Οι καλοί Σαμαρείτες του ΕΕΣ!

Nα και κάτι ενθαρρυντικό: 1.000.000 περίπου, πολίτες της χώρας μας έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και σε τεχνικές αυτοπροστασίας και αυτοδιάσωσης.
Την εκπαίδευση έχει αναλάβει ο ΕΕΣ, που σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι εκπαιδεύονται.
Ο εκπαιδευτής  του ΕΕΣ Αναστάσιος Γερασιμάτος αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ανθρώπους που  επεμβαίνουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς κάποιος να τους επιβραβεύσει. 
Έχουμε βέβαια πολύ δρόμο μπροστά μας όταν ξέρουμε ότι η πρώτη χώρα που έχουν εκπαιδευτεί παρομοίως οι πολίτες της είναι η Νορβηγία, με το 95% να έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες , ποσοστό που παγκοσμίως κατέχει την πρωτιά!!!
Εμείς λοιπόν είμαστε ακόμη στο 10% και συνεχίζουμε .
Επιπλέον ο ΕΕΣ που έχει δράση στη χώρα μας για 133 χρόνια, διαθέτει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, που είναι η μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη πρώτων βοηθειών και διάσωσης στην Ελλάδα.
Ο Εθελοντής Σαμαρείτης εκπαιδεύεται για 500 ώρες, δίνει εξετάσεις και μετά  είναι έτοιμος να παρέχει τις υπηρεσίες του, οι οποίες σε καιρό ηρεμίας αφορούν την υγειονομική κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής, την ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών και διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων και σε πολλές άλλες δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ετοιμότητας του γενικού πληθυσμού σε καταστάσεις κρίσεων.
Η εκπαίδευση πιστοποιείται από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, στο πρόγραμμα του οποίου στηρίχτηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός είναι ένας από τους μεγαλύτερους και αξιόπιστους φορείς Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην Ευρώπη. 
Από το 1980, διατηρεί αδελφοποίηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και επιβλέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ολόκληρη την χώρα.
Τέτοιες μέρες ας σκεφθούμε ότι μπορούμε όλοι να γίνουμε καλοί Σαμαρείτες και ας μην είμαστε εκπαιδευμένοι!!!!
Eξάλλου η αγάπη δεν χρειάζεται εκπαίδευση!!!








2 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου, όχι μόνο γιατι αναφερόταν στους "Σαμαρείτες" που μπορούμε να γίνουμε ολοι μας αλλά κυρίως γιατι η μητέρα μου ήταν ταγμένη στον ΕΕΣ για πάρα πολλά χρόνια...
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lilium μπράβο στη μητέρα σου!!! Και φυσικά όλοι μας μπορούμε να μάθουμε να βοηθάμε όταν χρειάζεται!!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή