Δικομανείς πολίτες.............

Είναι δικομανείς οι Έλληνες;;;
Έτσι μας χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας το αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών, μετά την κατάθεση των 8000 υπογραφών που συλλέχθηκαν στο Facebook.
Με ισχυρή αστυνομική δύναμη πήγαν στη Βουλή τα μέλη της επιτροπής και παρέδωσαν το αίτημα με τις υπογραφές στην.............υπάλληλο της βουλής, επειδή,  όπως καταγγέλλουν, κανείς άλλος δεν τους έδωσε σημασία.
Την κατάθεση -απαίτηση της άρσης της ασυλίας σχολίασε μόνο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ που φέρεται να είπε ότι ποτέ δεν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών γιατί οι Έλληνες είναι δικομανείς και θα σέρνουν τους βουλευτές στα δικαστήρια!!
  

Είμαστε, αλήθεια, δικομανείς;;; Το να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών είναι απαίτηση του ελληνικού λαού αλλά και της ΕΕ αφού σε κανένα κράτος οι βουλευτές δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης...
Ασυλία σημαίνει να μπορεί ο βουλευτής, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του ιδιότητας, να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να μη διώκεται γι αυτό.
Μέχρι εδώ συμφωνούμε!
Αλλά  στη χώρα μας συμβαίνει το άκρον άωτον της ανισότητας απέναντι στο νόμο.
Οι πολιτικοί της βουλής μας ψηφίστηκαν για να αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού και όχι για προσωπικό όφελος.
Ισονομία σημαίνει, ίση μεταχείριση απέναντι στη δικαιοσύνη και τιμωρία για παράβαση των νόμων, με την ίδια ποινή όλοι οι πολίτες. Η άνιση μεταχείριση των πολιτών καταργεί τη δημοκρατία και οδηγεί στην ασυδοσία.
Προσωπική προστασία των βουλευτών από τον εντολοδόχο λαό είναι  η ασυλία; 
Αν ο εντολοδόχος λαός πιστεύει ότι έχει ποινικές ευθύνες ένας βουλευτής, γιατί να μην μπορεί να τον συναντήσει στην αίθουσα δικαστηρίου;;;
Δικομανία είναι το να ερευνήσει ο εισαγγελέας για τυχόν πολιτικά παραπτώματα και να μπορεί να καλέσει τον βουλευτή, όπως καλεί και εμένα και εσένα, για ανάκριση;;;
Δυστυχώς με τις αντιλήψεις αυτές οι βουλευτές δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών!!!!
Και αν ακόμη  γίνει κάποια αλλαγή , θα είναι ένα ακόμη μπάλωμα στον ανεπίτρεπτο για δημοκρατία νόμο που ισχύει σήμερα...
Κατά τα άλλα ο κυρίαρχος λαός κυβερνά!!!!!!!!!!!!!


  

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Άννα, εδώ στην Ελλάδα οι βουλευτές μας θέλουν να αισθάνονται μικροί θεοί!
    Να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας και για τη χώρα μας, και να μην ελέγχονται καθόλου. Λες και η ψήφος τους δίνει άλλοθι!
    Μια προσωρινή άδεια τους δίνει να δείξουν τι αξίζουν! Όταν αποτυγχάνουν ή πατάνε τους όρκους τους θα πρέπει να μάθουν να επωμίζονται τις συνέπειες όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας!
    Καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαίρη καλημέρα.Δυστυχώς και εμείς ως πολίτες τους έχουμε κάνει να πιστεύουν ότι είναι θεοί...Δεν στείλαμε κανένα σπίτι του εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων.........
    Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως ο κυρίαρχος λαός!!!
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή