Η Εκκλησία και ο νόμος Ραγκούση!

Στο νέο νόμο  που αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο αντιδρά η Εκκλησία.
Το νέο νομοσχέδιο του Ραγκούση σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο προβλέπει ότι, όταν φεύγουν πέντε δημόσιοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνεται ένας. «Ο νόμος για τις προσλήψεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαίρεσης, ούτε στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.
Φυσικά οι ελλείψεις στις Εκκλησίες από ιερείς απασχολούν την Εκκλησία, και ζητείται από τον Αρχιεπίσκοπο να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στη κυβέρνηση, και ζητούν να εξαιρεθούν οι παπάδες από το νόμο.
Πολλές ενορίες δεν έχουν παπάδες, όπως υποστηρίζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, και μητροπόλεις ακόμη,  δεν έχουν ιερέα για να χτυπήσει την καμπάνα.
Λένε μάλιστα ότι ''Δεν μπορεί να δίνονται άδειες για τζαμιά σε όλη την επικράτεια και από την άλλη να μην έχουν ιερείς οι εκκλησιές μας''.


Απ' την άλλη --λέω εγώ--υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες σε κάθε πόλη....Είναι δυνατόν να υπάρχουν παπάδες σε όλες και μάλιστα στις επαρχιακές πόλεις που οι κάτοικοι είναι λίγοι;;;
Στα χωριά που έχουν συνενωθεί, υπάρχουν σε  κάθε χωριό και μια εκκλησία , σε κάθε χωριό μάλιστα που οι κάτοικοι είναι 100-200.
Είναι δυνατόν να υπάρχουν παπάδες σε κάθε εκκλησιά όταν μάλιστα πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και εργάζονται μια Κυριακή την εβδομάδα!!!!!!!
Θα μου πείτε υπάρχουν και οι γιορτές που ενώ οι άλλοι δημόσιοι αργούν, οι ιερείς εργάζονται. Αλλά αυτό συμβαίνει κάποιες μέρες το χρόνο.
Ας κρατήσουν λοιπόν έναν παπά, και ας λειτουργεί και καθημερινές όπως γίνεται με τα σχολεία που πχ των τριών Ιεραρχών πάνε να εκκλησιαστούν καθημερινή.
Πολλοί υποστηρίζουν το πιλοτικό πρόγραμμα του πρώην Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που μπορούσε να γίνει παπάς κάποιος με άλλο επάγγελμα και να λειτουργεί τις Κυριακές στα κενά της κάθε Ενορίας, χωρίς πληρωμή.
Αλήθεια ποιος θα πάει χωρίς να πληρώνεται;;; Εκτός και τα ''τυχερά'' είναι δελεαστικά για την χειροτονία αυτή ως δεύτερο επάγγελμα.
Επιτέλους η Εκκλησία ξέρουμε ότι έχει περιουσία. Ας δημιουργήσει ένα κονδύλι να καλύψει μισθούς για ιερείς που θα προσλάβει η ίδια.
Και πιστεύω ότι οι εκκλησίες οι μεγάλες, έχουν πολλές οργανικές θέσεις καλυμμένες. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσοι ιερείς σε κάθε εκκλησία στην Αθήνα!!!
Πάντως δεν θα δούμε απεργίες ιερέων !!!! Ή μήπως υπάρχει η πρώτη φορά στα πάντα;;; 




2 σχόλια:

  1. Αννα μου κι αυτό που λες για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά ισχύει κι έχουν να δουν πολλά τα ματάκια μας ακόμα.
    Από την άλλη να δω το νόμο και να μην έχει παραθυράκι για τους υπουργούς,την προεδρία και τη βουλή και τι στον κόσμο!Γιατί τυπικά οι προσλήψεις και τώρα απαγορεύονται αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός που να μη διόρισε τους δικούς του στο γραφείο του.
    Να είσαι καλά,καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη μου λες ότι οι νόμοι είναι αυτοί που έχουν ελλείψεις και οι εκάστοτε υπουργοί παρανομούν;;;
    Νομίζω ότι οι κυβερνώντες μας δεν ακολουθούν τους νόμους...Για μας είναι ..Και αν είναι να μην διορίζεται στο δημόσιο παραπάνω από έναν πολίτη στους 5 που θα φεύγουν γιατί να διορίζονται παπάδες;;;
    Καλό σου μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή