Η φύση το φθινόπωρο!

Μπήκε ο Νοέμβρης! Τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, και το κρύο έχει δείξει ''τα δόντια του. Ο ήλιος όμως είναι λαμπερός αυτές τις μέρες!
Η βόλτα στην εξοχή είναι μια θαυμάσια διέξοδος από την αγχώδη Αθήνα και το μολυσμένο περιβάλλον! Καθαρός αέρας , πράσινο της φύσης και ηρεμία!
Ποιος είπε ότι ο κήπος είναι όμορφος μόνο την άνοιξη;
Ασφαλώς η άνοιξη με το ζεστό καιρό ,που μας προδιαθέτει για το καλοκαίρι που έρχεται , μας φτιάχνει τη διάθεση. 
Τα ανθισμένα δέντρα και τα λουλούδια είναι χάρμα οφθαλμών....
Αλλά και το φθινόπωρο έχει μια ξεχωριστή γοητεία στη φύση! Δέντρα με καρπούς, ελιές που περιμένουν τη συγκομιδή , λουλούδια στον κήπο που ανθίζουν και αυτή την εποχή, παρουσιάζουν  μια όμορφη εικόνα...
Δείτε.......


Μοσχοβόλησε ο τόπος!! Με ξάφνιασε ευχάριστα η εικόνα της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς μας....Είχα καιρό να επισκεφθώ το σπίτι και τον κήπο του!




Είναι να απορείς με τη δύναμη της φύσης....Αυτή η τριανταφυλλιά μας ,είναι πολλών χρόνων ,μέσα στο βοριά, χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση ,και όμως , μας αμοίβει  με τα λουλούδια της τόσα χρόνια!!!


Και το γιασεμί !!! Με το ξεχωριστό και θαυμάσιο άρωμά του! Ανθισμένο και αυτό καλύπτει όλη την είσοδο δημιουργώντας ένα φυσικό στέγαστρο για τη ζέστη του καλοκαιριού!



Άνθισαν και τα γεράνια! Ανθεκτικά φυτά με όμορφα άνθη ...Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι γεμάτα με τα λουλούδια τους!


Τα νυχτολούλουδα ,ανθισμένα και αυτά! Με ανοιχτά πολλά από τα  άνθη τους, παρ' όλο που η φωτογραφία πάρθηκε ημέρα...Ως γνωστόν, τα νυχτολούλουδα ανοίγουν τα άνθη τους το βράδυ!


Αυτή είναι μια μανταρινιά...Ακόμη δεν ωρίμασαν τα φρούτα!  Γέρνει το κλαδί από το βάρος ή προσκυνά το Θεό για τη καρποφορία και φέτος!



Και αυτή η τελευταία εικόνα είναι η πορτοκαλίτσα μας! Μικρή ακόμη και όμως μας δίνει τον καρπό της κάθε χρόνο!!!
Πραγματικά , η φύση σίγουρα μαρτυρά το Θεϊκό χέρι που τη δημιούργησε!!

2 σχόλια: