στα χέρια ισχυρότερων.
Αλλά αγώνες και προσπάθειες για να πάψει η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και να δοθεί η γνώση που πλαταίνει το νου  και ανοίγει νέους ορίζοντες, είναι καταγεγραμμένοι στις σελίδες της ιστορίας του ανθρώπινου γένους.Με επιτυχίες και με μελάνι το ανθρώπινο αίμα!!!
Σήμερα δεν θα 'πρεπε να γυρίζουμε τόσο μα τόσο πίσω!
Γι αυτό, ο πολιτισμός μας πρέπει να κοιταχθεί κατάματα....
Να διαγνωστούν οι ασθένειές του.............
Να προσπαθήσουν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι να τον θεραπεύσουν..........
Γιατί υπάρχουν πολλοί σκεπτόμενοι και πνευματικά ανήσυχα μυαλά........
Δεν υπάρχουν;;;;;;;;;;;;;





6 σχόλια:

  1. Άλλη μια ανάρτηση όπου παρουσιάζεις ένα γεγονός απ' αυτά που πρέπει να θίγονται και που - φυσικά - δεν πρέπει να γίνονται! Κι όμως η κτηνωδία είναι πια μέσα στην καθημερινότητά μας, αγαπητή Άννα. Και δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη χώρα η οποία είναι γνωστή και δε μας εκπλήσσουν πλέον τα τοπικά της δρώμενα, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και δε γνωρίζει σύνορα...

    Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να δεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Αντιθέτως, οφείλουμε να εναντιωθούμε στην εξάπλωση αυτού του κακού. Και μάλιστα να συστρατευτούμε σε παγκόμιο επίπεδο (παίρνοντας αφορμή απ' το εθνικό χρώμα της ανάρτησης). Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, ειλικρινά, πώς θα μπορούσε να γίνει... Σήμερα όλα δείχνουν τόσο αδιεξοδικά...

    Έστω κι έτσι, να έχεις μια απολαυστική Κυριακή αγαπητή μου φίλη. Και να ξέρεις ότι όλες αυτές τις παρουσιάσες που κάνεις, τις έχει ανάγκη το διαδίκτυο για να μπορεί να απαντάει θετικά στις όποιες αναζητήσεις αυτών που το χρησιμοποιούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάττοντα να σ'ευχαριστήσω ξανά για τα καλά σου λόγια και να προσθέσω και εγώ τη δική μου ερώτηση μαζί με τη δική σου, πώς θα μπορούσε να γίνει η συστράτευση ενάντια στο κακό αυτό που εξαπλώνεται;;;;;Αλήθεια δεν ξέρω...
      Ο άνθρωπος Διάττοντα, γνώμη μου είναι, ότι έχει πελαγώσει σήμερα χαμένος σε ένα λαβύρινθο προβλημάτων που σε κάθε διαδρομή του χάνει και μια αξία...
      Καλή Κυριακή να περάσεις και συ φίλε μου!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. που να δεις πόσα γίνονται και δεν μαθαίνονται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι Αλεξ αυτά όλα που μαθαίνουμε και τα περισσότερα που δεν μαθαίνουμε είναι που με κάνουν να αναρωτιέμαι πού πήγε ο Ανθρωπος!!!
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
  3. συμφωνω με τον alex....αννα πολύ καλή και επίκαιρη η ανάρτηση σου.....δίκιο έχεις....καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου εβδομάδα και σένα homemade. Πάντα η απανθρωπιά επίκαιρη θα είναι νομίζω.............
      Καλησπέρα

      Διαγραφή