''Η ΕΕ αποδείχτηκε πολύ μακριά από τις προσδοκίες των λαών''!

''Η ΕΕ. μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης απέκτησε  περισσότερους φίλους και ανάμεσα στην Αριστερά ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Η κρίση σκόρπισε την ΕΕ, την έκανε κομμάτια.
Σήμερα ανακύπτουν πολλά νέα ζητήματα. Δεν ξέρω αν οι Γερμανοί πολίτες πιστεύουν ότι τιμωρούνται οι σπάταλοι Έλληνες. Αν ξέρουν ότι υπάρχουν 1500 που αυτοκτόνησαν τα δυο- τρία τελευταία χρόνια για χρέη, ότι υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι, 500.000 ''λουκέτα'', 1.000.000 ανασφάλιστα και χωρίς σέρβις αυτοκίνητα στους δρόμους. Αν κατανοούν οι Γερμανοί ότι πέρα από αυτούς που συνεχίζουν ανενόχλητοι να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές των κυβερνήσεων τους υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν φταίξει, που βιώνουν μιαν άλλη σκληρή πραγματικότητα....
Η ΕΕ αποδείχθηκε πολύ μακριά  από τις προσδοκίες των λαών. Αισθάνομαι ότι οι πολιτικοί ξέμαθαν να είναι πολιτικοί, εξοικειώθηκαν με τον ρόλο και την ιδιότητα που τους απένειμαν ιδιωτικά και τραπεζικά συμφέροντα, του εκφωνητή μιας ορισμένης πολιτικής''.
Αυτά είπε μεταξύ άλλων η καταξιωμένη συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη σε συνέντευξή της για τη νέα της δουλειά στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ.
Και είναι ακριβώς αυτή η στάση των πολιτικών, των ''εκφωνητών μιας ορισμένης πολιτικής'' που οδήγησαν την ΕΕ σήμερα να κινδυνεύει με διάλυση.. 
Και το κάθε κράτος ξεχωριστά να βιώνει τρομαχτικά την κρίση....να κινδυνεύει με πτώχευση....να πιέζει το λαό του στο περιθώριο της ανεργίας, της φτώχειας, της έλλειψης ονείρων και σχεδίων για το μέλλον!

Και φυσικά η χώρα μας έχει την πρωτοκαθεδρία στην κρίση.
Και η ελπίδα;;;; Άφαντη! 
Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας  απέτυχε...
Και η εναλλακτική;;; Η Αριστερά;;;
Η κα Καρυστιάνη λέει χαρακτηριστικά και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη:
''Η Αριστερά μας υπόσχεται ένα θαυμάσιο σαββατόβραδο και μια ηλιόλουστη Κυριακή, αλλά πρέπει να μας πει πώς θα βγάλουμε την Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή με έναν λόγο πειστικό''! 
Και οι τρομο-ειδήσεις από τα ΜΜΕ πολλαπλασιάζονται....
Απειλή εξόδου από το Ευρώ, πτώχευση, αναμονή ταραχών, πόλεμος, είναι μερικά από τα  όσα απλόχερα ''φυτεύουν '' στο νου των πολιτών....
Τι άλλο θέλουν να επιτύχουν από την τρομοκράτηση των λαών, το σκύψιμο της κεφαλής, το ''ράψιμο'' του στόματος, την εξαφάνιση κάθε φωνής διαμαρτυρίας; 
Τι άλλο να περιμένουμε;;
.................................................................
Βιογραφικό.
Η Ιωάννα Καρυστιάνη είναι μια βραβευμένη συγγραφέας. Έργα της είναι:'"Η κυρία Κατάκη'', "Μικρά Αγγλία" το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 1998, και ήταν υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας και για το λογοτεχνικό βραβείο Balkanika. Το επόμενο μυθιστόρημά της, "Κουστούμι στο χώμα", τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω" το 2001. Έγραψε επίσης το σενάριο της ταινίας ''Νύφες''. 





2 σχόλια: