Αναθεωρούν την πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα;;;

Πολυπληθής χώρα η Κίνα.....και ο έλεγχος των γεννήσεων είναι ακόμη μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της!
Όλα αυτά τα χρόνια που ισχύει η απαγόρευση γέννησης δεύτερου παιδιού- εκτός μερικών εξαιρέσεων- μειώθηκε η αύξηση του πληθυσμού που θα οδηγούσε σε οικονομική εξαθλίωση, αφού το κράτος δεν θα μπορούσε να αναλάβει τόσες υποχρεώσεις απέναντι στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Υπήρξαν όμως και παράνομες γεννήσεις δεύτερου παιδιού, με συνέπειες ολέθριες για το ίδιο το παιδί, αφού δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά, ούτε μπορεί να φοιτήσει στα σχολεία, αλλά ούτε να του δοθεί περίθαλψη στα νοσοκομεία......................επειδή απλά για το κράτος δεν υπάρχει!!!


Παγιώθηκε η αντίληψη του ενός παιδιού στα νέα ζευγάρια όλα αυτά τα χρόνια!
Σε σημείο μάλιστα σήμερα, να κρούουν τον κώδωνα  του κινδύνου στην κυβέρνηση οι οικονομολόγοι, επειδή αυτό θα ανακόψει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας!
Γιατί;; Μα επειδή η ανάπτυξη προήλθε -όπως υποστηρίζουν- από τα φθηνά εργατικά χέρια που υπήρχαν στην Κίνα και που τώρα συρρικνώνονται!!!!!!!!
Εντός της επόμενης πενταετίας, λένε οι δημογράφοι, θα φανεί η μείωση του φθηνού εργάτη στη χώρα!
Πολύς κόσμος λοιπόν σημαίνει πολλά εργατικά χέρια....Περισσότερα εργατικά χέρια από τις θέσεις παραγωγής σημαίνει φθηνότερα μεροκάματα! Να πώς επέρχεται η ανάπτυξη!!!
Και δεν είναι καν καπιταλιστικό το καθεστώς της Κίνας!!!!!!!!!!!!
Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν φταίει η πολιτική του ενός παιδιού που τα ζευγάρια δεν κάνουν δεύτερο παιδί. Ακόμη και να αρθεί ο περιορισμός- λένε- τα ζευγάρια δεν θα αποφασίσουν για δεύτερη τεκνοποίηση επειδή τα οικονομικά τους δεν την επιτρέπουν.
Άλλος λόγος της πτώσης των γεννήσεων, λένε οι έρευνες στην Κίνα, είναι η μειωμένη γονιμότητα των Κινέζων που είναι η ίδια που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες.
Υπάρχουν ήδη περιοχές που  επιτρέπεται  στα ζευγάρια να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί. Μάλιστα οι δημογραφικές υπηρεσίες προσπαθούν να πείσουν τα ζευγάρια των περιοχών αυτών να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί.
ΠΧ στην περιοχή Γιτσένγκ της αγροτικής επαρχίας Σανζί, τα ζευγάρια εξαιρούνται της πολιτικής του ενός παιδιού εδώ και 25 χρόνια. Βάσει ενός απορρήτου κρατικού πειράματος, τα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να γεννήσουν δυο παιδιά, εφόσον παντρεύονταν τρία χρόνια αργότερα από το ελάχιστο όριο ηλικίας που ισχύει στην υπόλοιπη χώρα!!!!!!!!!!!!!!
Μολαταύτα ο πληθυσμός της περιοχής αυξήθηκε όσο και της υπόλοιπης χώρας....μια και τα ζευγάρια δεν έκαναν χρήση της εξαίρεσης από το νόμο.
Ένας φαύλος κύκλος για μια μεγάλη χώρα, όπως είναι η Κίνα!!!!!
Πάντως αν ήθελαν φθηνά εργατικά χέρια............... ας έκαναν ''εισαγωγή'' μεταναστών. Ούτε υποχρεώσεις, ούτε κρατική μέριμνα, ούτε επιδόματα παιδιού, ούτε κρατικά έξοδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μόνο φθηνά μεροκάματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Οι πληροφορίες είναι από τη ''The New York Times'' της ''Κ.Ε''




2 σχόλια: