Δεν πάμε καθόλου καλά!!!!!!!!!


''Άλλες 7 θέσεις κατρακύλησε η Ελλάδα εφέτος στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και πλέον ''καθόμαστε'' υπερήφανα στην 90η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες και βέβαια είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε'' Αυτά διαβάζουμε στον Τύπο, χωρίς να χρειάζεται βέβαια να προσπαθήσει κανείς να μας πείσει για την κατάντια μας: τη βιώνουμε καθημερινά!
Κάτω...κάτω είναι η θέση μας,  και από Ρουμανία, Αλβανία, FYROM, Μποτσουάνα, Γουατεμάλα και  το Λίβανο!!!!!!!!
Αλλά εμείς .................αισιοδοξούμε! 
Αισιοδοξούμε αν και καταστήματα κλείνουν κάθε μέρα, εταιρείες δεν έχουν χρήματα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η ανεργία καλπάζει, τα έσοδα των πολιτών μειώνονται δραματικά, η ύφεση έχει στρογγυλοκαθήσει ως προσκεκλημένη μας, οι φόροι αυξάνονται συνεχώς καθώς και οι τιμές των προϊόντων.................και φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για μας τους υπόλοιπους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φταίνε γιατί ζήτησαν να βολευτούν σε μια χώρα που δεν έχει τόσες θέσεις εργασίας όση η ζήτηση, .....ή φταίνε οι πολιτικοί που εκμεταλλεύονται την επιθυμία για μόνιμη δουλειά των πολιτών και τάζουν....τάζουν....μια και το ρουσφέτι έχει γίνει το δεύτερο πετσί μας;
Και οι πολιτικοί μας τώρα ανακάλυψαν τους βολεμένους δημόσιους που παίρνουν παχυλές αμοιβές και κοστίζουν τόσο στο κράτος;;; Ποιοι ήταν πολιτικοί τα προηγούμενα χρόνια;;;;;;;Ποιοι έδιναν τόσα επιδόματα, από αυτά που θα κόψουν τώρα;;;;
Μήπως να θυμίσω ότι η  προηγούμενη Βουλή είχε 700 υπαλλήλους και τώρα έχει  1500!!!!!!!!!! Μήπως να θυμίσω ότι δεν προσελήφθησαν αξιοκρατικά οι περισσότεροι;;;;;
Αλλά και το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες για σπατάλες υπουργών στα υπουργεία τους........που όντως αν είναι αλήθεια, κάποιοι είναι στον κόσμο τους, χαμένοι στην άνεση που τους προσφέρουν οι παχυλές αμοιβές τους!!!!!!!!!
Η αφίσα ''Αγαπάς την Ελλάδα'' με τον κίονα και τον αριθμό τραπέζης είναι ακόμη αναρτημένη στην Αγροτική Τράπεζα..........Αλήθεια τι έγινε αυτός ο λογαριασμός;;;;;;
''Αγαπάς την Ελλάδα'' λοιπόν,...............και πρέπει να γονατίσεις, να συρθείς, να πεινάσεις, να στηρίξεις τη χώρα σου με το ''ίσα ίσα που με φτάνει ο μισθός'', αν είσαι τυχερός και τον έχεις;;;;;;;;;;
Και τώρα, οι νέοι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται με μισθούς τριτοκοσμικούς...και το ''συλλογικές συμβάσεις εργασίας'' θα είναι στο μέλλον λήμμα Ελληνικού λεξικού!!!!!!!!
Τα σχολεία ξεκινούν χωρίς βιβλία: το ακούσαμε  και αυτό! Θα αργήσουν, είπε το Υπουργείο, να καταργηθούν υποστηρίζουν κάποιοι  άλλοι!!!
 Ίσως φταίνε και οι μαθητές που δεν έμαθαν να  σέβονται τα βιβλία, που δεν διδάχθηκαν τι σημαίνει δωρεάν βιβλίο, τι κοστίζει σε όλο το πληθυσμό που   βλέπουν τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς να γίνονται ''χαρτοπόλεμος'' .........πεταμένα, σχισμένα, κομματιασμένα ενώ στοιχίζουν γύρω στα 26.000000!!!!!!!!!
Φυσικά, μπορούν να μπουν κανόνες, μπορούν να επιστρέφονται τα βιβλία, να πληρώνονται από εκείνους που έχουν--φθηνά είναι εξάλλου--, να δανείζονται από βιβλιοθήκες σχολικές, αλλά όχι να γίνεται μάθημα χωρίς βιβλία! 
Είναι άλλη μια κατάντια!!!!!!! 
Μπορούμε να γελάμε και καμιά φορά, όπως με τις φώτο που είδαμε στα ΜΜΕ που δείχνουν τα μπλουζάκια με το ''I  am backing Greece''!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ήταν τα μπλουζάκια- δώρο που έδωσε σε αξιωματούχους της ΕΕ ο κ.Χρυσοχοϊδης για να............................μας μαλώσουν που δεν τηρήσαμε τα μέτρα της Τρόικας!!!!!! Αυτή και αν είναι στήριξη!!!!!!!!!!
Μια Τρόικα που ζητά...ζητά....υπολογίζοντας ένα λαό ως αριθμούς σε μια κόλλα χαρτί...τόσοι θα μείνουν άνεργοι, τόσοι θα πεινάσουν, τόσοι θα πληρωθούν! Μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα αλλά όχι και οι Έλληνες!!!!!!!
Πάντως δεν έχει κανένας παράπονο!!!!!!! Μπορεί να είπε υπουργός ότι έχουμε χρήματα για 25 μέρες μόνο, αλλά μπλουζάκια κάναμε δώρο και με τη σημαία μας  επάνω............
Και οι φοιτητές .......σε πορεία, με τις σχολές υπό κατάληψη, οι εξεταστικές να μεταφέρονται και οι Πανεπιστημιακοί απέναντι από την πολιτεία.
Οι ταξιτζήδες σε απεργία, ενάντιοι στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Αλήθεια, τι θα πει απελευθέρωση αφού οι κρατικές άδειες  που θα παίρνουν οι ταξιτζήδες σημαίνουν κρατικοποίηση;;;;Δεν το έχω κατανοήσει πλήρως!!!!!!!!!! Είπαμε πολλά είναι τα άσχημα στα ταξί και πρέπει να διορθωθούν, όπως οι πολλαπλές κούρσες που παίρνουν, η άρνηση να σε πάρουν αν δεν τους βολεύει ο προορισμός σου, η απροθυμία να δίνουν αποδείξεις, η κάκιστη συμπεριφορά  από πολλούς οδηγούς, ο υπερβολικός αριθμός ταξί σε αναλογία με τους κατοίκους των πόλεων, αλλά το να έχουν πληρώσει το ταξί τους μερικά εκατομμύρια και τώρα να τα χάνουν, είναι επιεικώς άδικο!!!!!!!!!!!
Και τα ραβασάκια με την έκτακτη εισφορά έκαναν την εμφάνισή τους!!!!!!!!! 
Δεν πάμε καθόλου καλά!!!!!!!!!!!!
Μισθοί σε ιδιωτικούς υπαλλήλους κάποιων εταιρειών  καθυστερούν να καταβληθούν, με το δικαιολογητικό ''δεν υπάρχουν χρήματα'', δάνεια δεν δίνονται, αλλά και ''εμείς που χρωστάμε λέμε πάει και αυτός ο μήνας...πληρώσαμε! Τον επόμενο βλέπουμε'' είπε κάποιος φίλος!!!!!!!!!
Ξεζουμιστήκαμε, και ως φαίνεται τελειωμό δεν θα χει μέχρι την τελική μας πτώχευση!!!!!!!!!
Και ο φόβος, η ανασφάλεια του ''αύριο'' βρίσκεται μέσα μας και θεριεύει! Η εγκληματικότητα αυξάνεται, η οικονομική κρίση συμβάλλει!!!!!!!
Κανένας προγραμματισμός για το αύριο δεν μπορεί να γίνει!!!!!!!Θα έχουμε δουλειά;;;;;;; Θα υπάρχουν χρήματα;;; Σε κάθε πρόταση για το ''αύριο'' υπάρχει μόνο μια απάντηση: ''άσε να δούμε τι θα μας ξημερώσει''!!!!!!!!!!!
Όσο για τα Εθνικά μας θέματα................ 
Μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, ή ...................υπάρχει παρασκήνιο έντονο;;;;;;;;;
Σκληρός χειμώνας και τα μάτια μας 14!!!!!!!!!!!!!






2 σχόλια:

  1. Χείμαρρος είναι η ανάρτησή σου αυτή... :)

    Ίσως, σε όλα όσα γράφεις και σε όλες σου τις απορίες, η απάντηση να κρύβεται στην προτελευταία σου πρόταση, περί του παρασκηνίου για τα εθνικά μας θέματα...

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. teleytaios και εγώ έτσι πιστεύω....αλλά όπως γράφω...τα μάτια μας 14!!!!!!
    Καλό σου μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή