Οι ειδικοί... αναλύουν!!!

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ζήτησε από 1000 ειδικούς να επισημάνουν τους κινδύνους του 2011  και στη συνέχεια να εκτιμήσουν την πιθανότητα να συμβούν από φέτος μέχρι του 2021, αλλά και το κόστος που θα έχουν στην διεθνή οικονομία
(Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20/2/2011)


Διαβάζοντας, ό,τι οι ειδικοί κατέγραψαν ως κινδύνους,  μίλησε η αισιόδοξη πλευρά μου και είπε: ''Ειδικοί είναι, και ειδικότης τους είναι  να κάνουν λάθος.
Η απαισιόδοξη πλευρά μου είπε ''Ωραία , το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και θα γλυτώσουμε!!
Τι περιμένουν για τον κόσμο;;; 
Τίποτε καλό ειδικά για τους εργαζόμενους απλούς πολίτες.
Πρώτα από όλα θεωρούν ως απειλή με ποσοστό 70% και με κόστος 750 δισ. ευρώ, μια δημοσιονομική κρίση.
Φυσικά οι επιπτώσεις είναι  αυτές που φοβίζουν τους ειδικούς περισσότερο. Αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα σημαίνουν πληθωρισμό και περαιτέρω ύφεση!!!




72 κίνδυνοι αξιολογήθηκαν--μάλλον τους συμπεριέλαβαν όλους , πιθανούς και απίθανους για να μην τους πει  κανείς ότι έπεσαν έξω-,δηλ τις ταραχές που ήδη συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή,  τις παγκόσμιες ανισορροπίες , τη ''μάχη των νομισμάτων'' ,  τις χρόνιες ασθένειες,  τις μεγάλες διακυμάνσεις τιμών ενεργείας, την πιστωτική κρίση και  κρίση ρευστότητας, αλλά και κατάρρευση αγοράς ακινήτων, όπλα μαζικής καταστροφής,  την επιβράδυνση της Κινέζικης οικονομίας, κατάρρευση υποδομών, απειλές από νέες τεχνολογίες, παράνομο εμπόριο και μετανάστευση ,  τρομοκρατικοί κίνδυνοι, ακραία φυσικά φαινόμενα, διαφθορά, επάρκεια νερού, καταστροφή βιοποικιλότητας , οργανωμένο έγκλημα, μόλυνση της ατμόσφαιρας και άλλα .... 


Οι μεγάλοι κίνδυνοι που απειλούν την Ευρώπη, έχουν σχέση με κοινωνικές συγκρούσεις, με τα προβλήματα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με δημογραφικές μεταβολές.
Στην Βόρεια Αμερική έχουν σχέση με το περιβάλλον, τις παγκόσμιες ανισορροπίες, με τον πληθωρισμό, τη παγκοσμιοποίηση, την τρομοκρατία, και τα ηλεκτρονικά δίκτυα!
Στην Ασία τώρα, οι κίνδυνοι αφορούν το περιβάλλον, τις παγκόσμιες ανισορροπίες, το πληθωρισμό και τη παγκοσμιοποίηση.
Άρα....αν όλα αυτά ή έστω μέρος αυτών συμβούν, τότε η σημερινή αβεβαιότητα θα φαντάζει ιδανική ....λένε οι ειδικοί!!!


Αυτή η αξιολόγηση κινδύνων  γίνεται, την ώρα που η κρίση χρέους απειλεί την Ευρώπη, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ εμφανίζεται αδύναμη, η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει τον πληθωρισμό, οι τιμές των εμπορευμάτων εκτινάσσονται και οι αναδυόμενες οικονομίες απειλούνται από ''φούσκες''!!


Απελπιστήκατε;;; Μην ξεχνάτε ότι οι ειδικοί έχουν ειδικευθεί να κάνουν λάθος εκτιμήσεις!!!!




4 σχόλια:

  1. Πραγματικά όμορφη και με χιούμορ ενημέρωση....και βέβαια εύχομαι και εγώ οι ειδικοί να κάνουν λάθος....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβού τους επαΐοντες!
    Ευτυχώς ο αισιόδοξος τρόπος που παρουσιάζεις το θέμα το απαλύνει.Μακάρι να κάνουν λάθος!
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα Πειραιώτικο στέκι!!!
    Αν δεν αντιμετωπίσουμε με χιούμορ τα τεκταινόμενα τότε χαθήκαμε!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη καλημέρα...Σε μένα λες ''φοβού..'';;; Έχω πάθει κάτι με τους ειδικούς σε κάθε τομέα και όταν ακούω τη λέξη και μόνο, αυθόρμητα αναφωνώ ''ωχ''!!!
    Μακάρι να κάνουν λάθος αλλά να σου πω και κάτι;;; Είναι διαχρονικοί κίνδυνοι...το θέμα είναι ότι όλα τα κράτη οδηγούν τους λαούς τους χρόνια πίσω, με σκοπό να συσσωρεύουν οι λίγοι, περισσότερο πλούτο.Αλλά αν καταστρέφουν τη μικροαστική τάξη, οικονομικά, για ποιο πλούτο μιλάμε;;
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή