Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να βγάλουμε πετρέλαιο, ούτε φυσικό αέριο..........



«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». 
Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.
Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.
«Κανείς δε μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».
................. 
Είναι ο ίδιος που έχει καταγγείλει την Κύπρο και το Ισραήλ γιατί δεν έβαλαν την Τουρκία μέσα στη συμφωνία καθορισμού της οικονομικής ζώνης και τις  απειλεί ανοικτά με τη δήλωση:
«Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μία κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημία στο κυπριακό και θα εμποδίσουν τη λύση του».
..............
Αν έχεις τέτοιους γείτονες τι τους θέλεις τους εχθρούς;;;
Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να κουμαντάρεις τον τόπο σου!!!!!!!
Και υποτίθεται ότι είμαστε στην ΕΕ που εγγυάται σύνορα και συμφέροντα των κρατών- μελών της!!! 
Σκέψου να μην είμαστε!!!






10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! ...και να 'ταν μόνο η Τουρκία που φέρνει εμπόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Αννα γι' αυτό το ρημάδι το πετρέλαιο γίνονται όλα!Αντι να μας σώσει φωτιά θα μας βάλει τελικά.Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός μας έχει μάθει να ενδίδει και δεν κινδυνεύουμε άμεσα.
    "Συναξιοποίηση του Αιγαίου" λέει θα είναι ο καινούργιος όρος στις συμφωνίες που θα γίνουν.
    Το ξέρεις ότι από τον Πρίνο,πάνω στην Καβάλα,καμία Ελληνική αρχή δεν γνωρίζει πόσα βαρέλια βγαίνουν!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ENTAΞΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ....ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ....ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ....ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ....ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ....Ε,,,,ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΝΙΞΙΜΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΜΠΕΙΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυ αγωνίζεσθαι καλημέρα.
    Ασφαλώς δεν είναι μόνο η Τουρκία......Πάντως εκβιασμός για τα πετρέλαια γίνεται και το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς...ή τι μπορούμε να κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη δεν ξέρω τι τελικά πρέπει να κάνουμε. Πόλεμο;;; Για τα πετρέλαια;
    Τι λες;;
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Vichy δεν μας αφήνουν αυτοί που έχουν συμφέροντα να μην τα βγάλουμε μόνοι μας. Εκβιασμός με διάφορους τρόπους βλέπουμε να γίνεται...Τι προτείνεις;; Να το κάνουμε μόνοι μας και ότι γίνει;;
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια λύση κατά την δική μου ταπεινή άποψη που χωρίς να σημαίνει ότι είναι και η σωστή θα ήταν η εξής: Θα κλείναμε συμφωνία με τον Πούτιν για συνεκμετάλλευση του πετρελαίου που υπάρχει στο Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος. Θα έστελνε τα απαραίτητα μηχανήματα και τους ειδικούς για να κάνουν την άντληση και στο τέλος θα μοιραζόμασταν την ποσότητα με την προϋπόθεση να μας παρέχουν μια αμυντική ασπίδα όσο αφορά τους γείτονές μας Τούρκους. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή μας κάνουν ότι θέλουν διότι δεν έχουμε στο πλευρό μας ένα σύμμαχο δυνατό. Το θέμα είναι κατά πόσο θα ενδιέφερε τον Πούτιν κάτι τέτοιο μετά το φιάσκο που έγινε με το φυσικό αέριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κατά πόσον Σάββα θα ήθελε ο Πούτιν να βρεθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αν υποθέσουμε βέβαια ότι η Τουρκία είναι μόνη της και δεν έχει πίσω της την Αμερική!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ το Ισραήλ βγαίνει και μαζί με την Κύπρο ορίζει την οικονομική αποκλειστική ζώνη κάτω από τις διαμαρτυρίες των Τούρκων και μάλιστα κάνουν πρόταση και σε εμάς οι Ισραηλινοί για να συνεργασία λέγοντάς μας πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την Τουρκία. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη συνέχιση των ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου χωρίς φόβους διαφωνιών για την εκμετάλλευσή τους. Δεν φοβούνται οι Ισραηλινοί και θα φοβηθεί ο Πούτιν; Απλά εμείς φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας και αυτό το έχουν καταλάβει οι Τούρκοι και μας κάνουν ότι θέλουν. Ο Πούτιν ήθελε και θέλει να συνεργαστεί μαζί μας αλλά δεν θα μας παρακαλάει κιόλας. Στο μνημόνιο που υπογράψαμε αναφέρει σε κάποιο άρθρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο απο άλλον δανειστή όπως η Ρωσία και η Κίνα. Γιατί άραγε? Τελικά ποιος φοβάται ποιον; Η Ρωσία την Τουρκία και την Αμερική ή η Αμερική την Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή