Tέχνη και φαντασία

Μπορεί να μην ικανοποιούν πάντα το φιλότεχνο κοινό τα έργα γλυπτικής που συνδυάζουν τη φαντασία με την τέχνη, είναι όμως πολλές φορές πρωτότυπα και εντυπωσιακά!





Σας προκαλούν εντύπωση;;; Άντε τώρα να μην το δει κάποιος που περπατά χαζεύοντας......


Τουλάχιστον εντυπωσιάζει η σύλληψη της ιδέας και το μέρος που τοποθετούνται αυτά τα γλυπτά...Έτσι δεν είναι;;;
Για να μην κόβει και τη θέα......





 Αυτά είναι μερικά έργα γλυπτικής  που με εντυπωσίασαν και τα έλαβα με e-mail!!



9 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ. ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα vicky Ναι και εγώ τα βρήκα αρκετά πρωτότυπα!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Πολύ εντυπωσιακά έργα. Δυστυχώς στην Ελλάδα σπάνια βλέπουμε κάτι σαν και αυτά να αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπέρα Σάββα ναι έχεις δίκιο στην Ελλάδα επαναλαμβανόμαστε και μάλλον κυριαρχεί ο φόβος της κατακραυγής από τον κόσμο, που σίγουρα θα γελοιοποιούσαν τέτοια έργα. Πάντως τραβάνε τα βλέμματα των τουριστών, φωτογράφων κλπ...
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκπληκτικές οι επιλογές σου Αννα μου!
    Η τέχνη και η φαντασία θα πρέπει να είναι αδέρφια δίδυμα.Να είσαι καλά,καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημέρα Δημήτρη! Σίγουρα, χωρίς φαντασιά τι θα ήταν η τέχνη;;;;
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΛΠΙΔΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Διαλεκτική Υλιστική αισθητική θεωρεί την τέχνη ως μορφή της κοινωνικής συνείδησης, ειδική μορφή της πνευματικής και πρακτικής αφομοίωσης του κόσμου, οργανική ενότητα της δημιουργίας, της γνώσης, της εκτίμησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ότι κατά συνέπεια η τέχνη είναι, εκτός από ένα μέσο γνώσης και, πιο συγκεκριμένα, αυτογνωσίας του ανθρώπου - μέσα από την αισθητική του διαμόρφωση - πηγή χαράς και πνευματικής ικανοποίησης, και για τους πάρα πάνω λόγους, ένας παράγοντας πνευματικής - πρακτικής επίδρασης για την αλλαγή και την θετική εξέλιξη της πραγματικότητας. Η Γλυπτική, ως αισθητός τρόπος έκφρασης της τέχνης, θέλει πράγματι όπως λες, όχι μόνο το χώρο της για να «λειτουργήσει», αλλά προ πάντων, τον κατάλληλο χώρο. Θυμήσου τον «Δρομέα» πως “πνιγότανε” στην πλατεία Ομονοίας, ή πως “πνίγεται” ακόμη το γλυπτό που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δες το μήνυμα που μας στέλνει ο καλλιτέχνης στη γλυπτική σύνθεση με τα παιδιά που παίζοντας βουτούν στο νερό. Μας λέει ότι η ελευθερία και η ειρήνη, είναι οι βασικές προϋποθέσεις, για να μπορούν οι άνθρωποι και πρώτα απ’ όλα τα παιδιά, να απολαμβάνουν τη χαράς της ζωής. ‘Η το γλυπτό με τον σκύλο, όπου φαντάζεται κανείς ακόμα και από την φωτογραφία - σκέψου να είσαι εκεί - ότι ο καλλιτέχνης μας επισημαίνει, μέσα από την εναλλαγή του τοπίου που καδράρετε στα ανοίγματα που έχει το σώμα του σκύλου, ότι ο χρόνος, η ζωή, έχοντας τους δικούς της νόμους , κυλά ανεξάρτητα από την θέληση των ανθρώπων, δίνοντάς τους όμως την ευκαιρία να την αναλώσουν δημιουργικά. Αγαπητή ΕlpidaAnna η τέχνη, όπως καταλαβαίνεις, είναι μια ευλογία για τους ανθρώπους. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ τώρα είδα την ανάρτησή σου αγαπητή μου φίλη και σου λέω ότι είναι εντυπωσιακή γιατί είναι εντυπωσιακό το περιεχόμενό της!

    Ξέρω ότι υπάρχουν κάτι φοβερά πάρκα στο Όσλο της Νορβηγίας με απίθανα ανθρωπόμορφα αγάλματα και διάφορα ομοιώματα. Ίσως κάποια απ' το e-mail που σου έστειλαν να είναι απ' τη Σκανδιναβική αυτή χώρα. Αν σ' ενδιαφέρει, να ψάξω να δου πού έχω σώσει μερικές φωτογραφίες από κει και να στις στείλω...

    Καλό σου βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή