''Τι κάνει ένα κράτος σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης;;''

Tι μπορεί να θέσει μια χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;;
Μα φυσικά,  μια τρομοκρατική επίθεση, μια επιδημία, ή μια ραδιενεργό ή χημική μόλυνση.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οδηγεί τη χώρα στο να παρθούν αποφάσεις κόντρα στο σύνταγμά της αλλά και στους νόμους που ισχύουν. Οι καραντίνες, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι μαζικές εκκενώσεις χώρων, η σφαγή των ζώων που έχουν προσβληθεί, οι κατασχέσεις περιουσιών , η αναστολή των νόμων, η απομόνωση ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, η θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσουν οι προσβληθέντες περιλαμβάνονται σε ένα εγχειρίδιο που δημοσιεύτηκε από το δικαστικό σώμα και το δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης.
Ανατριχιαστικές στιγμές αλλά και φρικιαστικά διλήμματα  περιλαμβάνονται μέσα στο εγχειρίδιο αυτό, που σκοπό έχει να προετοιμάσει τους δικαστές για τέτοιες ακραίες καταστάσεις, όταν  οι νόμοι δεν θα ισχύουν πλέον.
Σε μια έκτακτη τέτοια πραγματικότητα,  η κυβέρνηση έχει την πλήρη εξουσία στη χώρα! 
Οι τοπικές αρχές--λένε οι οδηγίες--έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία, να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και όλα αυτά περιγράφονται με ψυχρό νομικό τρόπο.
Θα πει κάποιος ότι εξυπακούεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι δύσκολες συνθήκες ώστε να αποτραπεί το χάος που ακολουθεί , με τόσο απάνθρωπους  κανόνες...
Θα μπορούσαμε ακόμη να πούμε ότι είναι καλύτερο να είναι προετοιμασμένες οι αρχές ενός τόπου για αυτές τις δύσκολες στιγμές ενός έθνους, που μόνο στον κινηματογράφο έχουμε παρακολουθήσει...
Αλλά οι άνθρωποι, δυστυχώς, έχουν βάλει τις βάσεις και υπάρχουν στη διάθεσή τους,   όλες οι προϋποθέσεις ώστε--δυστυχώς-- να είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια!
Ακόμη στο βιβλίο αυτό, ως οδηγίες , περιλαμβάνονται και περιπτώσεις που οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα το γενικό καλό και όχι το ατομικό. Δηλαδή, σε μια π.χ. επιδημία,  όταν υπάρχει περιορισμένος αριθμός φαρμάκων, θα μπορούν να επιλέγουν  οι αρχές, ποιος θα πάρει το φάρμακο, ώστε να σωθούν  οι περισσότεροι και φυσικά μόνο όσοι έχουν πολλές πιθανότητες να επιβιώσουν.
Λογικό μου ακούγεται......αλλά μόνο επειδή ''παρακολουθώ'' τα υποτιθέμενα γεγονότα ως τρίτη... Γνωρίζοντας  όμως, την πραγματικότητα καταλαβαίνω ποιοι θα θεωρούνται κατάλληλοι για θεραπεία ώστε να σωθούν! 
Και τα σπίτια των πολιτών θα έχει δικαίωμα η τοπική αρχή να επιτάξει προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια των θυμάτων ή ως κλινικές.
Καταλαβαίνουμε ότι παύει να ισχύει κάθε τι που αφορά ατομικά δικαιώματα ή ατομικά περιουσιακά στοιχεία!!!


Ανατριχιαστικές οδηγίες δίνονται για όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν σε μια έκτακτη ανάγκη ώστε να διαχειριστούν οι αρχές,  τις κρίσεις αυτές.
Πόσο πιθανή είναι μια απειλή οποιασδήποτε φύσης για τα κράτη;;
Ο πρόεδρος των Εφετών της Ν.Υόρκης Τζόναθαν Λίπμαν και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Στίβεν Γιάνγκερ, τονίζουν ότι οι απειλές για τη δημόσια υγεία είναι σήμερα πιο καταφανείς από ποτέ και, κατά συνέπεια, τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτές οφείλουν να εξεταστούν τώρα!!!
Τελικά οι άνθρωποι, έχουν κατορθώσει να ''χτίζουν'' πολιτισμούς και από την άλλη μεριά, να θέτουν τις βάσεις για να καταρρεύσει σε μια στιγμή όλο το οικοδόμημα που έχτισε η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες!!!
Όπλα πυρηνικά και χημικά στα χέρια τρομοκρατών -νόμιμων και μη-, ιοί κατασκευασμένοι σε εργαστήρια, δηλητήρια τοξικά που είναι επίσης προϊόντα επιστημονικών μελετών, μπορεί να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή την ανθρωπότητα!!
Εφιαλτικά σενάρια ακόμη και για τον κινηματογράφο. 
Ας ελπίσουμε να μείνουν ως σενάρια ευφάνταστων κινηματογραφιστών......




Οι πληροφορίες είναι από την ''ΚΕ'' -27/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου