Κι όμως είναι ένα φυτό!

H φύση είναι ο μεγάλος δάσκαλος του ανθρώπου...
Γεμάτη εδώδιμα φυτά, καλλωπιστικά, θεραπευτικά, αλλά και δηλητηριώδη,   οδήγησε τον άνθρωπο να ερευνήσει, να μάθει για να προστατευθεί.

Δεν υπάρχουν μόνο χρήσιμα και άκακα φυτά.
Πολλές φορές συμβαίνουν δηλητηριάσεις, ελαφριές ή και θανατηφόρες από τη χρήση φυτών που δεν γνωρίζουμε.
Ειδικά τα μικρά παιδιά, που ό,τι βλέπουν και πιάνουν τα βάζουν στο στόμα τους, έχουν πέσει θύματα αυτών των επικίνδυνων για την υγεία φυτών..
Ευτυχώς τις περισσότερες φορές τα δηλητηριώδη φυτά έχουν δυσάρεστη γεύση που τα κάνει δύσκολο να φαγωθούν. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που καρποί ή φύλλα δηλητηριωδών φυτών συγχέονται με άλλα αθώα από παιδιά ή και μεγάλους. Άλλες πάλι φορές έχει επέλθει δηλητηρίαση από την χρήση διαφόρων φυτών για θεραπευτικούς σκοπούς με βάση λαϊκές ιατρικές


Μερικά είδη φυτών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, αν το δέρμα σας έρθει σ' επαφή με τα φύλλα τους.
Τα πιο κοινά από τα φυτά αυτά στις ΗΠΑ είναι ο δηλητηριώδης κισσός, η δηλητηριώδης δρυς και ο
δηλητηριώδης ρους.
Ακόμη και φυτά που έχουμε στο σπίτι μας, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για τα παιδιά μας κυρίως.
Διάφορα χημικά που περιέχονται στις ρίζες, τα φύλλα, τον κορμό και τους σπόρους χρησιμεύουν στα φυτά σαν άμυνα στις επιθέσεις των εντόμων και των ζώων. Μερικές από αυτές τις ουσίες μπορεί να είναι τοξικές, ειδικά αν καταναλωθούν από ανθρώπους ή έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα. Μερικά φυτά μπορεί να προξενήσουν επώδυνες φλεγμονές στα χείλη, την γλώσσα, το στόμα και τον λαιμό. Και δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα λιγότερο οδυνηρά αποτελέσματα. Υπάρχουν φυτά που μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή τύφλωση, εμετούς, διάρροια, στομαχικούς πόνους και άλλα χειρότερα.
Κι όμως, για το καθένα από αυτά θα πείτε, ότι είναι απλά ένα φυτό!!!!!!
"It' s just a plant"!!!!!!!!!!!!! 
Αυτός είναι ο τίτλος για ένα παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αγγλία!!!!!!!!
Το βιβλίο εξιστορεί την ιστορία ενός μικρού παιδιού το οποίο ακολουθεί τα ίχνη μιας ...περίεργης μυρωδιάς που καταλήγει στο δωμάτιο των γονιών του.
Την επόμενη ημέρα, η μητέρα της μικρής ηρωίδας αποφασίζει να την ξεναγήσει στα ...άδυτα της μαριχουάνας.
Ο συγγραφέας του, υπέρμαχος της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας, βρήκε ως φαίνεται τον τρόπο για να διαμορφώσει απόψεις....όμοιες με τη δική του.
Και τι καλύτερο από την άδολη ψυχούλα, το παιδικό μυαλό, το απονήρευτο παιδί;;
Τελικά δεν είναι απλά ένα φυτό!!!!!!!!!!Γιατί...........
Οι βλάβες στους πνεύμονες- 3τσιγάρα μαριχουάνας =20 τσιγάρα με καπνό -,οι βλάβες που προκαλούνται στον εγκέφαλο, οι ψυχωτικές διαταραχές, οι διαταραχές μνήμης και μάθησης,  περίεργες και ασυνήθιστες κοινωνικές συμπεριφορές, είναι μόνο μερικές επιπτώσεις από τη χρήση του φυτού αυτού!
Και όμως είναι απλά ένα φυτό, μας λέει ο συγγραφέας.....
Και όμως είναι απλά επικίνδυνο, μας λένε οι επιστήμονες!!!!!
Προσοχή λοιπόν στα παιδιά, τι βιβλία διαβάζουν.....γιατί ό,τι είναι κακό ή μη χρήσιμο, τραβά την προσοχή τους!!!!!!!!!!
Αλλά βλέπετε, η νομιμοποίηση της μαριχουάνας, που έχει ήδη γίνει σε κάποια κράτη, φέρνει πολλά πολλά έσοδα στα κράτη αυτά, και κρατά τους πολίτες που κάνουν χρήση......σε κατάσταση εκτός χρόνου και τόπου, άκακους πολίτες δηλαδή, ότι πρέπει για το σύστημα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου