Αισιοδοξία και θετικές σκέψεις είναι το ελιξίριο της νεότητας;;;;

Λατρεύω τις έρευνες!!! Όχι τις αστυνομικές....αλλά τις επιστημονικές!!!!
Και επειδή είναι πρώτη μέρα της εβδομάδας και επειδή βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από καταθλιπτικές ειδήσεις,  ας  δούμε τι λέει μια έρευνα για τις θετικές σκέψεις και την καλή ψυχολογία!!!!!!


Η έρευνα επιστημόνων των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και ΜΙΤ, που παρουσιάστηκε στο Perspectives on Psychological Science, έρχεται να αποδείξει ότι η δημιουργία θετικών σκέψεων και σκεπτομορφών, ακόμη και η υιοθέτηση ενός περισσότερο νεανικού ντυσίματος, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση αρκετές από τις σωματικές λειτουργίες του οργανισμού μας..
Μη βιαστείτε να πείτε...''αυτό το ξέρουμε''!!! Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η δυνατότητα το αποδεικνύει το παρακάτω  πείραμα: 
Για λίγες μέρες λοιπόν, μεταφέρθηκαν μια ομάδα ηλικιωμένων σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, που παρέπεμπε στα τέλη της δεκαετίας του '50.
Τα πάντα μέσα στον χώρο, από τη διακόσμηση, τα προγράμματα της τηλεόρασης, η μουσική, οι συσκευές, σχετίζονταν με την εποχή εκείνη...
Προφανώς μια εποχή που οι ηλικιωμένοι ήταν νέοι!!!! ΄
Ήταν σαν να αποτελούσε ο χώρος μια χρονοκάψουλα που ταξίδεψε πίσω στο χρόνο τους ενοίκους.
Τα αποτελέσματα του πειράματος αυτού είναι εντυπωσιακά!!!
Οι ηλικιωμένοι παρατήρησαν πως ορισμένες σωματικές τους λειτουργίες βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, όπως όραση, ακοή, ήταν λιγότερο δυσκίνητοι και ένιωθαν νεότεροι πνευματικά και πιο διαυγείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η υπεύθυνη της έρευνας Ellen Langer, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Harvard, είπε ότι η κατάπτωση του οργανισμού των ηλικιωμένων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απαισιόδοξη ''εικόνα'' που σχηματίζουν οι ίδιοι για τις συνθήκες ζωής τους.
Πάντα οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν το ελιξίριο της νεότητας. Ίσως κάποτε να το καταφέρουν.
Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στις θετικές σκέψεις, ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας πάρει το χαμόγελο από τα χείλη μας, ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα και ..............ας ντυθούμε και πιο νεανικά!!!!
Από τα παλιά χρόνια, η σχέση του νου πάνω στην ύλη είχε απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τους αποκρυφιστές όλων των παραδόσεων  στη Γη.
Η Βρετανίδα  εσωτερίστρια Dion Fortune, ανέπτυξε στο έργο της όλες τις απαραίτητες τεχνικές που προσφέρουν ευεξία και εσωτερική γαλήνη, αποκρούοντας κάθε λογής ψυχικές επιθέσεις που δέχεται ο ασκούμενος!!!!!
Τα συναισθήματα του ανθρώπου ξέρουμε ότι επηρεάζουν όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον του. Ο Ιάπωνας επιστήμονας Masaru Emoto απέδειξε ότι, ο άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει τα συναισθήματά του στο νερό!!!
Και μάλιστα φωτογράφισε τα μόρια του νερού που παίρνουν θαυμάσια σχέδια με τα όμορφα συναισθήματα...
Επηρεάζουμε το περιβάλλον μας και μας επηρεάζει και εκείνο.
Μόνο θετικές σκέψεις δεν είναι δυνατόν να κάνουμε, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξοι...
Κάνοντας την αρχή να ευχηθώ καλή εβδομάδα με πολλά χαμόγελα!!!!!!!!!!
 Οι πληροφορίες της έρευνας είναι  από το άρθρο ''Γίνεσαι ό,τι σκέφτεσαι'' του 

Μηνά Ν. Παπαγεωργίου




6 σχόλια:

  1. Έστω και με κάποια καθυστέρηση, εύχομαι και εγώ Καλή εβδομάδα. Μέσα από την επιστημονική έρευνα μας δίνεις μια νότα αισιοδοξίας στις πράγματι καταθλιπτικές ημέρες που βιώνουμε όλοι μας. Σε ευχαριστούμε για αυτό..Καλή εβδομάδα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mας χρειάζεται όσο ποτέ η αισιοδοξία γιατί ..........καήκαμε!!!!! Καλό σου βράδυ!!! Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η έρευνα δεν λέει κάτι πάρα πολύ βασικό:όλες οι αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές,σχετίζονται άμεσα με ψυχική κατάσταση του ανθρώπου.
    Γι' αυτό ας είμαστε πάντα αισιόδοξοι,δεν γίνεται να βρέχει κάθε μέρα κάποια στιγμή θα ξαστερώσει.Κι ένα ποτήρι μισογεμάτο είναι προτιμότερο από ένα μισοάδειο.Να είσαι καλά αγαπητή Αννα,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλώς τον Δημήτρη!!!! Έτσι σε θέλω ....με μισογεμάτο ποτήρι, ποτέ μισοάδειο!!!!!
    Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΚΑΙΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!!!
    ΠΑΙΔΙΑ..ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ,ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΝ!..

    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. himanity, έτσι σε θέλω!!!! Όλα όσα είπες και ψηλά το κεφάλι!!!!!!!!!!! Θα σκάσουν δεν θα απορούν μόνο!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή