Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2011

Ένα ταπεινό ''ευχαριστώ'' και ένα μεγάλο ''ΜΠΡΑΒΟ'' για την πρωτιά!!!!!!!

Εικόνα
Μέσα σ' αυτό το θολό και μελαγχολικό τοπίο της χώρας μας, γιορτάζουμε μια τεράστια επιτυχία, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τα κορίτσια της Εθνικής Υδατοσφαίρισης!
Συγχαρητήρια από όλους μας για την επιμονή και υπομονή της ομάδας, για την περήφανη νίκη που μας χάρισαν, την πρωτιά, το χρυσό μετάλλιο που μας κάνει τόσο περήφανους!
Και να μην ξεχνάμε ότι η υδατοσφαίριση είναι ένα δύσκολο άθλημα, και στη χώρα μας δεν τυγχάνει της προσοχής που της αξίζει.
Όπως διαβάζουμε στο ''ΘΈΜΑ online'', η Ομοσπονδία της υδατοσφαίρισης δεν έπαιρνε ούτε τα κονδύλια για  να αγοράσει επαρκές πετρέλαιο για να θερμαίνονται οι πισίνες. Κι όμως, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατέκτησαν την κορυφή και απέδειξαν ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν ψυχικά κίνητρα να σταθείς στο ύψος σου και να κάνεις υπερήφανους τους συμπατριώτες σου.
Η ίδια Εθνική έχει κατακτήσει ακόμα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πέρυσι στο Ζάγκρεμπ και τώρα στο…

''Αν δεν λαλήσει τζίτζικας δεν είναι καλοκαίρι''!

Εικόνα
Καλοκαίρι χωρίς τζιτζίκια γίνεται;;;
Χωρίς τον ενοχλητικό τριγμό---τραγούδι το λέμε--- που ακούγεται όλη μέρα στην εξοχή, καλοκαίρι δεν νοείται.
Κρυμμένα στα γύρω δέντρα, με τα διαφανή τους φτερά τραγουδούν σε σημείο να γίνονται ενοχλητικά πολλές φορές... Αλλά τραγουδούν μόνο τα αρσενικά εξαιτίας ενός  ειδικού οργάνου που έχουν κοντά στη βάση της κοιλιάς τους.
1500 είδη τζιτζικιών υπάρχουν που αφθονούν στις θερμές χώρες..........Αλλά αυτό το τραγούδι δεν είναι ένα....είναι τρία διαφορετικά τραγούδια : της συνάθροισης, που ρυθμίζεται από τις καιρικές διακυμάνσεις και από το τραγούδι των άλλων αρσενικών, το τραγούδι της προγαμιαίας τελετής  και το τραγούδι της ενόχλησης που είναι ένας τριγμός διαμαρτυρίας που παράγουν τα αρσενικά όταν αιχμαλωτιστούν ή όταν εμποδιστούν κατά την πτήση τους!


Σύμφωνα με τις νεοελληνικές παραδόσεις, ο τζίτζικας αδιαφόρησε να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα του και εκείνη τον καταράστηκε ''όλο το καλοκαίρι να τραγουδά και το χειμώνα να ψοφά από την πείνα'…

Λιμός................και τα παιδιά πεθαίνουν!!!!!!!!!!!!

Εικόνα
Ξαφνικά γίνεται και πάλι λόγος για λιμό στην Αφρική. Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα καθώς η ξηρασία είναι η χειρότερη που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και 60 χρόνια η Αιθιοπία, η Σομαλία και η Bόρεια Κένυα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και περιφέρονται αναζητώντας νερό και τροφή. Εκατοντάδες χιλιάδες ζώα κτηνοτροφίας έχουν πεθάνει. Κάθε μέρα, περίπου 1.200 Σομαλοί διασχίζουν τα σύνορα προς την Κένυα. Κοντά στην πόλη Ντανταάμπ έχει δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων στον κόσμο, απλωμένος σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πολλά από τα παιδιά που φθάνουν εκεί, έπειτα από πορεία πολλών μηνών μέσα στην αφιλόξενη έρημο, είναι τόσο εξασθενημένα που πεθαίνουν παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Εκατομμύρια άλλα πεινούν και έχουν αρχίσει το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι προς τον θάνατο από υποσιτισμό. Το φαινόμενο δεν είναι καθόλου ξαφνικό. Η καταστροφή που ερχόταν ήταν φανερή και απολύτως προβλέψιμη. Τον Απρ…

Νέες ιδέες και ανάπτυξη...........

Εικόνα
Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και του παγκόσμιου περιβάλλοντος της οικονομίας, έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες σε απολύσεις ή -το χειρότερο- σε λουκέτο, τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι χάνουν την ευκαιρία για εργασία.
Οι παραδοσιακές εταιρείες στην Ελλάδα, που στηρίχτηκαν τόσα χρόνια στις ευκαιριακές λύσεις, χωρίς σχεδιασμό, νέες ιδέες και γνώσεις της αγοράς αντιμετωπίζουν προβλήματα, μαζί βέβαια με την αδυναμία του καταναλωτή να αγοράζει, αφού  μειώθηκε το εισόδημά του.
Η παραγωγή στην Ελλάδα είναι μηδαμινή....Οι περισσότερες εταιρείες είχαν και έχουν σχέση με το κράτος ως βασικό πελάτη, αφεντικό, υποστηριχτή....
Η αγροτική παραγωγή, κατά κύριο λόγο, στηρίχτηκε στο μοντέλο ''αγρότης επιδοτούμενος'' ............και συνεχίζει!!!!!!!!
Θυμάμαι μάλιστα συζήτηση μεταξύ καλλιεργητών,πριν λίγο καιρό,  σε μια  επίσκεψή μου σε επαρχία, να  ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες και για την παραγωγή τους.
Ο ένας εκ των τριών συζητητών υποστήριζε ότι είναι καλύτερα να κατ…

Περιστέρια..........γνώσεις και θύμισες ''ατάκτως ερριμμέναι''

Εικόνα
Σε επιφυλακή μεν, ψύχραιμη επιφυλακή δε, έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας μετά τον εντοπισμό του ιού του Δυτικού Νείλου σε πουλιά. Ο ιός ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά φέτος σε περιστέρια στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της επιδημίας του περσινού καλοκαιριού που στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει επιδημία;  Το γεγονός από μόνο του δεν προδικάζει επιδημία, αλλά ούτε ότι δεν θα υπάρξει  είπε οκαθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τάκης Παναγιωτόπουλος
Αυτό που έγινε  γνωστό είναι ότι  τα περιστέρια που προσβλήθηκαν από τον ιό είναι ή νεογέννητα, ή όσα βρέθηκαν οροαρνητικά σε προηγούμενες αιμοληψίες.
Τα περιστέρια πάντως αν και τα αγαπώ, δεν τα θέλω στη βεράντα μου !
Έχω λάβει βέβαια τα μέτρα μου...
Και δεν είναι μόνον οι κουτσουλιές τους...είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση δυο βακτηριδίων στον άνθρωπο που προκαλούν σοβαρές διάρροιες και πνευμονία.

Τα παράσιτα στη φύση κυριαρχούν........

Εικόνα
Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει: ''Αν θέλεις να έχεις καρπούς για ένα χρόνο σπείρε ένα χωράφι. Αν θέλεις να έχεις καρπούς για δέκα χρόνια φύτεψε ένα δέντρο. Αν θέλεις να έχεις καρπούς για εκατό χρόνια μόρφωσε τον κόσμο.''
Ο κόσμος όμως μορφώθηκε, αν και στην πραγματικότητα συσσώρευσε γνώσεις. Με αυτές τις γνώσεις έχει βελτιώσει τη ζωή μας πάρα πολύ αλλά  συγχρόνως και την έχει υποβιβάσει ποιοτικώς. 
Ο λόγος αφορά το περιβάλλον, μια και χωρίς καθαρό περιβάλλον δεν υφίσταται ζωή. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο μορφωμένος κόσμος   έχει χωρισθεί σε δυο κατηγορίες : Σ' αυτούς που μολύνουν το περιβάλλον και  σ' αυτούς που προσπαθούν να το προστατέψουν μελετώντας τις επιπτώσεις των μολύνσεων.
Οι κλιματικές αλλαγές είναι ορατές πλέον και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι υπερβολή η ανησυχία και οι ''κώδωνες που κρούονται''!!!!!!!!
Τα τροπικά δάση αποθηκεύουν περίπου το 1/3 του άνθρακα του πλανήτη. Η καταστροφή των τροπικών δασών, επηρεάζει το περιβ…

Μια βόλτα στα λιγότερο γνωστά μουσεία μας........

Εικόνα
Ιούλιος, ο μήνας που, μαζί με τον Αύγουστο, αρχίζουν οι διακοπές  των περισσότερων εργαζομένων...
Κάποιοι όμως θα μείνουν Αθήνα....κάποιοι θα πάρουν την άδειά τους Σεπτέμβρη ή την έχουν ήδη πάρει τον Ιούνιο..
Πολλές οι προτάσεις για όμορφες εξορμήσεις στην πόλη...

Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν μουσεία που είναι κατάλληλα και για τα παιδιά τους, εκτός από τα γνωστά--Αρχαιολογικό ή Μουσείο Ακρόπολης ή Μουσείο Μπενάκη..--υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα, στην πόλη ή λίγο έξω από αυτήν.
..............
Μουσείο Βραυρώνας, που είναι όμορφα ανακαινισμένο, ένα βήμα από τη θάλασσα, με θεματολογία την Βραυρώνια Άρτεμη, προστάτιδας του γάμου, της γονιμότητας, των παιδιών αλλά και της κυνηγού Άρτεμις με τα βέλη στον ώμο και το ελάφι σύντροφό της!
Για την ιστορία της ξέρουμε ότι το ιερό της Άρτεμης βρισκόταν στην κατάφυτη Βραυρώνα και κάθε πέντε χρόνια ξεκινούσε από την Ακρόπολη πομπή για να γιορτάσει τα Βραυρώνια με θυσίες, αθλητικούς, μουσικούς και ιππικούς αγώνες. Η αρκτία αποτελούσε τη σημαντι…

Μεσογειακή διατροφή για την αντιμετώπιση του Μ.Σ!

Εικόνα
Τώρα το καλοκαίρι, είμαστε πιο χαλαροί και ως προς τη διατροφή μας!!!!!! Μια μπυρίτσα με το ανάλογο μεζεδάκι δίπλα στο κύμα και με καλή παρέα είναι ό,τι καλύτερο!
Όμως, ως κάτοικοι μεσογειακής χώρας δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεσογειακή διατροφή, που πλέον θεωρείται το επιστέγασμα της  υγιεινής διατροφής. Γιατί η παχυσαρκία είναι υπεύθυνη για την παρουσία υπέρτασης, υπεργλυκαιμίας και υπερλιπιδαιμίας.
Αυτά τα τρία μαζί με την παχυσαρκία, αναγνωρίστηκαν μόλις το 2002 από τον ΠΟΥ, με τον όρο Μεταβολικό Σύνδρομο.
Πρόκειται για ένα παζλ μεταβολικών διαταραχών που οδηγούν αναπόφευκτα στην αθηρωμάτωση και την καρδιαγγειακή νόσο, ενώ συμβάλλουν στην αυξημένη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη, υπνικής άπνοιας, πολυκυστικών  ωοθηκών κα.
Βασικές ψηφίδες του παραμένουν η υπέρταση, ο διαβήτης, η δυσπιλιπιδαιμία. Σε σχέση με την παχυσαρκία ο κίνδυνος αφορά το λεγόμενο ''σπλαχνικό λίπος'', αυτό το ''σαμαράκι'' γύρω από τη μέση.
Αυτό το λίπος, σε αντίθεση με το λίπος του σώματος σ…

Μ 'ένα ''κλικ'' απαθανατίζεται η ζωή !!!!!!!

Εικόνα
Αγαπώ τη φωτογραφία...Πάντα υπάρχει μια φωτογραφική μηχανή στη τσάντα μου...Μη φανταστείτε  ότι ξέρω από φωτογραφίες!!!!!!!!!!!!!! Θα ήθελα όμως να γνωρίζω τα πάντα.......
Γι αυτό και θαυμάζω τον καλό φωτογράφο που είναι καλλιτέχνης πραγματικός, και απολαμβάνω πάντα φωτογραφίες που δείχνουν στιγμιότυπα ζωής, στιγμές που κρατούν μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου και που τις φυλακίζει ο φακός για πάντα!
Η φωτογραφία, εκτός από έργο τέχνης μπορεί να είναι και μια ιστορική μαρτυρία, να αποκαλύπτει στιγμές κρυφές και μυστικές, στιγμές  γεμάτες αγάπη αλλά και πόνο, απαθανατίζοντας την ομορφιά αλλά και την ασχήμια............μπορεί να ρίχνει ακόμη και κυβερνήσεις!!!!!!!!!
Η φύση πάντα ήταν πόλος έλξης για τον καλλιτέχνη- φωτογράφο!  Πάντα θα είναι πηγή έμπνευσης .............. 
Τεχνική, γνώσεις, ταλέντο, υπομονή αλλά και τύχη χρειάζεται ο καλός φωτογράφος!!!!!! Μόνο έτσι μπορεί να απαθανατίσει τέτοιες στιγμές...
Πέρα από κάθε αμφιβολία η αποτύπωση της εικόνας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κατ…