Η πηγή νερού στο Λουτράκι



Η απόδρασή μου τις Πασχαλινές μέρες, με έφερε στην Πελοπόννησο. Και συγκεκριμένα στην Κορινθία.
Όχι μακριά από την Αθήνα, αλλά  σε μια περιοχή πλούσια σε καλλιέργειες που τώρα, σιγά σιγά, μετατρέπονται σε εξοχικά και ενοικιαζόμενες κατοικίες ...............για το καλοκαίρι!!!!!!!
Η θάλασσα προκαλεί και προσκαλεί κόσμο και αυτό φέρνει περισσότερα κέρδη.
Είναι όμως μια περιοχή που έχει πρόβλημα πόσιμου νερού. Οι γεωτρήσεις, από ότι έμαθα, δεν δίνουν καλό νερό και είναι μόνο για οικιακή χρήση. 
Κοντά είναι όμως το Λουτράκι! Ένας παράδεισος για μένα, ευλογημένος τόπος, αφού έχει νερό, το πιο απαραίτητο  στοιχείο για τη ζωή. Και είναι διάσημο το Λουτράκι  όχι μόνο  για το πόσιμο γνωστό νερό του, αλλά και για τα ιαματικά λουτρά του αλλά και τη θάλασσά του,μια τεράστια παραλία πλήρως εξοπλισμένη.
Είναι η μόνη από τις γύρω περιοχές που μέχρι το περσινό καλοκαίρι προσέφερε ντους στους παραθεριστές!
Βλέπετε, στις υπόλοιπες παραλίες, καταργήθηκαν τα ντους λόγω οικονομίας νερού αλλά και δόθηκαν οδηγίες για περιορισμό του ποτίσματος.
Είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μου για το νερό και πως έρχεται ίσως η εποχή που θα πούμε το ''νερό νεράκι''!!
'Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας το λένε!!!!!!!!
Το Λουτράκι, όχι γιατί έχει πηγές....Είναι γνωστό. 
Από το Λουτράκι εφοδιάζονται με νερό πολλοί κάτοικοι των περιοχών  του νομού, με προβλήματα πόσιμου νερού!
Διανύουν αποστάσεις με τα μπιτόνια τους για να πάρουν το δωρεάν νερό Λουτρακίου.


Πώς γίνεται αυτό;;; 
Λέγεται ότι μια πηγή του νερού στο Λουτράκι βρισκόταν σε ιδιόκτητη περιοχή. Μετά το θάνατο της ιδιοκτήτριας, τα κτήματα και η πηγή δόθηκαν στο Δήμο με έναν όρο: να παίρνει πάντα νερό δωρεάν όποιος το επιθυμεί.
Έτσι, υπάρχει βρύση δημόσια, που εφοδιάζονται τα αυτοκίνητα με νερό...Άλλαξε όμως θέση, δυο φορές, επειδή κατασκευάστηκε δρόμος. Τώρα είναι λίγα μέτρα απέναντι και εκεί μαζεύεται κόσμος που περιμένει με τη σειρά του να γεμίσει τα δοχεία του.
Κόρινθος, Λέχαιο, Βραχάτι, ακόμη και Κιάτο και Νεμέα αλλά και από άλλες περιοχές, συναντώνται εκεί........
Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται το αδιαχώρητο, όπως μου είπαν. Προγραμματίζουν την ώρα που θα πάνε στην πηγή του Λουτρακίου, πολύ πρωί ή μεσημέρι μέσα στη ζέστη και  τον ήλιο, για να βρουν λιγότερο κόσμο!
Συζητήσεις και αναμονή με τα μπιτόνια στη σειρά για να πάρουν το πολύτιμο πόσιμο νερό ...
Τώρα, η εποχή δεν έχει πολύ κόσμο και η βόλτα μας ήταν ευχάριστη. Η αναμονή στην πηγή μικρή..............
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναμένουν   τα σχέδια του Δήμου για το νερό...Καλλικράτης τώρα και οι Δήμοι συνενώθηκαν για μεγαλύτερη ισχύ. Θα το δούμε αυτό στην πράξη ...θα φανεί από τα έργα τους.
Να λοιπόν τι κάνει ο άνθρωπος για να πάρει νερό!!!!!!!!!!! Και είναι απλά μια διαδικασία χρονοβόρα και ίσως κουραστική. Αλλού είναι χειρότερα τα πράγματα μια και δεν υπάρχει εναλλακτική παρά μόνο τα εμφιαλωμένα μπουκάλια!!!!!!!
Ας μην το ξεχνάμε όταν σπαταλάμε  το νερό χωρίς λόγο!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου