Kαι οι αντιδράσεις για Natura........συνεχίζονται!



Το Natura 2000 (Φύση 2000) είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους...

Οι περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000 είναι σύμφωνα με την κ.Μπιρμπίλη, 422 που καλύπτουν το 25% της ελληνικής επικράτειας.
Η επίμαχη διάταξη που προκαλεί αντιδράσεις και  εντός του ΠΑΣΟΚ και ανάμεσα στους πολίτες, αφορά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές. 
Σύμφωνα με την υπουργό, η ουσία της διάταξης βρίσκεται ''στην κατάργηση των κατατμήσεων και των παρεκκλίσεων και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα''.
Επισήμανε ακόμη ότι η κατάτμηση εξυπηρετεί πάντα ''αλισβερίσια'' μεταξύ πολιτικής εξουσίας και πολιτών. 
Τελικά η τελική ρύθμιση για τις περιοχές αυτές θα επιτρέπει τη δόμηση σε όσους έχουν οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων μέχρι την ψήφιση του νόμου, ενώ μετά την ψήφιση θα ισχύει ο περιορισμός των 10 στρεμμάτων.
Η υπουργός αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του κόμματός της δήλωσε ότι η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη στασιμότητα και τη διατήρηση πραγμάτων που θεωρούνται κακώς κείμενα''. Τόνισε δε, ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.
........
Για να δούμε αυτή τη νοοτροπία:
Εκτός σχεδίου περιοχή σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση!
Στρέμματα ολόκληρα σε καλλιεργήσιμες περιοχές έχουν δοθεί προς ανοικοδόμηση για τουριστικούς λόγους εις βάρος της παραγωγής.
Ανεξάρτητα με την προστασία του περιβάλλοντος, πιστεύω κ. Μπιρμπίλη, ότι αλισβερίσια οδηγούν  και στην δόμηση των περιοχών Natura σε όσους έχουν 10 στρέμματα. 
Δηλαδή δεν θα μπορώ εγώ με τα 4 στρέμματα να χτίσω αλλά θα μπορεί ο εργολάβος ή ο επιχειρηματίας που αγόρασε φθηνά  τα 10 στρέμματα ......
Μια περιοχή προστατευμένη και εκτός σχεδίου πρέπει να μείνει άνευ ανοικοδόμησης ....
Άποψή μου είναι ότι, αν θέλει η κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία ο πολίτης, θα πρέπει να αλλάξουν  νοοτροπία  πρώτα, τα μέλη της κυβέρνησης.
Αλλιώς αφήνετε να πλανώνται υποψίες στους πολίτες, για αλισβερίσια πλέον, όχι με απλούς ψηφοφόρους αλλά με τους έχοντας συμφέρον και χρήματα!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου