Ένα πριγκιπικός γάμος που τραβά τα βλέμματα


Απορώ!!! 
Για τις εκτιμήσεις του κέρδους που θα αποκομίσει η βιομηχανία αναμνηστικών....αν και  κατανοώ ότι είναι ίσως η μόνη λύση  για κίνηση της αγοράς!!
Ο λόγος αυτών των σκέψεων είναι ο επικείμενος γάμος του πρίγκηπα Ουίλιαμς και τα κέρδη από τη φιέστα αυτή!!
Σε μια δύσκολη εποχή, στη χώρα της Μ.Βρετανίας που αναγκάστηκε και εκείνη λόγω οικονομικής κρίσης και ελλειμμάτων να μειώσει  μισθούς, αναμένεται ένα ευτυχές γεγονός για ένα νέο ζευγάρι, βασιλικό μεν αλλά νέο δε, που θα τονώσει την αγορά της χώρας.
Η βιομηχανία αναμνηστικών εκτιμά ότι τα κέρδη από τα πιάτα, τις κούπες,  τις απομιμήσεις δαχτυλιδιού και του αντιγράφου του φορέματος της μέλλουσας πριγκίπισσας, θα αποφέρουν πάνω από 30 εκατ. ευρώ.
Εντάξει ...ξέρω εργάζονται πολίτες και σ' αυτόν τον τομέα που με την τόνωση αυτή ίσως να μην χάσουν τις δουλειές τους.
Απ την άλλη απορώ πώς είναι δυνατόν απλοί πολίτες, με μειωμένα εισοδήματα, να ξοδεύουν τόσα χρήματα για να πάρουν ένα ψεύτικο δαχτυλίδι ή ένα αντίγραφο του φορέματος της Κέιτ  Μίντλετον, της μνηστής του πρίγκιπα!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο βασιλικός γάμος ενδέχεται να αποφέρει μέσα στο 2011 μέχρι και 730 εκατ. ευρώ, κυρίως στους τομείς των αναμνηστικών, των τροφίμων, των ποτών και του τουρισμού. Άλλωστε, κάθε χρόνο, επισκέπτονται τη Βρετανία 30 εκατ. τουρίστες και η μοναρχία ως «αξιοθέατο» αποφέρει στην αγγλική οικονομία περίπου 587 εκατ. ευρώ, ενώ από το ευτυχές γεγονός αναμένονται επιπλέον έσοδα 250 εκατ. ευρώ.
Σκεφτείτε χρήματα....που θεωρούνται κέρδος αλλά που δεν έχουν υπολογίσει ακόμη πόσο θα στοιχίσει στο κράτος, άρα και  στους πολίτες η ασφάλεια του γεγονότος!!!!
Δηλαδή κατόπιν εορτής ίσως διαπιστωθεί ότι το έλλειμμα αυξήθηκε κατά τι, εξαιτίας των εξόδων που θα στοιχίσουν χιλιάδες αστυνομικοί, μηχανήματα ελέγχου, σαρωτές και ότι τέλος πάντων είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μια άλλη παράμετρος που συζητείται είναι η ψυχολογία των πολιτών που θα ανέβει με το γάμο....--αλήθεια γιατί;; Τι θα κερδίσει ο κόσμος;;--και η προσοχή του κόσμου που θα αποσπαστεί από τις περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνησή τους.
Αυτό είναι το καλύτερο που διάβασα!!!! Δηλαδή θα απορροφηθεί ο πολίτης τόσο πολύ στην Αγγλία από το γάμο, τις προετοιμασίες, το νυφικό, τις εμφανίσεις που δεν θα δώσει την παραμικρή σημασία για ό,τι αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση τους για το μέλλον τους;;
Θα μου πείτε : ''Κα εμείς που παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τι κάνουμε;
Τίποτε!!! Και 'εχουμε και χάλια ψυχολογία!!!
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι ημέρα αργίας  η ημέρα του γάμου, για να γλεντήσει -λέει- ο κόσμος!!!
Κερδισμένος είναι και ο Τύπος της χώρας καθώς και τα ΜΜΕ με την μετάδοση του ευτυχούς γεγονότος. Εκτιμάται  ότι θα τον παρακολουθήσουν ως 4 δισ. τηλεθεατές...
Ίδωμεν..... αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις....για τα κέρδη και τις ζημίες του κράτους από το γεγονός που τόσο διαφημίζουν.
Πάντως καθημερινά γράφεται στον Τύπο ό,τι κουτσομπολιό ίσως ενδιαφέρει τον κόσμο...και έτσι πωλούνται και τα έντυπα!!!!
'Ήδη άρχισαν τα ''παραμύθια'' ψάχνοντας για ομοιότητες ανάμεσα στη Νταϊάνα και στην νέα μέλλουσα πριγκίπισσα.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχήματα για την ημερομηνία του γάμου καθώς και για τυχόν διαζύγιο είναι στο φόρτε τους:
-Η 13η Αυγούστου έχει απόδοση 3 προς 1, η 6η Αυγούστου 4 προς 1, η 30ή Ιουλίου 10 προς 1 και ο Μάιος 12 προς 1. Ποντάρετε;;;
Στοιχήματα παίζονται και για την κατάληξη του γάμου, με το ενδεχόμενο ο Ουίλιαμ να εγκαταλείψει πρώτος να παίζεται 3 προς 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν ξέρω αλλά προσωπικά μου προκαλεί κάποια απογοήτευση αυτή η προσκόλληση σε ανούσια θέματα...Γιατί άλλο ''χαζεύω'' μια εκδήλωση από τα ΜΜΕ και άλλο ξοδεύω για να...........αλήθεια γιατί;;;;
Μου θυμίζει την εποχή της δικής μας επταετίας και τον ''άρτον και θεάματα''!!
Για να χαμογελάμε, να εκτονώνουμε τον ψυχικό μας κόσμο , να ''βελάζουμε'' ευχαριστημένοι και να αφήνουμε τη ζωή μας σε .........άλλα χέρια!!!!!!!!






2 σχόλια:

  1. Τελικά πάντα στην Αγγλία χρησίμευαν οι πρίγκιπες τους για διακοσμητικούς λόγους.Είναι τουριστικό προιόν, και προιόν αποπροσανατολισμού.
    Αλλά νομίζω ότι ο Βρετανός ταυτίζεται με τη βασιλική οικογένεια.Τη θέλει ο οργανισμός του.
    Έτσι κι αλλιώς δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο μια φιγούρα και μια παλιομοδίτικη αίγλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι....Άρτος και θεάματα είναι αυτά που θέλει ο λαός για να ξεχαστεί και είναι παλιά και δοκιμασμένη συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή