Ο ορυκτός μας πλούτος θα μηδένιζε το έλλειμμα ....αν μας άφηναν!!!


ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ................

''Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πριν λίγες μέρες, έφτασαν στα χέρια του Κώστα Χαρδαβέλλα τρεις απόρρητες εκθέσεις – μελέτες που έκανε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (με έδρα το Χιούστον του Τέξας) μέσα στο 2010 (η πρώτη έγινε τον Απρίλιο και η δεύτερη στις αρχές Οκτωβρίου 2010), όπου αναφέρονται τα εξής σημαντικά στοιχεία:Δραματικές εξελίξεις παίρνει το θέμα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα, στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Alter, στην οποία μετέφερε την εξής δήλωση της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνας Μπιρμπίλη: «Θα συσταθεί διυπουργική επιτροπή και θα περιμένει τις εισηγήσεις του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας για να αποφασίσει πότε θα συσταθεί Φορέας Διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας».
1. Η ακριβής ποσότητα φυσικού αερίου, που μπορεί να εξορυχθεί άμεσα από τον ελλαδικό χώρο και μάλιστα ούτε καν από τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες. Ο όγκος του φυσικού αυτού αερίου θα μπορούσε μέσα σε δύο χρόνια να εξοφλήσει το διεθνές χρέος της Ελλάδας.
2. Οι τρεις ζώνες που περιλαμβάνουν τον ελληνικό αυτό θησαυρό οριοθετούνται στην Απούλεια Λεκάνη, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και μέχρι το σύμπλεγμα Διαπόντειων Νήσων, στη Λεκάνη του Ηροδότου που περιλαμβάνεται στο τρίγωνο ανατολικά της Κρήτης και εκτείνεται μέχρι το Καστελόριζο και τα δυτικά της Κύπρου, και τέλος η Λεκάνη της Σύρτης, περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που έφτασαν στον Κώστα Χαρδαβέλλα, το 2008, η διάσημη σε όλο τον κόσμο νορβηγική εταιρεία TGF-MoR, (που κάνει σεισμικές έρευνες δωρεάν για λογαριασμό μιας χώρας) ζήτησε από την τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Χατζηδάκη να διεξάγει έρευνες βάσει πληροφοριών από δορυφορικά συστήματα στις εν λόγω περιοχές και να προσφέρει τη δορυφορική σάρωση όλου του Ιονίου πελάγους που θα έδινε την κοιτασματική διαστρωμάτωση πετρωμάτων και πιθανών ορυκτών.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή, μετά πουλάει τις μελέτες της σε όποιον ενδιαφερόμενο θέλει να προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου κ.λ.π.
Η τότε κυβέρνηση απάντησε με επίσημο έγγραφο του κ.Χατζηδάκη προς τον διευθυντή της TGF-MoR, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο πολιτικής ρευστότητας και δε μπορούσε τη συγκεκριμένη στιγμή να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία με τους Νορβηγούς.
Το Μάρτιο του 2010 η νορβηγική εταιρεία πλησίασε τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Μανιάτη για να δοθεί η έγκριση δωρεάν έρευνας στο Ιόνιο πέλαγος με σεισμικές δονήσεις για να βρεθούν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο κ. Μανιάτης τους ζήτησε να περιμένουν 3-4 εβδομάδες μέχρι να υπογραφεί η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης. Αυτά συνέβαιναν το Μάρτιο του 2010.
Τον Απρίλιο, ο κ.Μανιάτης επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και μια εβδομάδα αργότερα σε νέα όχληση των Νορβηγών απάντησε με επίσημο έγγραφο ότι δεν μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε, ότι τα χέρια του είναι δεμένα από εξωτερικό παράγοντα και δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά για το θέμα.
Εδώ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ η δήλωση της κ. Μπιρμπίλη στον Κώστα Χαρδαβέλλα ότι η κυβέρνηση περιμένει εισηγήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για να προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας''.
Το μόνο μου μάθαμε έκτοτε είναι η έρευνα των Νορβηγών στο Καστελόριζο και το Νορβηγικό πλοίο συνοδευόμενο από πλοίο του πολεμικού ναυτικού, έφτασε στην περιοχή χωρίς πρόβλημα.
Έκτοτε σιωπή!!!
Η αλήθεια είναι ότι πάντα θεωρούσαμε τη χώρα μας ένα μικρό ορεινό θαύμα, πλούσιο σε ήλιο και θάλασσα. 
Ο τουρισμός ήταν πάντα πηγή εσόδων για τη χώρα..
Σήμερα ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει πολύς πλούτος στην περιοχή μας, κάτω από την Ελληνική γη!!!
Δεν είναι υπερβολικό σενάριο, ούτε υπάρχει τόσο ενδιαφέρον από τη μεριά της Τουρκίας, χωρίς λόγο!!!!!!
Δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευτούμε ότι εμείς παράγουμε!!!!!
Βεβαίως κάποιοι θέλουν να τα εκμεταλλευτούν ανέξοδα και ανεμπόδιστα!!!!
Το ΔΝΤ είναι εδώ!!!!
Τυχαίο;;;; Μόνο το έλλειμμα είναι εκείνο που ενδιαφέρονται να μειωθεί για να αποπληρωθούν οι δανειστές ;;;; 
Ο όρος που περιλαμβάνει το Μνημόνιο για εκχώρηση Εθνικών γαιών σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, είναι τυχαίος;;;
Και αφού πήγαινε καλά η κυβέρνηση βάσει της κριτικής της Τρόικα γιατί η Εurostat άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος αυτήν τη στιγμή;;;
Για να βρεθεί μεγαλύτερο και να είναι δυσκολότερη η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου;;;;
Ποιος θα χάσει έτσι και αλλιώς;;;
Μόνον εμείς!!!!!!!!!
Και να φανταστεί κανείς ότι αν τα στοιχεία είναι σωστά και αποδειχθούν έτσι όπως οι επιστήμονες είπαν, το χρέος μας θα αποπληρωνόταν πολύ γρήγορα...
Η Τουρκία καραδοκεί!!! Η συνδιαχείριση του Αιγαίου είναι προ των πυλών...
Με τι όρους;;;; 
Σίγουρα ο ''πεσμένος'' δεν είναι σε θέση να θέτει όρους!
Και η Ελλάδα έχει γονατίσει!!!!


Αν όλα αυτά είναι η πραγματικότητα, εξηγούνται τώρα όλα όσα περνάμε και θα περάσουμε ακόμη!
Η μικρή μας Ελλάδα είναι πάλι στο μάτι του κυκλώνα!!!
Γι αυτό χρειάζεται ομοψυχία....γιατί υπάρχουν πολλοί που καραδοκούν!!!!
Και ίσως αυτό να θέλουν....να δημιουργήσουμε εσωτερική αστάθεια για να επέμβουν με τη δικαιολογία διασφάλισης των χρημάτων τους!!!
Και τότε θα είναι αργά!!!!!!!!!!! 


πηγή




3 σχόλια:

  1. Αγαπητή Αννα είναι κοινό μυστικό πως ορυκτός μας πλούτος φτάνει και περισσεύει αλλά είναι από καιρό τη μήλον της έριδος μεταξύ ημών,Αμερικανών,Ρώσσων και Τούρκων.Μόλις προχτές στην εκπομπή πάλι του κυρίου Χαρδαβέλα ελέχθη πως για να συνεχιστούν οι έρευνες για το αέριο στην Κρήτη πρέπει να αποφασίσουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας.Από που κι ως που για κάτι που είναι θέμα ενέργειας;
    Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να καταλάβουμε πως οι καλοί μας "σύμμαχοι" κάνουν κουμάντο!
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    Υ.Γ.:Για το θέμα της εικόνας διαπίστωσα πως το ίδιο έχει γίνει και σε άλλα μπλογκς φίλων,οπότε λογικά είναι πρόβλημα του blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι Δημήτρη το άκουσα και εγώ και με ανησυχεί πολύ!!!! Ξέρεις τι έχουν πάθει χώρες που αντιτίθενται στα σχέδιά τους!!!!
    Πάντα οι ''σύμμαχοί '' μας έκαναν κουμάντο, έκαναν τις μοιρασιές , αποφάσιζαν και αν θέλαμε ας κάναμε και αλλιώς!!!!!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ? ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή