Άνοιξη στο Βορρά, χειμώνας στο Νότο!!!!!!!!!!!!!


Έχουμε κρύο....χιονιά μέχρι αύριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΜΥ.
Και η ανάγκη για θέρμανση επιτακτική! Οι τσέπες μας άδειασαν και οι καβγάδες για πετρέλαιο στις πολυκατοικίες άρχισαν...
Φαίνεται ότι και ο Θεός είναι εναντίον μας.....Τι άλλο να σκεφθείς διαβάζοντας για το τόσο κρύο καιρό σε μια μεσογειακή χώρα, τη χώρα μας, που ''λατρεύει ο ήλιος'';;;
Και σκέψου.....ότι η Αγγλία ζει ''μια δεύτερη άνοιξη '' αυτόν τον καιρό! 
Μήπως οφείλεται στο ότι η Αγγλία  δεν είναι στο ευρώ; αχαχαχαχα






Πάντως η εξοχή της χώρας μιλάει από μόνη της αυτόν τον καιρό.............

Παπαρούνες στους αγρούς, βάτραχοι που αναζητούν συντρόφους για ζευγάρωμα, σφήκες που επισκέπτονται εξοχικές κατοικίες, τομάτες και φράουλες βγαίνουν εκτός εποχής τους, είναι μερικά από αυτά που συμβαίνουν στη νησιωτική χώρα και οδηγούν τους ερευνητές να κάνουν λόγο για μία δεύτερη άνοιξη. Έντομα και φυτά, των οποίων η εμφάνιση σηματοδοτούσε την εποχή της άνοιξης, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτήν την εποχή στην Αγγλία!!!!!



«Η εξοχή μας είναι πολύ πιο ανθισμένη απ’ ότι συνηθίζεται αυτήν την εποχή», ανέφερε ο Μάθιου Όουτς, οικολόγος της υπηρεσίας «National Trust». «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του Οκτώβρη είχαν ως αποτέλεσμα την εξαπάτηση ορισμένων ειδών», υποστήριξε ο Ρίτσαρντ Μπούλοκ, στέλεχος της υπηρεσίας προστασίας υδρότοπων.

Βέβαια υπάρχουν και οι επιπτώσεις που ανησυχούν τους επιστήμονες.........επειδή, την ίδια ώρα, ενδέχεται να παρουσιαστούν διαταράξεις στη ζωική αλυσίδα. Σύμφωνα με τον Δρ. Στέφεν Θακερέι, «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για ορισμένα είδη ότι ρυθμίζουν το ζωικό τους κύκλο, βασιζόμενα σε κάποια άλλα. Υπάρχει ο κίνδυνος, λοιπόν, να παρουσιαστεί ένας αποσυγχρονισμός για αυτά».

Φθινόπωρο θερμό στη Αγγλία και φθινόπωρο χειμωνιάτικο στην Ελλάδα!

Θα τρελαθούμε στο τέλος τελείως! Ήδη το κλίμα άρχισε να τρελαίνεται! 



πηγή



2 σχόλια:

  1. Με όλα αυτά που γίνονται Αννα μου τρελάθηκε κι ο καλός Θεούλης ή σκέφτηκε να τα φτιάξει ασορτί;
    Πέρα από την πλάκα το γεγονός είναι πως η φύση εκδικείται και μας εκδικείται τη χειρότερη για μας στιγμή.Σε όποια πολυκατοικία και να μπεις θα δεις σε εμανέστατο σημείο τα σημειώματα των διαχειριστών να εκλιπαρούν για την εξώφληση των κοινοχρήστων γιατί θα ξεμείνουμε από πετρέλαιο!
    Ας προσευχηθούμε να 'ρθουν από τώρα οι Αλκυονίδες μέρες.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη μου έχω δει τα σημειώματα των διαχειριστών αλλά έχω δει και γραμμένη με μαρκαδόρο τη φράση ''δεν έχω, δεν πληρώνω κοινόχρηστα''!
    Ξέρω χαμός γίνεται και δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Θεός αλλά μαζί μας δεν είναι!!!!!!!!!!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή