Ποια Ευρώπη των δίκαιων κοινωνιών;;;;;;;;;;


Πάει, πέρασε και η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Δεν ήθελα να αναφερθώ στο θέμα, χθες, μια και θεωρώ πως οι ημέρες αυτές καθιερώθηκαν για να εφησυχάζουν κυβερνήσεις....και κοινωνίες!
Είναι μια ευκαιρία-λένε-την ημέρα αυτή να εστιάσουν οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί και οι κοινωνίες, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Κι όμως ....στη χώρα μας, λόγω οικονομικής κρίσης, κόβουν επιδόματα από τα ΑΜΕΑ... Και όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κλείνουν μονάδες περίθαλψης Ατόμων με Αναπηρία..........εξ αιτίας των οικονομικών συγκυριών....
Και οι οικογένειές τους θα χρειαστεί να αναλάβουν τη περίθαλψή τους και φροντίδα τους....αν έχουν την οικονομική δυνατότητα!!!!!!
Όχι βέβαια πως πριν την οικονομική κρίση ήταν ιδανικές οι συνθήκες διαβίωσης των ΑΜΕΑ και η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία....Σκέψου τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στον Καιάδα λοιπόν οι ''μη χρήσιμοι πολίτες'' κατά την αντίληψη των κρατούντων την εξουσία.....και ας είναι το 10% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από μια αναπηρία!
Και δεν είναι οι μόνοι αναξιοπαθούντες.........
Και δεν είναι μόνο στη χώρα μας!!!!
Ήδη στην Ουγγαρία θα τιμωρείται ο.................άστεγος!
600 ευρώ πρόστιμο ή φυλακή σε όποιον δεν έχει σπίτι, σε όποιον δεν έχει πού να κοιμηθεί και βρίσκει καταφύγιο στα παγκάκια, στο δρόμο,στις πλατείες!!!!
Φυσικά υπάρχουν  χώροι στέγασης των αστέγων του κράτους και οργανισμών, αλλά .............δεν χωράνε όλοι!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτή είναι η Ευρώπη των δίκαιων κοινωνιών!
Με την κρίση την οικονομική, που θα κρατήσει αρκετό καιρό σύμφωνα με την κ.Μέρκελ, με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς, με τον κόσμο που πτωχεύει και που χάνει δουλειά και σπίτι....όλα θα γίνουν χειρότερα...
Το ένα κράτος ακολουθεί το άλλο........
Η συμφωνία Μερκεζί......θα λέει για περισσότερη λιτότητα και δημοσιονομική εξυγίανση των ''άτακτων κρατών'', μείωση των εξόδων τους, που σημαίνει και μείωση της κοινωνικής παροχής!
Εφεξής, στον ευρωπαϊκό χάρτη θα υπάρχουν  πολλά φτωχά κράτη....................για να μείνουν πλούσια δυο-τρία!!!!!!!!
Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη της δικαιοσύνης και πρόνοιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικά....θα ποινικοποιηθεί η ανικανότητα για δουλειά...να μου το θυμηθείτε!
Ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



2 σχόλια:

  1. Τον σεβασμό μου,την συγκίνηση,την ευχαριστία μου υποβάλω ,αλλά και την υπερηφάνεια μου γιατι συμπλέομε στην ίδια συχνότητα πολιτικής ευαισθησίας κι ανθρωπιστικής αντίληψης.

    Βεβαία εκ των προτέρων ότι δεν διαφωνείς, ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ έγινε περιεκτικότερος με τις απόψεις σου.
    http://ligery.pblogs.gr/2011/12/eisai-xehwristos-kai-monadikos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυγερή καλησπέρα Χαίρομαι που σε βλέπω και εδώ...
    Γνωρίζω τον Πηγαιμό, είμαι αναγνώστριά σου και τακτική σχολιαστής μέσω του άλλου μου μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή