Σκέψεις ενώ οι πολιτικές εξελίξεις ''τρέχουν''!


Πάμε για εκλογές;;; Όπως φαίνεται εκεί θα καταλήξουν οι εξελίξεις που τρέχουν........
Είναι γεγονός ότι το δημοψήφισμα αιφνιδίασε τους πάντες. Τις αντιδράσεις τις γνωρίζουμε όλοι....Όμως το δημοψήφισμα είναι εργαλείο της άμεσης δημοκρατίας.
Θα έπρεπε να ήταν επιβεβλημένο στη χώρα μας, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Και το αποτέλεσμά του να είναι δεσμευτικό και σεβαστό από το σύνολο και του πολιτικού κόσμου και του λαού. Αυτό είναι δημοκρατία.
Ήρθε αργά, λένε οι ενάντιοι. Θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα λένε οι πολιτικοί που χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του ως ανεύθυνη πράξη και επικίνδυνη.
Η ουσία είναι μία: οι πολιτικοί μας που ψηφίζουμε για να διαχειρίζονται τις τύχες μας δεν μας εμπιστεύονται! Δεν εμπιστεύονται την κρίση μας, για προβλήματα σοβαρά που αντιμετωπίζει η χώρα. Εγώ έτσι το εκλαμβάνω. Μήπως είμαστε ανώριμοι;; Παρασυρμένοι;;; Παραπληροφορημένοι;;;
Διάβασα και άκουσα πολλά. 
Πολλά με προβλημάτισαν, άλλα με έκαναν να γελάσω και ας βρισκόμαστε σε δύσκολη στιγμή. 
Μήπως όμως έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι είναι ένα επικίνδυνο ρίσκο;;; Ότι μπορεί να κινδυνέψει η θέση της χώρας στην ΕΕ;;;
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μιλούν  για έξοδο από την ΕΕ και επαναφορά της δραχμής. Κατά τη γνώμη μου είναι ουτοπικό να λέμε ότι θα είμαστε καλύτερα με τη δραχμή, μακριά από την ΕΕ.
Και εξηγώ: Θα περάσουμε δύσκολα στην αρχή όταν θα επαναφέρουμε ως νόμισμά μας τη δραχμή, αλλά δεν είναι μόνον η αρχή. Πώς θα τα βγάλει η χώρα πέρα μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικά περιβάλλον που θέλει ισχυρά νομίσματα για να υπάρχει η βάση για ισχυρή οικονομία;;
Και τι θα γίνει με το χρέος που θα πρέπει να πληρωθεί όχι σε δραχμές φυσικά;;;;;;;;Να το διαγράψουμε είναι η θέση κάποιων. 
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, δανειστήκαμε ωραία και καλά μερικά δισ, τα κατασπαταλήσαμε και θα πούμε ''όχι κύριοι δεν σας χρωστάμε τίποτε. Γιατί έτσι θέλουμε και έτσι αποφασίζουμε''!  Και οι δανειστές μας θα δεχθούν την απόφασή μας να χάσουν πολλά, να καταρρεύσουν οι τράπεζές τους, να δεχθούν μεγάλο πλήγμα οι χώρες τους και θα μας αφήσουν ήσυχους!
Δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω αυτό...όνειρο θερινής νυκτός;;; παιδιάστικη ανωριμότητα;;;;;παπαγάλισμα άλλων που δεν λένε τις επιπτώσεις;;;
Από ότι ξέρω ως χώρα, εισάγουμε τα περισσότερα από αυτά που καταναλώνουμε  Πρώτες ύλες, μηχανήματα, είδη διατροφής κλπ...από πού θα τα εισάγουμε μετά την έξοδό μας από την ΕΕ;;; Γιατί δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε εμπορικές συναλλαγές μετά από την έξοδό μας από την ΕΕ.....και όταν θα έχουμε καταφέρει μεγάλο πλήγμα στις ευρωπαϊκές χώρες...
Και να μην ξεχνάμε τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής που είναι ανοικτά.
Χωρίς συμμάχους ή ''συμμάχους'' έστω, καμιά χώρα δεν στέκει. Πόσο μάλλον μια μικρή αδύναμη χώρα.
Πολλά ακούγονται και για πραξικοπήματα, πολλοί νοσταλγοί της Χούντας ''ξύπνησαν '' και ονειρεύονται '' εθνοσωτήρες'' !!!!!!!!!!!!!!!!!Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!
Να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας, υποστηρίζουν κάποιοι. Εκτός ΕΕ, με τη δραχμούλα μας θα είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι............Για να δούμε...πότε ακριβώς στην ιστορία μας-- θυμίστε μου σας παρακαλώ--ήμασταν ανεξάρτητοι;; Ποια χώρα είναι σήμερα ανεξάρτητη, ελεύθερη χωρίς δεσμεύσεις και έλεγχο;;;;;;;
Αν η εποπτεία της Τρόικα μας καταργεί την εθνική μας ανεξαρτησία, ας προσέχαμε όταν δανειζόμασταν κατά κόρον. Εμένα πάντως η τράπεζα κρατά τα συμβόλαια του σπιτιού μου μέχρι να αποπληρώσω το δάνειο.....έτσι δε γίνεται;;;
Ας προσέχαμε ποιους ψηφίζαμε, ας ελέγχαμε πού σπαταλούσαμε τόσα χρήματα...τώρα είναι αργά!!!!!!!
Το ''πριν τις εκλογές'' με βρίσκει με ανέργους στην οικογένεια, με μειωμένο εισόδημα, με ανασφάλεια και φόβο.
Το ''μετά τις εκλογές'' για μένα θα είναι συνέχιση της λιτότητας, της ανασφάλειας και του φόβου. Με όποια κυβέρνηση....ας ελπίσουμε να μη ζήσουμε το χάος!
Ένα όμως μου προκαλεί απορία: με το δημοψήφισμα σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε, ζητάει εκλογές...Είναι καιρός να φύγει η κυβέρνηση, είπαν. Να φύγει λέω και εγώ, μόνο που δεν ξέρω ποιος θα είναι καλό να έρθει. Η απορία μου όμως έγκειται στο γεγονός ότι όσο μας ''ξεζούμιζε'' η κυβέρνηση, εμάς τους απλούς πολίτες, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, εκτός από κάποιες διαμαρτυρίες και διαφωνίες δεν αποφάσισε κανείς  να ρίξει την κυβέρνηση. Και τρόποι υπάρχουν. Η απειλή παραίτησης της ΝΔ, η αποστασιοποίηση από τις αποφάσεις της κυβέρνησης από τους βουλευτές της, είναι μερικοί τρόποι...
Κι όμως τόσο καιρό δεν έγινε κάτι....
Τώρα ενοχλήθηκαν οι τραπεζίτες, οι δικαστικοί, οι λοιποί ''καρχαρίες'' των κλειστών επαγγελμάτων που έφτασε η ώρα τους .....μήπως λέει κάτι αυτό;;;;;;;;;
Ας ελπίσουμε να μην τρέξουν οι εξελίξεις πιο γρήγορα από μας.......
Ας ελπίσουμε ότι θα τις προλάβουμε!!!!!!!!!!
Το θέμα είναι εμείς ως πολίτες ώριμοι και κατασταλαγμένοι, να πάρουμε απόφαση ότι δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγό. Δεν είναι κράτος αυτό που έχουμε...Δεν είμαστε παραγωγικοί..........Δεν είναι δυνατόν να φωνάζουμε τώρα που μας ζητάνε τα δανεικά πίσω και να ζητάμε τη ζωή μας όπως ήταν με τα δανεικά.............Είναι ουτοπικό, οξύμωρο και αδιέξοδο!!!!!!
Πρέπει να δείξουμε σε όλους αυτούς που θα ζητήσουν τη ψήφο μας, θεωρώντας μας υπεύθυνους και σοβαρούς πολίτες μόνο πριν τις εκλογές, ότι δεν δεχόμαστε άλλα ψέμματα. Θέλουμε το κράτος που αξίζουμε και όποιος πολιτικός δεν μπορεί να μας το προσφέρει να πάει σπίτι του.
Αλλά και εμείς να δουλέψουμε....Χωρίς προσπάθεια και θυσίες δεν γίνεται τίποτε





2 σχόλια:

  1. Αννα μου καλημέρα και καλό μήνα!
    Απόλυτα σωστές οι σκέψεις σου,σκέψεις που κάνουμε όλοι οι απλοί άνθρωποι πλην αυτών που πρέπει.Αυτοί ακόμα κι αυτή την ώρα μπλοφάρουν,παίζοντας παιχνίδια για να κονομάνε οι φίλοι κι οι γνωστοί τους που είναι στα κόλπα.
    Τώρα για το δημοψήφισμα:πιστεύω πως είναι άλλη μία μπλόφα-εκβιασμός του τιτανοτεράστιου ΓΑΠ για να έχει να λέει ότι αυτός πρότεινε την πιο δημοκρατική λύση αλλά τον έριξαν τα συμφέροντα και παράλληλα να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια οι μυημένοι!
    Τι νόημα έχει αυτή την ώρα ένα δημοψήφισμα για ειλημμένες αποφάσεις και συμπεφωνημένα δάνεια;Θα είχε νόημα πριν το πρώτο μνημόνιο και πριν φέρουν το ΔΝΤ.Δεν πρόκειται να γίνει αλλά κι αν υποθέσουμε πως δεν πέσει η κυβέρνηση και το κάνουν θα είναι ένα εκβιαστικό δίλημμα:Ευρώπη ή Δραχμή,ποντάροντας στο ότι κανένας Ελληνας δεν θέλει τώρα τη δραχμή για να αποσπάσει το ΝΑΙ.
    Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάμε σε εκλογές και να βγάλει ο λαός κυβέρνηση συνεργασίας από άφθαρτους "παρθένους" με την πολιτική,που να έχουν διαφορετική νοοτροπία και να βάλουν επιτέλους μια κόκκινη γραμή στις περικοπές και την ανεργία.Επιτέλους αυτός ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη για να πάψει να δανείζεται και να πάψει και η νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Δημήτρη. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι στο δημοψήφισμα θα βγει το ''ναι''.Και μην είσαι απόλυτος: πολλοί ζητούν τη δραχμή και δεν ξέρω αν κατανοούν τι ζητούν. Φυσικά το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είναι αναγκαίο και συχνό για θέματα που αφορούν τις τύχες μας....ούτε συμφωνώ με το δημοψήφισμα τώρα, εκτός και αν είχε προηγηθεί και στην πρώτη σύμβαση δημοψήφισμα. Αλλά έστω....γίνεται όμως και ας αναλάβουμε Δημήτρη τις ευθύνες μας.
    Συμφέροντα πάντως εμποδίζουν κάθε πρόοδο σ'αυτή τη χώρα και είμαι απέναντι απ' αυτά!
    Και κάτι άλλο: Λες για ''άφθαρτους "παρθένους" με την πολιτική,που να έχουν διαφορετική νοοτροπία και να βάλουν επιτέλους μια κόκκινη γραμή στις περικοπές και την ανεργία''. Είναι και δική μου ευχή αλλά πώς πιστεύεις ότι οι εκλογές θα αναδείξουν αυτούς τους άφθαρτους που δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους;;;;;;;;;
    Καλησπέρα φίλε μου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή