Τα πεζοδρόμια γέμισαν από λιανοπωλητές!

Σήμερα πέρασα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο...Φυσικά  το ξέρετε εδώ και καιρό..............τίποτε δεν θυμίζει ότι είναι ναός γνώσης...Συνθήματα, πανό και γκράφιτι  ''κοσμούν'' τους τοίχους και τα κάγκελα. Και απέξω, λογιών λογιών πραμάτεια που πωλούν οι μετανάστες, καταλαμβάνοντας και τις δύο πλευρές του πεζοδρομίου.
Προϊόντα λαθραία κατά κύριο λόγο, προϊόντα μαϊμού, που πωλούνται από παράνομους μετανάστες που και αυτοί είναι υπάλληλοι κάποιων που κινούν τα νήματα του παραεμπορίου. 
Πριν καιρό ένας φίλος μου είχε πει για τον ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών της δημοτικής αστυνομίας από τους λιανεμπόρους μετανάστες, επειδή τους ζήτησαν χαρτιά!!Το είχε δει με τα ίδια του τα μάτια στον χώρο έξω από το Πανεπιστήμιο!!
Τότε είχε έλθει η αστυνομία και οι ''μόνιμοι'' κάτοικοι του Πανεπιστημίου τράβηξαν στο άσυλο το πανεπιστημιακό τους θύτες!
Σήμερα διάβασα ότι συνέβη κάτι παρόμοιο  και  στην Θεσσαλονίκη, όταν  οι αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας και της Ελληνικής αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση από τους μετανάστες στην προσπάθεια να πατάξουν το παρεμπόριο.
Δεν ξέρω αν η επίθεση ήταν απρόσκλητη. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι το θράσος των μεταναστών, που τραυμάτισαν δυο αστυνομικούς σε μια χώρα που τους ''φιλοξενεί''.
Μάλιστα, με τη συνδρομή της ομάδας Δίας συνελήφθησαν δύο δράστες, υπήκοοι Σενεγάλης, ηλικίας 35 και 32 ετών αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Δεν ξέρω πώς σαν φαίνεται η είδηση αυτή....αλλά σε ένα νόμιμο κράτος, η αστυνομία προκαλεί δέος και ο παράνομος τρέπεται σε φυγή. Συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις προκαλούν όσοι................. είναι οργανωμένοι και καλύπτονται  ή όσοι ανήκουν σε μαφίες και κυκλώματα ισχυρά.
Τι έχει μεσολαβήσει και αντί να βλέπεις μετανάστες να τρέχουν κρατώντας τους μπόγους τους υπό μάλης, μαθαίνεις για επιθέσεις στην αστυνομία;;; 
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες πρέπει να διωχθούν.
Είπαμε πολλές φορές ότι δεν χωράνε όλοι και δεν είναι δυνατόν να ζουν στη χώρα μας τόσοι παράνομοι και ανεξέλεγκτοι.
Άλλοι λένε ότι το παρεμπόριο ανθεί, γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα και γιατί το νόμιμο εμπόριο αισχροκερδεί. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές βρίσκεις σε καταστήματα, σε νόμιμους επιχειρηματίες προϊόντα ίδια με αυτά που πωλούν οι Μαύροι και Ασιάτες  μικροπωλητές. Επίσης αληθεύει ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ πάνω από το κόστος! Και οι πελάτες το ξέρουν και γι αυτό έπαψαν να ψωνίζουν ή δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν.... 
Αν προσθέσουμε και τα δημοσιευμένα μετά την εξάρθρωση αποθήκης με μαϊμού και λαθραία προϊόντα στην Αθήνα, που πελάτες της ήταν και έμποροι με καταστήματα, τότε έχουν κάποιο δίκιο όσοι υποστηρίζουν τους παραπάνω λόγους άνθησης του παρεμπορίου.
Όμως το νόμιμο είναι νόμιμο και υπάρχουν οι υπηρεσίες που αν θέλουν μπορούν να ελέγξουν. 
Εξάλλου κανένα ποιοτικό προϊόν δεν πωλείται στα πεζοδρόμια του μεταναστευτικού λιανεμπορίου.... Ούτε πληθώρα πελατών βλέπω εγώ όσες φορές  συναντώ αυτές τις υπαίθριες αγορές.
Και αφορολόγητοι είναι και παράνομοι και λαθραίοι και ανεξέλεγκτοι!!!
Ακόμα και υποστηρικτές των λιανοπωλητών υπάρχουν ανάμεσα σε όσους είναι εναντίον της αστυνομίας.....
Ίσως, σ' αυτούς τους τελευταίους να έθετα το ερώτημα : ''Πως φαντάζεστε τη χώρα μας χωρίς αστυνομικούς;;;'' 
Το θέμα μεγάλο και το κράτος νομίζω ότι κάνει σπασμωδικούς ελέγχους για να δείξει ότι κάνει έλεγχο!!!!
Μπορεί να βρει πώς περνάνε τα λαθραία στη χώρα και ποιοι σίγουρα πληρώνονται για να επιτρέψουν την είσοδό τους....Μπορεί να αρχίσει τις αυστηρότατες τιμωρίες από εκεί που κινούν τα νήματα και όχι από τα εκτελεστικά όργανα, τους μετανάστες. Που εν τέλει θα φύγουν από το συγκεκριμένο σημείο και θα πάνε πιο κάτω ή θα ξαναγυρίσουν.
Φυσικά ισχύει κατά τη γνώμη μου και η άποψη ότι η πολιτεία είναι ελαστική με το παράνομο εμπόριο, γιατί έτσι έχουν τόσοι άνθρωποι δουλειά, ενώ ίσως να γίνονταν επικίνδυνα παράνομοι.
Όμως ας νομιμοποιήσει όσους πληρούν προϋποθέσεις  και ας τους δώσει άδεια και χώρο για να μη βλέπουμε αυτό το αίσχος στα πεζοδρόμια....Τους υπόλοιπους ας τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους. Και έτσι δεν θα  κινδυνεύουν ούτε οι αστυνομικοί που στέλνονται για έλεγχο...Ποιος θα τους κατηγορήσει αν ολιγωρήσουν κάποιες φορές;;;;
Εγώ πάντως όχι!!!



2 σχόλια: