Οι δήθεν............ζωόφιλοι!!!

Τελικά ο άνθρωπος σήμερα, ούτε ζωόφιλος είναι αλλά ούτε φιλόζωος!!!!!
Καταστρέφει τη ζωή του καταστρέφοντας τη φύση και το περιβάλλον που ζει.
Ανάμεσα στις αρνητικές δραστηριότητές του είναι και οι πράξεις του που δείχνουν  έλλειψη σεβασμού στα ζώα.
Τα ζώα προστατεύονται από το νόμο και δυστυχώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι οι δήθεν φιλόζωοι, δεν τα φροντίζουν.
Κυρία, σε επαρχιακή πόλη, με εξοχική κατοικία, έχει 20 γάτες στο εξοχικό της. ''Δεν μπορώ να τις αφήσω αδέσποτες, τις αγαπώ και τις λυπάμαι '' είναι η δικαιολογία της που τις έχει μαζέψει στο σπίτι της και στη γειτονιά. 
Αλλά το χειρότερο δεν είναι να βλέπεις ένα σωρό γάτες στην αυλή σου, στις καρέκλες σου, στα τραπέζια σου, γιατί σκαρφαλώνουν παντού, γεμάτες ψύλλους....το χειρότερο είναι ότι η ίδια η κυρία δεν μένει στο εξοχικό της μόνιμα και αφήνει τα ζώα νηστικά....Φαίνεται η κακοπέραση των ζωντανών στο σώμα τους και στην συμπεριφορά τους...
Επειδή οι γείτονες έκαναν παράπονα για τις 20 αδέσποτες γάτες, η κυρία γύρισε στο εξοχικό της και τις έκλεισε σε .................κλουβιά στον κήπο της!!!
Αν αυτό είναι αγάπη για τα ζώα τότε εγώ.....................τα μισώ!!!!!!!!
Πρόσφατα στην Αθήνα μάθαμε για αδέσποτα σκυλιά που εξαφανίζονται και γίνονται .......νοστιμότατα με πατάτες στο φούρνο για τους μετανάστες της πόλης!!!!!!!
Η Βουλγαρία σκοτώνει με το νόμο, τα αδέσποτα σκυλιά, ή τα θάβει στις χωματερές λένε οι φιλόζωοι κάτοικοί της! Συγκεκριμένα, τα σκυλιά Δήμου της Βουλγαρίας πυροβολούνται από υπαλλήλους με ηρεμιστικά βέλη και πολλά, ζωντανά ακόμη, θάβονται στη χωματερή όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Διαβάσαμε ακόμη για την καταδίκη σε θάνατο σκύλου από δικαστήριο Ραβίνων στην Ιερουσαλήμ...........................γιατί μπήκε το αδέσποτο στο δικαστήριο και δεν δεχόταν να βγει!!!!!! Η απόφαση δικαιολογήθηκε γιατί ο σκύλος ήταν ............μετεμψύχωση δικηγόρου που όταν ήταν ζωντανός είχε καθυβρίσει το ίδιο δικαστήριο!!!!!!!!!
Ο άνθρωπος ----με μικρούλικο άλφα!!!!---σε όλο το ''μεγαλείο του''!!!
Τι και αν αγωνίζονται οι φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων...
Κανονικά θα έπρεπε να ελέγχονται οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ζώων για το πώς  να τα φροντίζουν και να τιμωρούνται όσοι τα αφήνουν αδέσποτα!
Δυστυχώς και οι όποιες καταγγελίες βρίσκουν απρόθυμους υπαλλήλους του κράτους, να ελέγξουν ιδιοκτήτες  και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.
Άλλοι λένε ότι κάποιοι ......''φιλόζωοι'', πληρώνονται από οργανώσεις για να έχουν  αδέσποτα ζώα στο σπίτι τους και μετά τα αφήνουν στην ..............τύχη τους!!!

Ο Λουκάνικος πάντως ''αγωνίζεται'' μαζί με τα αφεντικά του σε κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας!!!Δεν ξέρω αν είναι αδέσποτο σκυλί, αν και έχει περιλαίμιο...αλλά αν ανήκει σε κάποιον......το να αναπνέει τόσα χημικά δείχνει αγάπη;;;
Θα μου πεις ότι εδώ άνθρωποι αναπνέουν, αλλά είναι επιλογή τους!!! Μπορούν να φορέσουν μάσκες, μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, ο Λουκάνικος όμως όχι!!!!
Τα ζώα είναι φίλοι των ανθρώπων αλλά χρειάζεται οριοθέτηση του χώρου τους και σωστή διαβίωση για να μην γίνονται επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και να ζουν σωστά, όπως ακριβώς τους αξίζει. 
Χρειάζονται ανθρωπιά και φροντίδα..........
Χρειάζονται πραγματικούς ζωόφιλους για αφεντικά!
Έχω βαρεθεί του δήθεν ζωόφιλους....
Γενικά έχω βαρεθεί όλους τους δήθεν!!!
Είναι η χειρότερη κάστα ανθρώπων!!!!!!!!!!!!





5 σχόλια:

  1. Ελπιδαάννα πόσο δίκιο έχεις καλή μου.

    είναι τραγικό και λυπηρό γεγονός να έχεις ζωάκια και να τα φυλακίζεις γιατί έχει ο γείτονας γιατι θελω να κανω βόλτα στο παρκο και να τρεχω με το λουρι για να με δει ο αλλος ο γειτονας..

    και μετα ερχεται το καλοκαιρι θα παω διακοπες α τι θα κανω ελα μωρε θα το αφησω εξω ή στο κλουβι και οταν θα γυρισω ε το πολυ πολυ να το πεταξω στα σκουπιδια..

    και εμενα με ενοχλουν οι δηθεννννννννννν..

    νευριασα τωρα.
    καλο απογευμα να εχεις καλη μου με φιλακια γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αννα μου όπως η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων έτσι και τα φιλοζωικά αισθήματα των ανθρώπων επαφίενται στη συνείδησή τους.Δυστυχώς στις μέρες μας ειδικά τα σκυλάκια έχουν γίνει μόδα!κάθε καθώς πρέπει κύριος ή κυρία οφείλουν να έχουν από ένα.Ομως τα ζώα δεν υπολείπονται σε τίποτα των ανθρώπων και είναι σε θέση να λάβουν και να δώσουν πραγματική αγάπη.Το έχω ζήσει με σκύλο και με καναρίνι(αυτό που βλέπεις στο σήμα του Ζείδωρον,ζούσε μέσα στο σπίτι μας εκτός κλουβιού,έτρωγε κι έπινε μαζί μας σαν άνθρωπος!).Μεγάλη κουβέντα αυτή που άνοιξες και για τους φιλόζωους και για τις φιλοζωικές κι άκρη βέβαια δεν θα βγάλεις.
    Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

    Υ.Γ.:Μιας και ανέφερες τον Λουκάνικο,θυμάσαι τον προηγούμενο σκύλο τον Κανέλο που δεν άφηνε διαδήλωση για διαδήλωση;Δες εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα ''σ'αγαπώ'' μου..
    Πώς να μην σε εκνευρίζουν οι ''δήθεν'' αυτής της κοινωνίας!!!!!!!! Είναι τόσο ολοφάνεροι πια...Όσο για τα ζώα, που έγινε μόδα....είναι ένα μεγάλο θέμα. Η κακοπέραση των ζώων όμως στα χέρια των δήθεν ζωόφιλων είναι κραυγαλέα και δυστυχώς δεν μπορείς εύκολα να το αποδείξεις!!!
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη ναι το έχεις πει ξανά για το καναρινάκι σου....Έχουμε ξαναμιλήσει για το αν έχοντας κατοικίδια τους στερούμε την ελευθερία τους ή τους προσφέρουμε την αγάπη μας έστω στερώντας την, όμως είμαι σίγουρη ότι δεν το άφησες νηστικό, άρρωστο και βρώμικο!!
    Το να γεμίζουν οι αυλές και τα σπίτια με ζώα που τα αφήνουμε στο έλεος της φύσης τους δεν νομίζω ότι είναι δείγμα ζωόφιλης συμπεριφοράς..
    Φυσικά και τα ζώα έχουν δικαιώματα....αλλά δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν !!!!!!
    Καλή σου μέρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς στην ελλάδα φιλόζωος είναι αυτός που αγαπάει τα σκυλιά, τα γατιά, τα πουλιά (καναρίνια / παπαγάλους) και τα ψάρια. δεν είναι όμως μόνο αυτά ζώα. είναι και τα ποντίκια, τα φίδια, οι δεκαοχτούρες και πολλά άλλα που κάποια στιγμή στη ζωή μας κηνυγήσαμε ή σκοτώσαμε. το να έχουμε ένα σκύλο στο σπίτι μας (τον οποίο έχουμε στειρώσει, απομονώσει και φυλακίσει ~ αλλά αγαπάμε) δε μας κάνει φιλόζωους.
    συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά το θεωρώ υποκριτικό να δηλώνουμε φιλόζωοι.
    σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή