Μια ανάσα ζωής μέσα στην Αθήνα!!

Μια βόλτα στο μεγαλύτερο πάρκο μας, στο Πεδίον του Άρεως, σε αναζωογονεί!
Οι εργασίες της ανάπλασης, έχουν τελειώσει στο μεγαλύτερο μέρος τους αλλά ακόμη συνεχίζονται οι επί μέρους εργασίες.
Δρόμοι και δρομάκια, με πλακόστρωτα ή χώμα, φυτά και δέντρα, νερά και χώρους άθλησης το πάρκο της Αθήνας προσφέρεται για ανάσα ζωής.
Η εικόνα που έδινε πριν την ανάπλασης, της βρωμιάς και εγκατάλειψης, του φόβου από τους διάφορους περιθωριακούς που το είχαν κάνει στέκι, χάθηκε.
Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι!
Καθαρό και περιποιημένο...
Είναι θέμα παιδείας!!!
Και φυσικά μη φανταστεί κανείς ότι αυτή η ανάπλαση δεν έχει τους αντίθετούς της!!!
Ήδη αναγραφές ''όχι στην Ανάπλαση'' άρχισαν να εμφανίζονται.Γράμματα τύπου γκράφιτι βρήκα στα μικρά μαρμαράκια που καλύπτουν την πλατεία.
Απαράδεκτο;;;


Φυσικά ! Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την νέα εικόνα του πάρκου...Ήδη έχει κατατεθεί  πρόταση για περιφρούρηση από τους ίδιους τους κατοίκους, εθελοντικά, αν και είδα ομάδες security .
 Είδα και καθαριστές της Νομαρχίας- Περιφέρειας τώρα - να καθαρίζουν συνεχώς....και παρ'όλα αυτά είδα πεταμένα κουτιά αναψυκτικών και χαρτιά κάτω ενώ υπάρχουν  οι κάδοι απορριμμάτων σε κοντινές αποστάσεις ο ένας από τον άλλον!!!


Παρέες παρέες παίζουν τάβλι και συζητούν ενώ μαμάδες με τα καροτσάκια κάνουν πάλι βόλτα τα παιδάκια τους!
Αν και η ημέρα που το επισκέφθηκα δεν ήταν ηλιόλουστη, ο κόσμος το εμπιστεύεται πια....Για να δούμε πόσο θα κρατήσει ..............
Ο δρόμος των αγαλμάτων όπως διαμορφώθηκε τελικά, με τα αγάλματα καθαρισμένα και περιποιημένα να κοσμούν δεξιά και αριστερά τη ''λεωφόρο'' του πάρκου!

Στα βόρεια του Πάρκου υπάρχει διαμορφωμένος χώρος σαν αμφιθέατρο ,προφανώς για μελλοντικές εκδηλώσεις!!!
Ποταμάκια με νερά και συντριβάνια που δεν λειτουργούσαν ακόμη ομορφαίνουν και σίγουρα θα δροσίζουν το χώρο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Λίγη προσπάθεια να περιφρουρήσουμε ό,τι όμορφο φτιάχνεται σε αυτόν τον τόπο. 
Όσοι δεν έχουν την παιδεία να το αντιληφθούν, είναι λίγοι!!!
Και για άσκηση υπάρχουν χώροι, αλλά και παιδική χαρά για τα παιδιά!!

Ακόμη το δέντρο έχει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια! Και τα ανακαινισμένα περίπτερα φυσικά δεν λειτουργούν. Όταν τελειώσει θα είναι σίγουρα ''χάρμα οφθαλμών''!!!
Ήδη είναι !!!



10 σχόλια:

  1. Στο πεδίον του Άρεως πέρασα τα παιδικά μου χρόνια, το σχολείο εκεί μας πήγαινε εκδρομές, τότε που είχε την εικόνα της τωρινης ανακαίνισης, χαίρομαι πολύ που επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε...και ευελπιστώ να παραμείνει έτσι για πολύ καιρό ακόμα......
    Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κάποια χρόνια να "μπω" μέσα στο Πάρκο, δε ζω στην Αθήνα αλλά και όταν την επισκέπτομαι σχεδόν πάντα περνώ απέξω.
    Η εντύπωση που μου'χε μείνει ήταν η αθλιότερη... αδιαφορία, ξεπεσμός και φόβος κυρίως το βράδυ.
    Με χαρά, λοιπόν, βλέπω την προσπάθεια ανακαίνισης και τα πρώτα αποτελέσματα! Να'σαι καλά φίλη μου που φρόντισες να μας τα γνωρίσεις! Ενώνω στις προτροπές σου την φωνή μου, ώστε να περιφρουρηθεί και να εξελιχθεί ο χώρος γιατί τον έχουμε ανάγκη!
    Καλημέρα και καλό σαβ/κο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lilium
    Και εγώ πήγαινα εκεί βόλτα με το σχολείο μου...και τα παιδιά μου εκεί πήγαιναν μέχρι που βρήκαμε τις πρώτες σύριγγες και απαιτήσαμε να σταματήσουν οι βόλτες!
    Σήμερα είναι όπως δεν το έχω γνωρίσει ποτέ.Καλύτερο.... και εύχομαι να διατηρηθεί έτσι...
    Καλό σ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πορτιάτης
    Όταν θα ξαναέλθεις Αθήνα να πας επίσκεψη οπωσδήποτε στο πάρκο.Και επειδή δεν είμαι και τελείως αισιόδοξη ότι θα το αφήσουν έτσι όμορφο και καθαρό, έλα όσο πιο σύντομα μπορείς να το δεις!!!
    Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας εναντίον όλων αυτών που μας θέλουν τριτοκοσμική χώρα παντού!!!
    Καλό σ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΟ!ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. giorgios
    Σίγουρα εσύ είσαι τυχερός που μένεις τόσο κοντά και το ξέρεις καλύτερα από μένα. Και εγώ έμεινα κατάπληκτη!!! Μακάρι να διατηρηθεί!!! Εσείς που είστε τόσο κοντά πρέπει να το επιβλέπετε!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια μικρή χρωματιστή νότα στο απέραντο βουβό γκρίζο που μας έχει καταπλακώσει,η αύρα αυτού του χώρου είναι απίστευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Luthierschool καλή σου μέρα.
    Έτσι είναι πράγματι και μας είναι τόσο απαραίτητοι τέτοιοι χώροι....και έχουμε τόσο λίγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι τώρα που ανακαινίστηκε να παραμείνει ένας ΑΣΦΑΛΗΣ χώρος για περίπατο των πολιτών!Παλιά για αρκετά χρόνια ζούσα κοντά στο Λόφο του Στρέφη και περπάταγα τακτικά στο Πάρκο.Πρέπει με νύχια και με δόντια να μην επιτρέψουν παρατράγουδα ώστε να απολαμβάνει ο κόσμος τη φύση στο κέντρο της Αθήνας.Καλημέρα,καλή Κυριακή αγαπητή Αννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη μου καλημέρα. Μακάρι ....μακάρι ....μακάρι! Δεν είμαστε όμως και πολύ πολιτισμένοι όλοι οι πολίτες και ανησυχώ....
    Καλά να περάσεις την Κυριακή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή